Autor Tema: PROBLEMCINA  (Posjeta: 5363 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dubek

• Gost
Odg: PROBLEMCINA
« Odgovori #15 : Studenoga 23, 2007, 11:44:40 poslijepodne »
Alternator nije,jer puni manje od 14,5 V i to je ok
Masa bi mogla biti
Ali nemoj isključiti ni akumulator bez obzira što je novi,jer takve stvari se mogu događati zbog njega(i novi akumulator može imati grešku)

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #16 : Studenoga 24, 2007, 01:17:41 prijepodne »
može imat grešku ali to je najmanje vjerojatno, ja sam radi sličnih problema uništio više novih akumulatora, u biti jedno 2 akumulatora bi promjenio mjesečno, radi problema sa strujom "izgorile" bi čelije i tako ode novi akumulator, ja ga odnesem serviseru da potpiše da ne valja i uzmem novi na garanciju. Ĺ to je najgore cijelo sam vrijeme mislio da je stvar u lošim akumulatorima, ali zapravo instalacija struje u banani je uništavala akumulatore, a kasnije je došlo do većih problema kada mi je ista ta struja uništila pola auta. Zato u ovom slučaju ne štedi novce jer imaš ozbiljan problem i radije plati električaru da komletno sve pregleda i ustanovi problem, prije nego što ti počne genocid ispod haube

EDIT: sigurno se ne radi o nekom većem problemu, ovako kako si opisao, to upućuje na kontakt masu, pad napona, tj. nešto je od instalacije (kabel?!) u banani, i to te ne košta puno, zato bolje sprijeći daljnje velike probleme, jer ih je teže liječit

zmaj

• Gost
« Odgovori #17 : Studenoga 24, 2007, 12:13:08 poslijepodne »
definitivno masa....
a to znaci da bi morao pogledati svaki potrosac u autu....

little hint prvo provjeri ono po cemu si zadnje kopao prije nego sto ti se to pocelo dogatat....
ona mala zaruljica iznad tablice zna radit gomilu s.... a sta bi sad ovo moglo it,neznam....

ps cinjenica da ti auto radi nakon sto skines klemu s aku je znak da alternator radi svoj posao....

pixy

• Gost
« Odgovori #18 : Studenoga 24, 2007, 02:41:00 poslijepodne »
razgovro sam sa par elektricara i vecina ih je rekla da je 80% problem u regleru,tako da za par dana ide kod elektricara koji ce mi promijenit regler,pogledat sva kablove i slozit altenator a ta ce me zabava kostat 400 kn

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #19 : Studenoga 24, 2007, 03:09:26 poslijepodne »
a da im prvo platiš x kn da ti samo pogledaju kabele, pa ako nije to tek onda neka gledaju, mjenjaju  i naplačuju ostalo

pixy

• Gost
« Odgovori #20 : Studenoga 24, 2007, 07:04:10 poslijepodne »
Gledali su oni vec to par puta,al sredit ce mi sve glavne kablove u toj cijeni

Alan Ford

• Gost
« Odgovori #21 : Studenoga 26, 2007, 12:26:08 poslijepodne »
Nisam siguran da je regler kriv za opisano devijantno ponašanje ( policijski žargon ) tvoje vozilice. Dečki su već napisali i sa vrlo velikom vjerojatnošću su u pravu - masa vozila - i to glavna koja ide sa akumulatora na šasiju jer ti kako si naveo sve blinka kao božićno drvce a svi potošači nisu na istim vodovima - osiguračima. Priklanjam se - netko je već napisao - glavna masa na šasiji - skinuti očistiti od korozije da ima dobar spoj i trebalo bi biti sve u redu.
A možda i vozilica osjeti da je Božić i Nova godina blizu pa blinka da ne moraš štekati ona svijetleća drvca u autu za vrijeme blagdana pa možda prestane poslije Nove godine.  ;D
Ĺ alim se, pogledaj prvo masu prije nego te majstori oderu nizašta. Da regler nije ispravan ( ne propušta konstantan i dobar napon ) i ne radi kako treba, kad skineš kleme auto bi se ili ugasio ili bi simptomi i dalje bili prisutni.

pixy

• Gost
« Odgovori #22 : Siječnja 09, 2008, 04:11:47 poslijepodne »
da samo javim napokon sam sredio altenetor i za divno cudo sta je otislo u kurac  ??? ??? ??? naravno regler altenatora

Roveraši.org

« Odgovori #22 : Siječnja 09, 2008, 04:11:47 poslijepodne »