Autor Tema: Kablovi na R620  (Posjeta: 2720 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gigi

• Gost
Kablovi na R620
« : Rujna 13, 2007, 05:47:49 poslijepodne »
Nakon malo promisljanja, prucavanja, prepucavanja i inih velikih intelektualnih radnji, dosao sam do, nadasve, sjajne zamisli da bi mooozda bilo dobro da si, ipak, zamijenim kablove na svojoj masineriji.

I da su ne znam kako okej, mislim(...a misliti je drek znati  ::)) da nakon 9 godina i skoro 140.000km, da im je vrijeme da idu u zasluzenu mirovinu, a i tako i tako mi malo auto zna (za)kasljucnuti i cuo od ljudi koji su imali IDENTICNIH simptoma kao i ja, da su problem rijesili cisto zamjenom kablova.

Problem: pri manjim okretajima, nakon (po)duzeg stajanja(npr. semafor) pa prilikom kretanja(okretaji 1. pa na 1.500 recimo), a pogotovo na plinu mi zna onako trznuti, a i zakleo bih se da dolazi do nezapaljenja(misfire, za razliku od miss fire sta bi bila vatrena gospodicna  ;D).

Takodjer prilikom stvaaaarno penzionerske voznje, 4. 60 km/h 2.000rpm i manje po ravnome - dakle BEZ nekakvog opterecenja motora i s gasom na jedva 10%, nekako mi ljulja, skoro skoro kao da trza, dok ako ga opalim po gasu nikom nista... ???

Eh, sad, koje kablove di i kako? Bacio "pogled" kod lokalnog trgovca di i inace idem i kaze da mi moze nabaviti nekakve "Champion" kablove(silikonske ofskroz) za 250-300kn, a to su ti isti(proizvodjac) koji radi i svijecice, valjda.

Sta Vi kazete?

bobo

• Gost
Odg: Kablovi na R620
« Odgovori #1 : Rujna 14, 2007, 12:52:03 poslijepodne »
to je to.

Gigi

• Gost
« Odgovori #2 : Rujna 14, 2007, 05:28:18 poslijepodne »
A ke kablove TI savjetujes, osim Magnecora ofskroz ; )

bobo

• Gost
« Odgovori #3 : Rujna 14, 2007, 06:51:32 poslijepodne »
sve koji su skuplji od 80kn  ;)

Gigi

• Gost
« Odgovori #4 : Listopada 13, 2007, 11:37:57 poslijepodne »
Evo kupio neke Champion-ove, cine mi se ok! Malo su sjebane duzine, tako da su mi neki malo nategnuti al nista kriticno a i one lulice su DULJE tako da malo "strse" vani, al kazem, opet, nista kriticno, a inace na pakiranju bas i pise "ROVER 600 series/HONDA Accord"!

P.S. Jes da je vrijeme bilo da promijenim kablovinu, jer su stari bili polurastopljeni!  :o al auto i dalje ide ISTO KAO I PRIJE! Grrr, ne znam da li je to dobro ili lose!??!!?  ;D :D

Za koji dan idem do Gruntara u Kopar pa da mi malo senzore pregleda, jer mislim da mi u tom grmu lezi zec.

Tihi

• Gost
« Odgovori #5 : Svibnja 24, 2008, 11:32:28 poslijepodne »
Listam po forumu i vidim isti simptomi kao i kod mene , pa se pitam kako je to završilo?

Gigi

• Gost
« Odgovori #6 : Svibnja 28, 2008, 12:14:48 poslijepodne »
A kako je zavrsilo...nikako i svakako!  :D

Moram ga voziti stalno ful gas i ne dat nikom da me predje  ;D

Sad nekad idem na superekstravelikimegaservis di ce bit vj, ko u onoj pjesmi od Hladnog Piva (101) "promijenio karoseriju i motor, al je inace ko nov"  ;D

A uglavnom nesto je oko smjese/struje. Mozda kad je siromasna smjesa teze zapali, sta ja znam...

Uglavnom, ako stignem do majstora, i ako rijesi stvar, budem javio!

Tihi

• Gost
« Odgovori #7 : Svibnja 29, 2008, 12:12:16 prijepodne »
Ok, ja sam naručen kod komp majstora pa .... :-\

UniqueS

• Gost
« Odgovori #8 : Lipnja 24, 2008, 08:11:09 poslijepodne »
Meni se ponekad dešava ista stvar, kao da ga nešto zaguši na niskim obrtajima, ali ja nisam sumnjao na motor, već na kvalitet goriva, štaviše bio sam siguran da je to u pitanju...
No, ukoliko ima više nas isti problem sa istim kolima onda...

ivor04

• Gost
« Odgovori #9 : Lipnja 25, 2008, 09:58:52 prijepodne »
e i meni se to desava i promijenio sam kablove, pa sam cistio klapnu na usisu, pa sam maknuo gljivu i stavio original kutiju sa filterom, i nakon svega toga otvorio mehanicar motor i skuzili kad je skinuo usisnu granu da je otiso dihtung i da je voda ulazila u 1. i 4. cilindar, vjerojatno ce mi danas slozit auto pa cemo vidjet oce radit normalno ;)

Roveraši.org

« Odgovori #9 : Lipnja 25, 2008, 09:58:52 prijepodne »