Autor Tema: Baterije daljinskog od alarma R600  (Posjeta: 6576 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gigi

• Gost
Baterije daljinskog od alarma R600
« : Listopada 13, 2007, 11:31:59 poslijepodne »
Valjda bi to islo u ovaj podforum?  ???

Dakle, s obzirom da otkad imam auto (6 godina) nisam mijenajo baterije u daljinskom, a cisto sumnjam da ih je prijasnji vlasnik bio mijenjao (auto sam kupio kad je imao 3 godine), mislim da bi im bilo krajnje vrijeme da im nadjem zamjenu.

A!

Posto sam malo skeptican sta se alarma, tice, htio bi prvo kupiti baterije, sve unaprijed pripremiti pa da sto krace vrijeme daljinski bude "bez struje" - jer, cuo sam previse losih prica sta se tice Roverovih daljinskih/alarm sustava!

E, pa cijenjena nacijo, koje baterije idu njutra?

Znam da idu one tanke plosnate (aspirini) koje slice na baterije od maticne ploce u kompu (ili su mozda to te)?

Jaguar, sta ti kazes, cini mi se da si ih vec mijenjao?

dubek

• Gost
Odg: Baterije daljinskog od alarma R600
« Odgovori #1 : Listopada 14, 2007, 12:33:44 prijepodne »
Ako se ne varam,mislim da im je oznaka 2032 i koštaju ti nekih 10 kuna maximum
Ja sam ih mijenjao i sve radi
Otvoriš daljinac,izvadiš staru i umetneš novu
To vrijeme zamjene nemre utjecati na daljinac,barem koliko ja znam

ivor04

• Gost
« Odgovori #2 : Listopada 14, 2007, 02:12:44 prijepodne »
ovako...odes kod urara (bar sam ja to napravio) i on ti ocisti cijelu unutrasnjost u posebnoj tekucini i stavi novu bateriju i sve zajedno naplati kak je dubek rekao desetak kuna i to ti je to,nis posebno za mudrovat ;)

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #3 : Listopada 14, 2007, 02:39:38 prijepodne »
Mogao bi imati problema ako daljinac bude predugo bez baterije (baterija je kak je dubek rekao, CR2032), "zaboravi" kodove.
Nekad

sad

dubek

• Gost
« Odgovori #4 : Listopada 14, 2007, 09:18:58 poslijepodne »
Ma kakav urar ???to si sam promjeniš,jer će te urar uredno uzet
Za bateriju jedno 30-tak kuna i čiščenje...
Nema se tu kaj čistit
Pa ne držiš ključeve u blatu,nego u đepu
Osim toga ako ti to urar ide čistiti onda to više nije kratko vrijeme zamjene
Na tebi je da odlučiš

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #5 : Listopada 15, 2007, 12:12:04 prijepodne »
Moraju ti bit original Roverove baterije!!! Da da, ni slučajno kakav maxell, zekocell isl.! ;D
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Gigi

• Gost
« Odgovori #6 : Listopada 15, 2007, 12:20:56 prijepodne »
700-ti post i, naravno, opet podjebavanje, co'ece od tebe nikad nista, samo se sprdas na sve i svasta  ;D :D  ::)

Pogledao u "Owner's handbook" al na REVE CD-u, i RAZLICIT JE u odnosu na moj papirnati (na taljanksom). U mom origigi pise samo nekakva sifra, dok u "elektronskom" obliku pise da, nemas pravo Chess-e, ne moraju biti Roverove, vec da moraju biti PANASONIC-ove hehehehe  ;D :D ;)

Gigi

• Gost
« Odgovori #7 : Listopada 15, 2007, 12:33:14 prijepodne »
Aj da se vratimo bek on trek...

Pazi ovo! Jel pazis? Ok onda.

Zakljucam auto, zmigavci NE zablinkaju 3 puta al se auto zakljuca (nisam testirao dal se i alarm zakljucao).
Otkljucam auto, zmigavci (DA) zablinkaju 1 put(a) i auto se (naravno) otkljuca; alarm ne tuli!

Ili obrnuto mi se jos i cesce dogadja!
Zakljucam auto, zmigavci zablinkaju 3 puta i auto se zakljuca - sve normalno.
Otkljucam auto, zmigavci NE zablinkaju 1 put(a) i auto se (naravno) otkljuca; alarm ne tuli!

(mozda) samo skuzio da mi se to desava u slucajevima kad mi ona LED-ica na daljincu nekako jedva jedvice zasvijetli, DOK, ako ona zasvijetli kako spada, nikom nista i sve 5!

...sutra idem šeko po neve baterije!

P.S. Kakve sam srece i dalje ce mi se desavati pizdarije s alarmom...al hej, o cemu bimo onda toliko trkeljali u sitne sate u noci!  :D :D :D

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #8 : Listopada 15, 2007, 01:42:41 prijepodne »
E ovo je ko kad kinez laprda i laprda, a sinkronizirano na engleski kaže:hmm, okej!
Ja ti nisam siguran dal ti ide ova baterija, jerbo mi na 2xx i 4xx starijeg godišta imamo one iste daljince bez opcije za TV(ledica žaruljica) ;D, a ja ti nemam blinkanje žmigavcima, pa ti ni tu nemrem pomoć!
Mogu ti posudit koji raniji film sa Jackie Chanom pa ti skuži!!! ;) :D
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Rover600

• Gost
« Odgovori #9 : Siječnja 28, 2008, 09:41:14 poslijepodne »
vadio baterije vise puta na period od po pola sata i nikad nije bilo nikakvog problema

Gigi

• Gost
« Odgovori #10 : Siječnja 29, 2008, 12:51:19 prijepodne »
Ups, izgleda da sam zaboravio dati feedback  ::)

Ispada da idu 2 najobicnije CR2016. Pazi sad - ova zadnja dva broja je debljina u DESETINKAMA MILIMETRA, tako su CR2016 debele 1,6mm, a CR2032 3,2mm, dok im je napon isti (3V).

A za one koji se ne kuze u struju - NE ne mozes staviti JEDNU CR2032 umijetso DVIJE CR2016, iako bi fizicki odgovarale! Zasto, zato jer 2 baterije od 3V spojene u seriju daju 6V, a jedna baterija od 3V daje uvijek ipak samo 3V.

zmaj

• Gost
« Odgovori #11 : Siječnja 29, 2008, 08:09:58 prijepodne »
znaci rijesen problem???

Gigi

• Gost
« Odgovori #12 : Siječnja 30, 2008, 10:56:33 prijepodne »
A u principu da!  :D

Tj. ponekad mi se cini da se bas kontakt s baterijama izgubi pa ga malo lagano kresnem i sve 5, dok prije bi se lampice palile, al bi morao stvarno doc blizu auta!

Cijena:20kn  ;D

UniqueS

• Gost
« Odgovori #13 : Lipnja 24, 2008, 08:24:08 poslijepodne »
@Gigi

Dakle sve strašne priče koje si čuo, a imaju veze sa alarmom su apsolutno istinite, dakle na mom 618i se se sve obistinilo.
Radi se o tome da je taj vozio moj otac, koji je vodio računa o motoru i kočnicama, a ostalo mu baš i nije privlačilo pažnju... :)
Dakle kad je auto kupljen, pre jedno pet godina alarm je već bio spaljen, zato što ga je prethodni vlasnik ponosno palio i gasio sa svoje terase...  :)
E sad, taj daljinski od alarma više ni ne znam gde je, i od tada se desilo da čitav sistem otkjučavanje-zaključavanje zbunio, alarm je sad prestao i da se pali, nekad se prilikom zaključavanja upale žmigavci, nekad ne, nekad uspem da ga zaključam, nekad ne, nekad taman pomislim kako sam uspeo da ga zaključam, udaljim se nekoliko korak a on se sam otključa, i tako...

Mene zanima da li si ti ili bilo koji vlasnik 6 serije, imao neki od ovih simptoma (znam da je neko imao), i kako je problem rešen, ako je rešen?

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #14 : Lipnja 26, 2008, 07:00:31 poslijepodne »
Naletjeh na ovo upravo...možda pomogne kome:

Rover EKA Code

This applies to vehicles using the Lucas key fob (as shown on the right) and can also apply to some Land Rover's

Emergency Key Access Code
The EKA code is found on the security information card supplied with your vehicle.
The code is 4 digits long.
The EKA code IS NOT the code in the key fob.
The grey plastic tag on the keys IS NOT the EKA code, it is the ignition key code.
The EKA code has no connection with the key fob. If you have a new key fob programmed the EKA code will not change.
The EKA code is not written in the immobiliser control box.
You cannot order a new key fob by the using EKA code.
This code should only be used in emergencies, when your key fob fails or it is lost.
If your code is lost, Remote Key Ltd. can extract the code for you, but we will need your either your vehicle or alarm ECU. You can also see your local Rover dealer who should be able to obtain the EKA code from the Rover database. You may need the vehicle registration document V5 and some dealers will ask for proof of ownership. Rover dealers will also make a charge.

When entering the code, please follow the steps below. The procedure has to be followed exactly as shown below or as described in your handbook or it will not work.

After 3 failed attempts the system will not let you attempt this procedure again for 10 minutes (30 minutes for Land Rover).

Using the ignition key insert it into the drivers door lock.
Turn the key clockwise to the locking position (the doors will lock) and hold it in this position for at least 5 seconds.
After 5 seconds slowly return the key to a central upright position.
The first digit - Turn the key fully, as far as it can go, anticlockwise to the unlock position (the doors will unlock) then back to the central upright position. This should be done the amount of times as the first digit on your security card.
The second digit - Turn the key fully, as far as it can go, clockwise to the lock position then back to the central, upright position. This should be done the amount of times as the second digit on your security card.
The third digit - Turn the key anticlockwise to the unlock position again, the number of times shown on the security card
The fourth digit - Turn the key clockwise to the lock position again, the number of times shown on the security card.
Once this has been completed turn the key to the unlock position once.
If the code has been entered correctly, open the door and the red flashing LED light on the dashboard will stop. You will now be able to start the vehicle.

Problems ?
When turning the key in the lock it must be done with precision and slowly. On some worn locks, you may have to turn the key slightly past the central upright position. If you listen closely you should be able to hear the switches clicking inside the lock.

This procedure will not work on Rover 100's or Mini as there is no override procedure, get a spare key fob!!

According to Rover the immobiliser will stay off once this procedure is completed. It should only work again by using a key fob but we have found that this is not always the case. We have come across many vehicles which have become immobilised again after a period of time after using the EKA code, or when the vehicles battery is disconnected or run flat. Do not rely on this system for long periods, get a new key fob.

DO NOT RELY ON THIS METHOD FOR LONG PERIODS THIS IS ONLY FOR EMERGENCY USE GET A NEW KEY FOB

Source:

http://www.remotekey.co.uk/cars/rover/eka-code/
Nekad

sad

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Lipnja 26, 2008, 07:00:31 poslijepodne »