Autor Tema: PROBLEMCINA  (Posjeta: 5364 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

pixy

• Gost
PROBLEMCINA
« : Studenoga 22, 2007, 08:02:16 poslijepodne »
 >:( drugovi jebe me struja u mojim kolima,i to slijedeca stvar kad mi ja akomulator spojen kako treba sto znaci minus klema na minus,a plus klema na plus kompletno svi potrosaci(farovi,instrument ploca,itd) pocnu titrat,a kad skinem minus klemu auto normalono radi i nista vise netitra,a altenator dobro fila 14,48 v .Zato pomagajte drugovi!!!!!!!!!! ??? ??? ??? ??? >:( >:(

Offline jaguar

• Heroj Član
Odg: PROBLEMCINA
« Odgovori #1 : Studenoga 22, 2007, 08:42:15 poslijepodne »
Zvuci kao da je akumulator u bedu?

pixy

• Gost
« Odgovori #2 : Studenoga 22, 2007, 09:03:18 poslijepodne »
A ne akumulator je danas kupljen i moro sam dat za njega 650 kn to je jako boljelo a i sa novim akomulatorom isti problem ??? ??? ???

beast

• Gost
« Odgovori #3 : Studenoga 22, 2007, 10:36:15 poslijepodne »
mozda akumulator ima malu amperazu ili je problem kaj alternator nije od golfa 2 :)

pixy

• Gost
« Odgovori #4 : Studenoga 22, 2007, 10:38:37 poslijepodne »
ovako akomulator ima 75Ah i danas je kupljen a altenator je od rovera gore zato ne kenjaj zvjerćice ;) >:( ;D,ajmo elektricari ima tko kakav pametan prijedlog PPPPPPLLLLLIIIIEEEEZZZZ :) ??? :-\

dubek

• Gost
« Odgovori #5 : Studenoga 22, 2007, 10:39:58 poslijepodne »
Možda bi trebao provjeriti alternator i da li dobro puni

pixy

• Gost
« Odgovori #6 : Studenoga 22, 2007, 10:45:37 poslijepodne »
altenator puni 14,48 v,dao sam ga testirat,al zasto normalno radi kad mu skines minus klemnu sa akomulatora a cim je stavis nazad pocne sve po starom titrat ??? ??? ???

dubek

• Gost
« Odgovori #7 : Studenoga 22, 2007, 11:40:44 poslijepodne »
Pitat ću sutra svoga kuma,pa ti javim ako on nešto zna o tome

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #8 : Studenoga 23, 2007, 01:07:45 prijepodne »
a očito ti je onda masa u k***u, meni su se takve stvari događale prije često, čim sam počeo s muzikom u autu počeli problemi sa strujom.

90% je stvar u nekom kontaktu čim ti pada napon, a može biti na 100 mjesta iz isto toliko razloga, ne može se ništa dok se ne vidi. Ja sam kod sebe nakon kopanja plastika otkrio da mi se jedan od kabela ispod armature kojeg sam ogulio, zapetljavao s jednim željeznim dijelom koji je bio pričvršćen za tko zna što...

BTW ovo što ti pišem ti neće ništa puno pomoć, otiđi do električara da ti pregleda instalaciju prije nego uništiš taj novi akumulator. to ti je savjet iz vlastitog iskustva!!!

Offline Chess

• Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #9 : Studenoga 23, 2007, 02:16:42 prijepodne »
Skini neonke!!!! ;D
Ĺ ta će ti ta mrcina?? Otvaraš luna park??!! ;D
Treba to uglavit u ono kučište za aku! Meni stane samo 45Ah, jer kučište ima visoke rubove, a ak bum to trgal aku bu završil u bunkeru! ::) A Exideov 44Ah me služi već pet i po godina!
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #10 : Studenoga 23, 2007, 07:14:43 prijepodne »
Ima Gorto pravo, 90% da ti je masa u banani, a to može svašta znacit, ne mora bit ništa veliko, mozda negdje probija (minus ti negdje "kontaktira" plus,ušla voda,korozija...)  ak neuspiješ sAm rjesit idi kod autoelektricara.

walbandon

• Gost
« Odgovori #11 : Studenoga 23, 2007, 08:20:48 prijepodne »
napravi big 3....znaci sa akua na shasiju, alternator i blok motora(ako me dobro sjecanje sluzi)sa barem nekih 20mm2 zicom, da budes miran...da ti nije klema od minusa u banabi.itd

Offline Dadx

• Heroj Član
« Odgovori #12 : Studenoga 23, 2007, 10:09:04 prijepodne »
za početak zamjeni kleme (od 25-100 kn) i žicu mase (cca 20 kvadrata) kaj idu na akumulator , ak imaš takav lunapark, nemoj štedit na tome. Kad to mjenjaš, obavezno zašmirglaj mjesto di buš masu spojil. Kad šmirglaš nemoj fušat nego to napravi do sjajnosti radi boljeg kontakta.

p.s. kad stavljaš obujmicu na drugi kraj žice, obavezno pazi da to jako stisneš, isto radi kontakta. Najbolje ti je ak imaš škripac u škripcu to stisnut do boli, malo bu mutavo zgledalo, al bu dobro.

x=o
ex: Rover 200 1.4 8V, Rover 620 SDi
now: švabo sa 1.6 tedeceijem iliti Ford Focus 1.6 TDCI i amer s 4,0

Pajovz

• Gost
« Odgovori #13 : Studenoga 23, 2007, 12:25:47 poslijepodne »
za početak zamjeni kleme (od 25-100 kn) i žicu mase (cca 20 kvadrata) kaj idu na akumulator , ak imaš takav lunapark, nemoj štedit na tome. Kad to mjenjaš, obavezno zašmirglaj mjesto di buš masu spojil. Kad šmirglaš nemoj fušat nego to napravi do sjajnosti radi boljeg kontakta.

p.s. kad stavljaš obujmicu na drugi kraj žice, obavezno pazi da to jako stisneš, isto radi kontakta. Najbolje ti je ak imaš škripac u škripcu to stisnut do boli, malo bu mutavo zgledalo, al bu dobro.

Slazem se s Dadxom, promjeni zicu od mase i pogledaj dal su ostale zice od mase dobro ih pritegni. javi ako pomaze

pixy

• Gost
« Odgovori #14 : Studenoga 23, 2007, 05:40:38 poslijepodne »
Skini neonke!!!! ;D
Ĺ ta će ti ta mrcina?? Otvaraš luna park??!! ;D
Treba to uglavit u ono kučište za aku!
Kao prvo necu skinut neonke za nikoga >:(,drugo sta ce mi ta mrcina mislim stavljat jacu muziku u auto ;D pa od viska glava ne boli ;) ;D,a chessimire ma znas da je mogu sve strgat altenator,getribu i jos stosta a sta mi je tek uglavit takvu akomulatorcinu u moj fini auto ;D :D >:(.
@Dadx,Pajovoz hvala na savjetima budem probo ;D :D

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Studenoga 23, 2007, 05:40:38 poslijepodne »