Autor Tema: Kupnja Rovera - komentari  (Posjeta: 23465 )

0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.

GĂśrtosing

• Gost
Kupnja Rovera - komentari
« : Kolovoza 14, 2007, 04:06:27 prijepodne »
dakle idemo u hajku oko moje kupnje auta...

relacija špaga 2 000 - 4 000 Eur
Za veće cijene bi uzeo, ali samo pod uvjetom da plačam na rate
boja vozila mi nije uopće bitna
potrošnja da je normalna, znaći ako ima 60 KS i troši više od 6litara otpada, ili ako ima 150 KS i troši više od 10 također
motor prednost benzinac
3 vrata prednost ali može i 5
Stado konja - 90 KS otprilike minimalno, pa do 150 KS, ma i preko
godište ne ispod 98", osim ako je baš kul
Kilometraža ne veća od 150tkm, poželjno oko 100tkm
oprema: klima, centralno, servo i el. podizaći otprilike nije previše određeno
felge mogu biti i od kartona što se mene tiće
nikakvi tunirani auti ne dolaze u obzir, plastična smeča po njemu ili kakvi čipovi, gljive ili druge stvari koje povečavaju snagu.
ak ima više od 1 neoriginalne bitnije stvari na sebi ne zelim ga
Ne smeta mi ako ima oronul krov, raspadnute neke sitnice, izblijedilu boju, niti ako je izlupan lim (tipa parking, ali ne udaren u sudaru) jer si to sve sam mogu srediti, ali bi za to očekivao značajno sniženje cijene

da napomenem, imam ponudu za Golfa III Gti 150 KS, s ful opremom za 3 000 EUR, s mogučnošću stavljanja mog Golfa pod račun, i BMW e36 od 130 KS s također ful opremom za 3 200 EUR.

Ajmo prijedlozi i komentari. Kakvi modeli spadaju otprilike pod ove uvjete, što se predlaže za kupnju, ako može koja slika predloženog modela jer se ne razumjem u rovere, ne znam kako koji model izgleda niti išta...

ivor04

• Gost
Odg: Kupnja Rovera - komentari
« Odgovori #1 : Kolovoza 14, 2007, 01:06:55 poslijepodne »
ja bih ti osobno preporucio seriju 400 jer je omjer ulozenog i dobivenog predobar...bar mislim tako jer gledam po svom i ja sam zadovoljan,sad ovisi od osobe do osobe....npr. evo ti oglas iz plavog oglasnika:Rover 400, 1.6, 11/97.g., reg. 4/08.g., klima, koža, alu felge, abs, servo, garažiran, 22000kn ->mislim da ti 1.6 ima 82kw tj. moj ima toliko al je ovo noviji model (jedina razlika koju sam primjetio izmedu starog i novog modela su malo drugacija zadnja svjetla,sve ostalo isto) pa mislim da su snage motora ostale iste,ne trosi ti serijski preko 10 litara,bar ne bi smio...
ne da mi se sad uploadat slike pa pogledaj...google

zmaj

• Gost
« Odgovori #2 : Kolovoza 14, 2007, 01:36:30 poslijepodne »
za 4000 stvarno imas velik izbor...
hm sve ovisi o tvome ukusu... ps a ovi navodi konja cesto nemaju veze s vezom jer su najcesce bhp
pa se nemoj cudit kad vozis nesto od zagusenih 130 a odere te nesto od 90

sad roverici su po meni(ako ga planiras duze zadrzat)vrlo dobra kupovina sto se tice ovog dijela ulozeno/dobiveno...
sad stvar je na tvom ukusu...osobno uzeo bi nesto 6xx(ali izbija budžet) a ti ako preferiras malo,sportsko i s 3vrata onda 2xx

ps veselo i visoko se vrte  ;D ;D ;D ;D a motori su dosta pouzdani

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #3 : Kolovoza 14, 2007, 05:11:37 poslijepodne »
pa i ne bi da je baš mal, volio bi da ima mjesta na stražnjoj klupi.
to 82kW mi se sviđa jer je taman na granici plačanja manje premije osiguranja, oko 3 000 kn...

gledao sam sada slike tog 400 rovera, ok mi je, ali izvana, ima netko unutrašnjost poslikanu da mi pošalje?

jesu li te oznake npr 416, jeli to kao kod BMW-a, prva znamenka serija (4), a druge dvije označavaju obujam motora (1.6) ili...?

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #4 : Kolovoza 14, 2007, 11:44:02 poslijepodne »
A da si ipak kupis golfa jer ti bi ocito da ti netko pokloni savrsenog rovera zato jer je to rover i nista ne valja. Kako mozes rover ili bilo koji auto usporediti s ponudom za golf? Mislim, wtf jel opce u HR postoji postoji covijek koji nema ponudu za golf? Tog smeca ima u hr toliko da svi imamo ponude za to.  ps. ne mislim se ispricati, jer imam ogromni repsekt prema Roveru.

Offline Chess

• Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #5 : Kolovoza 15, 2007, 01:07:38 prijepodne »
potpisujem i plačam cugu!!! ;) :-* 8)
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #6 : Kolovoza 15, 2007, 04:02:10 prijepodne »
A koje godište je gnoj, a koje bembura?? ???   nemoraš mi odgovorit na ovo, al možeš koliko troši e36 sa 130PSa?!? ::)

Znaš, neidu mi neke tvoje želje zajedno. Prvo da nije stariji od `98. a do 4000€, drugo do 150PS a da ne troši prek 10 litri!!!
Ajde ovo za dodatke (pogotovo plastiku) i razne dijelove ti stoji!
Ali ak očeš pilu od 150konja za 4t€ onda si kupi eclipsa il celicu, al za tu pinku buš dobil max 93.godište.
Ili calibru si kupi, haha-e ze ovo si stisnem šamar!

Ako očeš udoban, a opet malo agilniji auto, možeš nać Rovera 216 il 416 `98. za 4000€! Ima i malo jačih modela al su `96/97. za tu cijenu.

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #7 : Kolovoza 15, 2007, 07:22:55 prijepodne »
a gle već sam vozio GTi 150 KS, gradska potrošnja mu je bila oko 10 litara, a po otvorenome 7-8 ovisi o stisku papučice. još ima digitalni prikaz trenutne potrošnje.A za BMW-e neznam potrošnju, kažu vozaći da neide preko 10 litara, osim jednog, koji naravno ima propuhan motor pa mu troši preko 15... Evo od prijatelja ford s 110 KS ganjo ga po autocesti zagreb-dubrovnik potrošio 6 lit/100km, a po gradu mu troši ne više od 8 litara. Ako bi još ubacili novije aute, golf V Gti od 240KS troši 9 litara u prosjeku...  po čemu su tako nelogični moji zahtjevi da motor od npr 150KS ne troši više od 10?

Sve u svemu potrošnja mi nije problem, problem je samo u tome što očekujem da auti troše koliko bi trebali jer ako troše znatno više nego što li im je izmjerena tvornička potrošnja, u tom slučaju nešto nije u redu s motorom i u tome je moja poanta pitanja potrošnje.

jaguar, šta se ljutiš, nisam ja ništa rekao protiv rovera, pa vidiš da me interesira za kupnju! uspoređujem te ponude, zato da se vidi što mogu od opreme i motora dobiti za istu cijenu kod Golfa, tako da za otprilike sličnu cijenu očekujem sličnu ponudu rovera!
Ajd da ne bude da tupim o golfovima stalno, evo Ford mondeo godišta 1995-1999 od 130KS s uglavnom ful opremom i u dobrom stanju, kilometraže ne veće od nekih 140 tkm prodaju se za cijene od 2500Eur do 3500, a najčešće se vrte cijene oko 20 000 kn i kusur, pa zašto bi ja onda dao 3 puta više love za neki auto koji je po svemu gotovo isti ili pak lošiji od njega?

+ nisam rekao da mi je granica 4 000Eur, napisao sam da bi i na veću cijenu ali samo na rate, iako bi najradije si kupio nešto od cca 3 000Eur, a ostatak novca za sređivanje (pritom mislim na veći servis motora bez obzira koliko mi vlasnik trubio o tome da ga je napravio, i na prilagođavanje vozila mojim potrebama)

Pa ajmo se sada vratiti na rovere bez ovih usporedbi, iskusni roveraši molio bi za informacije o tim 400 modelima (416 ili kako već...). Kakvi su im troškovi održavanja, tj. cijene potrošnih dijelova? kolika bi bila cirka cijena nekakve generalke (ne daj bože da bude trebala za vrijeme mog vlasništva) imaju li serijski tvrd ili mekan ovjes (ako može usporedba, dali je ovjes sličniji francuskim vozilima s mekanim ovjesom ili njemačkim vozilima s tvrđim ovjesom)? kakve su im plastike, jesu li sklone vibriranju ako je smanjen ler-gas ili kada se prelazi preko neravnina? Kakvi oblici kvarova su najučestaliji? kako se elektronika drži?

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #8 : Kolovoza 15, 2007, 07:58:07 prijepodne »
http://img480.imageshack.us/img480/75/r416l99mzabolho1nz.jpg
koje je otprilike godište ovaj rover?

http://www.austin-rover.co.uk/images/memberburgess_03.jpg
a koje je godište ovaj?

I zanima me jedna za mene vrlo bitna stvar, vezano za unutrašnjost, ako je to prava slika unutrašnjosti 416?!

Dali je moguće zamjeniti ventilaciju i mjesto za cd player? tj. da li je moguće preraditi ova središnja ventilacijska krilca klime tako da se tu montira player, a na mjesto playera krilca ventilacije? Ĺ to se tiće plastika, prostora unutar i elektrike i svega ostalog!? Imam DVD s ekranom pa me strah, ako bude tu gdje mu je predviđeno da se ekran neće moć otvoriti do kraja i da će stajati pod kutem koji neodgovara za gledanje. kada bi bio na mjestu ventilacije imao bi taman dobar pogled i na cestu i na ekran.

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #9 : Kolovoza 15, 2007, 11:49:09 prijepodne »
Prvi je bilo koje godiste s sredine 90?tih a drugi kraj osamdesetih i pocetak 90-tih.

Ovo s potrosnjom ti ne stoji jer ljudi jaaako vole lagati za potrosnju svog auta. Zapravo se kod nas ta laz vec toliko udomacila da se za sve aute vec uzima da u prosjeku trose 2-3 litre manje od stvarne potrosnje. Golf GTI od 150KS ni u teoriji ne moze trositi 6 litara vani. Po gradu je jos i moguce da trosi 10 litara. Kod jacih auta obicno se te dvije potrosnje zblizavaju osim ako grad nije ZG mjereno po najvecim guzvama. Onda ovo ne stoji.

Ako te zanima potrosnja onda potrazi moj thread ovdje o Roveru 620TI i naci ces stvarne podatke koje sam mjerio tako da sam uvijek tocio pun rezervar i vidio koliko sam stvarno natocio a ne od oka po mjeracu u autu. Ti podatci su tocni i auto ima 200 konja. U to vrijeme sam imao serijski filter, sad imam gljivu i skuzio sam s njome shemu s kojom sam skinuo potrosnju u prosjeku jos za oko 0.5L ali dalje nejde.

Mondeo ti je opcenito jako jeftin kao sto je i prije 5-6 godina bila jeftina Omega A iz razloga jer je to veliki auto, uglavnom benzinac bez neke karizme da ga kupi netko mladji a stariji skrtci ga se zato boje zbog potrosnje. Naravno da je to neopravdano ali golf generaciju ne mozes nicemu nauciti.

Cijene dijelova za Rovera ( ja znam za mog ) kvacilo 1700kn, 4 disk plocice 530kn, hladnjak 1200kn. Mislim da su na razini s klasom auta i ima svih dijelova. Kad ti prodavac pocne mahati glavom i cuditi se kad trazis nesto za Rovera bolje odma izadji van i trazi drugu trgovinu jer je ocito nesposoban.

Sad, dal se Rover trga ili ne? Fakat ovisi o pojedinom autu. Moze se enormno trgati ako ga je prijasnji vlasnik razjebo a moze biti savrseno ispravan. Inace u Rovera su isli relativno kvalitetni dijelovi; npr. kod mene sva elektronika Valeo,plastika i mehanika Honda Accord i Civic, unutrasnjost neka japanska Honda, turbina Garett.

BTW, sve se moze napraviti ako znas raditi s poliesterom. Nista nije nemoguce a samo savrseno je dovoljno dobro  ;)

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #10 : Kolovoza 16, 2007, 03:35:46 prijepodne »
prva slika je 97./99. otprilike, druga recimo 89./91.
Ovo za unutrašnjost, kod mene je ventilacija niže, a gumbići ventilacije u sredini tako da je player zadnji dole! Dal se može izmjeniti raspored? Nebih znao, al vjerojatno uz puno muke, znanja i strpljenja može. Znam lika kaj ima dvd s ekranom tu dole i da pod kutem je, al tu se nameće pitanje kaj imaš gledat na ekran dok voziš???
Ĺ to se potrošnje tiče, živio sam u Dubrovniku 3 god. i tamo sam znao trošiti i do 11,5L! A kako i ne bi, prva, druga, treća...pa u brdo... Četvrta samo po magistrali, a tek ujutro gužva tj. kolona koja se zna stvorit!!! Po autoputu smanjim i ja na 6,1l, pisao sam i ja već o tome!
Ovjes u 200 i 400 seriji nemoj uspoređivat niti sa francuskim, niti njemačkim, nego više s japancima, ako si vozio Civica to ti je to! Malo više "sportski", a opet udobno!
Eh da unutrašnjost, plastika full kvalitetna, ne škripi i nema "cvrčaka".  Isto i za tapecirung i obloge, al to već ovisi i o vlasniku (pušači pogotovo)!

zmaj

• Gost
« Odgovori #11 : Kolovoza 16, 2007, 07:47:52 prijepodne »
roveri su stvrno poznati po tome koliko im je ovjes udoban...a i drze cestu...
hm ja ti imam 414 16V,to je 1.4 sa 103ks ali linija izmedu ovih sa slika...(mislim da bi trebao vidjet galeriju na ovom site-u,trebao bi biti i moj i jos koji 4xx)
unutrasnjost je identicna ovoj na slici(druge boje) samo sa manualnim mjenjacem...
sto se tice svega preporucio bi ti 416 16V 111ks(ali cini mi se da manje trosi) ili rijetki 418

hm potrosnja o ovome smo svi vec pisali ali evo opet...
iskljucivo gradska voznja,hm dosta dinamicna 80km/h sa konstantnim jurcanjem(neznam koji mi je k ali nemogu si pomoc,a prije ovog sam vozio polumrtvog dizela i brzina mi nikad nije bila neka stvar) i to u Rijeci di je sve brdo u prosjeku za 100kn dobijes 12,5l OMV100 i to je dovoljno za nekih bijednih 125-145km,nikad nisam napravio vise(he he klimu ne palim)

za tu lovu mislim da nemozes kupiti ljepsi auto  ;D ;D ;D

ps skoro zaboravio inace uvrijezeno je misljenje da je rovere skupo i tesko odrzavat ali to nije istina...puni servis je dosta jeftiniji nego za recimo clia(to znam jer zajebavam jednog kolegu),potrosnio djelovi,filteri i te pizdarije su cca 30% jeftiniji

e sad auto akustika   ;D ;D
hm nemoj ni pomisljat premjestat ventilaciju jer je to prekomplicirano,sve je moguce ali isplativost je upitna...
lcd mozes i dole uvalit i otvarat ce ti se minimalno pod 90' jer nije jako duboka ta rupa i rub je relativno vrlo blizu,sad ovisi o tvom HU-u koliko duge vodilice ima tj dali se lcd izvlaci 30mm od HU pa onda naginje ili sta...(provjeri)
u najgorem slucaju mozes iscupat ventilaciju i tamo malo stakloplasticarit pa imat dva HU-a

Gigi

• Gost
« Odgovori #12 : Kolovoza 19, 2007, 07:44:06 poslijepodne »
ps a ovi navodi konja cesto nemaju veze s vezom jer su najcesce bhp
pa se nemoj cudit kad vozis nesto od zagusenih 130 a odere te nesto od 90

Koliko JA znam razlika BHP i KS ili PS je par POSTOTAKA, tipa 1-3%...

Uostalom "Google is your friend"  ;)

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #13 : Kolovoza 21, 2007, 12:06:01 prijepodne »
Izgleda da je Goerto odustao, tj kupio g.... ( skoro sam izgovorio i zaradio ban! ::) ;D)!
Al sad kad pročitam cijelu temu, baš ga i nismo pretjerano nagovarali!

ivor04

• Gost
« Odgovori #14 : Kolovoza 21, 2007, 12:25:59 prijepodne »
mene isto nitko nije nagovarao...jednostavno je:zbrojis pare,uzmes oglasnik i biraj oces mercedes,bmw,g...,audi....sta god ti srce zeli, i onda ugledam Rover(nikad prije mi na pamet nije pao),416 Si full osim koze,96. registriran,pogledo slike na  netu i dizajn za 96. odlican i nisam dalje ni gledo druge aute.
Mogao sam kupit neko smece od mercedesa iz 88. il golfa...a sad sta se tice dijelova i takvih stvari, nije skupo ako si snalazljiv i ako ti ne smeta rabljeno,a ne smeta jer je auto iz 96. god i ne isplati se kupit novi dio koji kosta ko pol auta...

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Kolovoza 21, 2007, 12:25:59 prijepodne »