Autor Tema: Kupnja Rovera - komentari  (Posjeta: 23474 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
  • ex Rover 45 1.8 16v
Odg: Kupnja Rovera - komentari
« Odgovori #15 : Kolovoza 21, 2007, 12:55:25 prijepodne »
Evo da i ja odam tajne kupnje svog rovera, prije njega sam 4 god vozio gnoja 1.9 td 93.  >:(
Htio sam uzeti ocuvan auto koji dobro izgleda i da ga moš stisnit po potrebi, benzinac naravno",,e Audi A4 96 1.8, pa mi se cinio prestar, pa sam naišo na Gnoja4 1.4  00, skup mi bio i slab motor, pa neki megane cupe 97-premali ,pa neki mondeo 99 2.0 - sav izgreban, pa astra 1.8 99 - ma reko to svi voze -smeće,pa focus 1.8 01-ružan i eto naletio na rovera 45 od poznanika, 2001, full oprema 1.8, predivan ,eto me i nežalim nimalo sto sam baš njega uzeo.   ;)

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #16 : Kolovoza 21, 2007, 08:55:28 prijepodne »
Ja sam Rovera uzeo jer je bio turbo, nije bio skup imao je puno opreme i dosta snage. Istina, odmah sam mu promijenio kvacilo, hladnjak i kocnice. Trenutno je i sad kod majstora, zajebava servo pumpa, pumpa za vodu i riknule su diode alernatora. Problem je bivseg vlasnika sto je bio skrt i nije ga bas previse odrzavao. Opet dobra strana je sto je bio skrt i za gorivo pa ga nije ni tiskao :) Losa strana je sto cu to sve morat zamjeniti no ici ce vjerojatno novi dijelovi tako da sam iducih nekoliko godina miran ako ga zadrzim tako dugo. Zapravo najvise mi smeta sto mi je mali. Prije sam vozio Omegu i ona je stvarno kraljica prostora i udobnosti tako da iduci auto ako mi nece biti Jaguar na kojeg ciljam vec duze vrijeme vjerojatno cu traziti Rover 75 ili njegvog MG brata mislim da je ZS.

ROVER75v6

• Gost
« Odgovori #17 : Kolovoza 21, 2007, 02:28:08 poslijepodne »
Rover 25-MG ZR
Rover 75-MG ZT
Rover 75 Tourer-MG ZT/T :D
Mala pomoc od mene

Gigi

• Gost
« Odgovori #18 : Kolovoza 21, 2007, 08:01:26 poslijepodne »
I preostaje nam jos samo MG ZS ilitiga R45

Lako je za zapamtiti, ako malo bolje razmislis skuzis da idu po "redu" ...m,n,o,p,q,R(25),S(45),T(75),u,v...  ;)

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #19 : Kolovoza 21, 2007, 08:14:45 poslijepodne »
Gigi,, mi te samo pratimo ,,, nemoj se cudit ak zavrsis u nekom kvizu kao mirko miocic...   :P

@ MG ZS = MljaC! mLJaC !!! !!! :o ::)

Gigi

• Gost
« Odgovori #20 : Kolovoza 21, 2007, 08:32:25 poslijepodne »
 ??? hm, shvatit cu to kao kompliment s obzirom da obozavam kvizove osim, naravno, MilijĂłnera!!

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #21 : Kolovoza 22, 2007, 12:29:00 prijepodne »
A koji bi onda bio MG ZQ?? R100?  ;D ;D
Nemojmo zaboravit MG F seriju, još da imaju krov kak spada... (da ima bar hardtop)

@gigi prijavi se na konfužjon, ak ne prođeš na novu sezonu kviskoteke! ;)
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Gigi

• Gost
« Odgovori #22 : Kolovoza 22, 2007, 11:01:28 poslijepodne »
A? Ca je to? Nesto novo, igra, i(li) cokolada?  ;D

zmaj

• Gost
« Odgovori #23 : Kolovoza 22, 2007, 11:57:45 poslijepodne »
mg zt=ljubav na duge staze  ;D ;D
malo ih ima naspram zr

ps moja prica,jedne nedjelje poslije malo burnijeg izlaska seka me istjerala iz kreveta da idem sa njom i starim malo zavirit sta se nudi na nasem preluku(polovni auti),misija je bila kupit seki auto,nakon nekog điranja,gledanja puntica i sta ja znam cega sve ne,naletio sam na bmw 524,ista lova samo 8 god razlike  >:( uzeo od tipa sve informacije i skoro dao kaparu....anyway na povratku nazad naletio na rovera,i to je bilo to....

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #24 : Kolovoza 23, 2007, 12:21:29 prijepodne »
Moje iskustvo s kupnjom auta:

tražio i gledao Fiat Bravo TD sa 100KS, onda mi strikan uletio sa 214Si da ga vozim neko vrijeme da mu bezveze ne stoji na dvorištu i već nakon prvih 100-njak km rodila se ljubav...  :)
Kad je bilo vrijeme vraćanja Rovera strikanu nisam tražio ništa drugo, samo Rover.
Sad mi je možda malo žao što nisam ubo 416, ali i to je vjerojatno zbog današnjeg povratka s mora, kad sam skužio da mi je 214-ica mrvicu premala i slaba za 4 osobe i polukrcat bunker (drugu polovicu zauzima sub  ;D ).

Btw vidjeh na moru MG 75 ZT 190...kukala mu majka, ima vlasnik sreće što ga nisam vidio kraj auta jer bi vjerojatno osjetio koliko je bolan pajser po glavi i rastanak od navedenog  ;D - just kidding  :)
Nekad

sad

ROVER75v6

• Gost
« Odgovori #25 : Kolovoza 23, 2007, 07:19:47 poslijepodne »
Ja sam mog video na auto placu 2004 u Beogradu slucajno, sam svratio.......i kada sam seo u kola vise niko nije mogao da me natera da izadjem  :D

Tada sam ze zaljubio ;D

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #26 : Kolovoza 23, 2007, 09:32:59 poslijepodne »
Izgleda da je Goerto odustao, tj kupio g.... ( skoro sam izgovorio i zaradio ban! ::) ;D)!
Al sad kad pročitam cijelu temu, baš ga i nismo pretjerano nagovarali!

ma kakvi odusto!

nakon zadnjeg posta otišao sam na odmor po otocima okolo tipa hvar, brač, vis, koručula itd...
maloprije se baš vratio.

pročitao sam sve odgovore, osječam neku dobru atmosferu, hehe, ali ja sam već tijekom odmora mislio i donio konačnu odluku o kupnji Rovera;))

ali ne bum ja kupio dok ne upoznam svaki detalj, + još moram odlučiti koji model i s kojim motorom i onda moram pronać takvog.
i volio bi ga provat negdje zar nema nitko iz dubrovnika ili okolice na ovom forumu??? (da mi netko da đir da osjetim kako ide) Svi koji se prodavaju su negdje iz rijeke sinja splita, ako ću to kupit nemam kad provjeravat gledat nego doc tamo s novcima i uzet, a ima svakakvih ljudi ne želim da mi netko podvali "lijep" auto s razjebanim motorom da stavi 15W40 ulje i aditive sranja tako da ja ne primjetim da šteka!

p.s. mogu računat na pomoć od vas roveraša ako netko živi tamo gdje ja nadjem neki rover pa da ga isproba i pogleda u kakvom je stanju?

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #27 : Kolovoza 23, 2007, 11:42:45 poslijepodne »
u biti amo ovako, pitanja za konkretne odgovore,

80% bi uzeo tog 400, 414, 416...
ovo ostalo spada na to da naiđem na neki bolji model 200, ili čak 25, a vidio sam neki rover 600 na korčuli, možda to čak
i idem na godište 1997, 1998, 1999... (ne starije)

Dakle,

1. da li je itko u Rovera naknadno ugrađivao klimu, tko mi to može ugraditi i koliko bi koštalo ruke + dijelovi? iskustva?

2. one plastike za koje sam se raspitivao u postovima na prvoj stranici, znaći za skinut sve od središnje ventilacije i to preurediti da bude za HU, a na mjesto HU staviti sve od ventilacije, tko bi mi to mogao srediti kolika cijena ruke + materijal? i podpitanja: mogu li dokučiti žice za HU ako bude gore, treba mi standardni jack za hu, i želim žicu uzemljenja!? i vrlo bitno pitanje, HU mi je dosta dubok i iza njega su činčevi zasebni za svaki zvučnik, stražnje ekrane, i još neke stvari koje su mi prijeko potrebne i to sve zauzima prostor veći nego sam HU, pa ima li mjesta toliko uopće tamo gdje tvornički dolazi mjesto za njega, i kakva je situacija sa prostorom od ventilacije? u golfu sam to sve zabio unutra po rupama raznim, ali nikada nisam uspio ugurat do kraja, tako da mi strši skoro centimetar van, a i sam ekran se otvara tako da je udaljen za isto cca 1 cm. Ma meni je DVD svetinja u autu, radije bi vozio na tri rote nego bez toga. Kada mi gore stoji gledam i to i cestu i nemam nikakvih problema u prometu, navikao sam se, a opet i da gledam samo dok ne vozim ako mi dole stoji kako bi ja to morao sjedat u kojem položaju da normalno vidim!? Ako neuspijem prebaciti dole ventilaciju, a pokaže se uspješnim prebacivanje HU na mjesto ventilacije, što mislite o tome da onda tako i ostavim bez središnje ventilacije, hoće li to biti kakica? i u slučaju da kupim model s klimom ili je ugradim kako bi to išlo bez te središnje ventilacije?

3. Koji motor mi se preporuča? 1.4 ili 1.6 ili pak ima još verzija kakvih za taj auto? i jeli bolje da uzmem s dvije bregaste ili jednom, tj. 16V ili 8? Prvo sam se i ja sam malo zalijetao s konjažom da bude što jaći, ali zapravo bi mi bilo draže da je umjereno jak a da je pouzdan i dobar. 1.4 dakle ima 80 KS, 1.4 16V ima 105 KS, 1.6 16V 112KS da li je to točno i koliko imaja 1.6 i 1.6 konja? Malo mi je nelogično da 1.4 i 1.6 oba s 16Vimaju razliku od samo 10 konja. Jeli razlika u potrošnji između tih agregata naglašena, kako se kreću razlike u dijelovima potrošnim i drugim? koliko km bi mogao proć koji motor uz najbolje održavanje? Svako koliko km zahtijevaju veći servis? mislim na benzince, a zatim što bi bilo u slučaju dizela i koji bi se preporučio? mada bi dizela samo u krajnjem slučaju.

4. Ĺ to se pod "ful oprema" u tadašnjoj nabavci novih Rovera ovog modela koji tražim? Jedan lik u oglasima napiše da ima ful opremu osim klime. zazovem ga pitam nešto za siceve i on kaže da nisu kožni. znaći kožni sicevi nisu ugrađivani u te modele? Dakle el podizaći, el. retrovizori, servo, centralno, klima, alu felge, abs, branici u boji vozila, što još spada pod tvorničku opremu tog modela?

5. Dali tko zna kakva je TVORNIČKA potrošnja deklarirana za motore tog modela 1.4 1.6 i one s 16V? i koliko se ta potrošnja razlikuje od one prave koju ste vi mjerili? u biti kakvu realnu potrošnju trebam očekivat na 1.4, kakvu na 1.4 16V, 1.6 i na 1.6 16 V? Znam da ste o tome govorili, ali ajmo ovdje to konktretizirat.

6. Odgovaraju li dijelovi drugih modela Rovera ili čak drugih auta (Honda itd.) na ovaj model? i s kojih točno modela koji dijelovi? prvo ispod haube, npr. kiler, ventilator kilera, remenje, neki od filtera, ovjes, lafete, ležaji, amortizeri i to? Zatim, pašu li npr sicevi, recimo da si skinem s polupanog rovera 75 i prednje i zadnje siceve, bili to odgovaralo na mom budučem modelu? i ako ne odgovara bi li odgovaralo ako skinem i vodilice za prednje siceve?

7. Koji su razmaci rupa na felgama? jesu li isti kao i na drugim modelima i kojim?

8. Tuning dijelovi. Ne bi ja pravio cirkus od auta, nego bi stavio farove s angeleyesima, diodama, i ono kristalno nešto da izgleda "luksuznije" eventualno neki volan obložen mahagonijem i bijelom kožom, neke fine retrovizore chromirane, kakve instrumente-pokazivaće na tablu i te stvari. Imam tih kataloga i svega živoga masu, pa nađoh samo nekoliko farova za Rover 200,25 i mgf, ima li se kakvih izvora za nabavku toga za 4xx model?

9. kromirani dijelovi. prvo je li to ulazi u dodatnu opremu ili...? mislim na vanjske lajsne koje dođu recimo oko stakala, na rubu branika, oko tablice na gepeku itd... to sam mislim vidio mislim na roveru 75. Jeli se to može nabaviti i gdje za 4xx model? odgovara li s recimo baš to rovera 75? i volio bi staviti kromirane ručke, ima li toga?

9. koliko bi koštali otprlike ukupno dijelovi svi potrebni za generalku i dali ih se svih može naći u našim prodavaonicama?

10. To što se priča o mjerenju konjaže rover motora, nije mi sve previše jasno jer sam samo letimično prešao, zanima me samo ako piše u knjižici npr. 75 KW jeli to onda daje upravo 75 kW ili malo manje ili puno manje?

11. Alternator. inaće imam problema sa strujom jer sam raznih uređaja ugradio u auto da je to trošilo struje više nego benzine pa me i koštalo kupovanje novog akumulatora svaka dva mjeseca a nekada i svaki mjesec. Takav sam pa ću u rovera u svakom slučaju svašta ugraditi, pa da se ne peglam s spajanjem 15 akumulatora u autu ili s mjenjanjem svaki čas, staviti ću exide od 900A (ili ima 800) pa bi to trebalo puniti ali ne s običnim alternatorom. Ima li kakvih iskustava s ugradnjom alternatora s kakvog kombija/kamiona, i ima li koji model rovera s nekim kul alternatorom koji bi mogao to punit i koji bi se mogao ugraditi u 4xx model?

12. Koje su serijske veličine guma i felgi na 4xx? 195-50-R15 ili...? Koliko maksimalno cola mogu staviti a da pritom neuništavam ovjes?

13. Unutrašnjost. ajmo reć ova na ovoj slici: http://auto.uabazar.com/fotos/big/13876.jpg
Dali tako izgleda u svakom modelu 4xx godišta 97-99 ili postoje varijante različite? i jeli stvar samo u boji da je druga ili materijalima? vidio sam sa sivim plastikama i ove tu na slici, jesu li ovisno o tome neki modeli skuplji ili je to ne bitna stvar? meni je iza uređenosti motora uređenost unutrašnjosti na prvom mjestu pa...

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #28 : Kolovoza 24, 2007, 01:42:02 prijepodne »
Vidim da te odmor odveo u pravom smjeru! Pa ipak je logo Rovera galija! ;) ;)
p.s. ak je ona 6ica na Korčuli tamno siva, zaboravi! ;)

E sad pošto si se raspisao ko Shakespeare u danima kad mu je bilo dosadno, molim kolege da prilikom odgovora odgovaraju po Goertovim točkama/brojevima, dakle da navedu pitanje/broj pa pucaju...
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #29 : Kolovoza 24, 2007, 01:51:28 prijepodne »
Ovo pod točkom 8, no hard feelings ali kromirani retrovizori i kombinacija mahagonija i bijele kože...nije li to već kič, bar u Roveru?  ???
Kao što rekoh, no hard feelings...
Nekad

sad

Roveraši.org

« Odgovori #29 : Kolovoza 24, 2007, 01:51:28 prijepodne »