Autor Tema: Kod Karla...  (Posjeta: 6058 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Chess

• Heroj Član
  • Spol: Muški
Kod Karla...
« : Listopada 10, 2007, 01:29:35 prijepodne »
Ostavio sam danas Rovera u toplicama(Auto Karlo) i popričao malo sa Karlom o Roverima opčenito!
Evo nekih zanimljivosti...
Po njegovim riječima Rover je propao zbog opće politike poslovanja i prije svega zbog dijelova(eto nismo bili daleko od istine, dapaće :()!
Ukratko, nisu htijeli poput ostalih proizvođaća dijeliti iste dijelove(kao PSA ili VW,Audi,Ĺ koda...)nego su inzistirali na vlastitim(tu sad dolazi ono "Pa nije valjda Rover izmislio taj i taj dio?", e pa je, skoro :'()i zato većina rezervnih dijelova mora bit original!
Evo sad se pojavljuju i problemi pored 2xx, 4xx, 6xx; i za 25, 45 i 75ice, jer i za njih postaje sve teže dobiti original dijelove! Spomenuo je naprimjer, jednu 75icu za koju je trebao dijelove karoserije(konkretno krov i vrata)i tek nakon nekoliko mjeseci nabavio!
Samim tim očekuje daljnji pad cijena tih rabljenih modela!
Nadalje, na našem tržištu se pojavilo dosta zamjenskih dijelova od korejskih i kineskih proizvođaća za gotovo sve modele, a koliko su kvalitetni govori podatak da 70% ekipe koji su ugradili te zamjenske završe kod njega sa još većim kvarom!!!
Sam priznaje da su kod njega original dijelovi poprilično skupi, al pošto ih je sve teže i teže nabavit takva je i cijena! E sad na Vama je  dali biste radije original ili nekog falš kineza! Spustio je satnicu na 110kn ak Vas to tiješi! :o
Još malo...prema njegovim iskustvima(skoro 20 godina se obitelj bavi Roverima), najkvalitetniji su bili 2xx i 4xx od 92.- 96.(podatak se odnosi samo na 2xx i 4xx modele), a najlošiji 25 i 45(prvenstveno po kvarovima u odnosu na starije modele)!

I jedna korisna informacija...
Pitao sam ga za ono ultrasonično il kak se već zove, čišćenje injektora i kaže da se oni na Roverima ne čiste niti postoji roverov il slični uređaj za to! Imaju neku gumu koja...dalje ga nisam niš skužio..., pa ak slabije vuće to je zbog(klasika) našeg benzina, i ako krepaju onda krepaju! Ako je već sila, kaže dalje, možete ih čistiti u Boschovim centrima ili sl., ali nek daju prije čišćenja garanciju, jer kaže da mu dođe jako puno ekipe sa "UNIĹ TENIM" injektorima nakon čišćenja, pogotvo 2xx serije!!!
Eto malo novinarstva od mene!

P.S. napomenuo sam mu za Roveraše...pogledao me kao da sam pao s Marsa!!! ;D :(

ex: 414 SLi 16v  ´95.

hinko

• Gost
Odg: Kod Karla...
« Odgovori #1 : Listopada 10, 2007, 10:34:37 prijepodne »
Bravo Chess, bravo. Hvala ti.

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #2 : Listopada 10, 2007, 01:29:51 poslijepodne »
Hmmmmmmm.........zanimljivo štivo. :)
Thanx na podjeli iskustva ;)
Nekad

sad

Bluebird

• Gost
« Odgovori #3 : Listopada 10, 2007, 06:04:29 poslijepodne »
hmmmmmmmmm,da....
moram priznat da mi bas ne ulijeva povjerenje ovo sto sam procitao...
mislim prvo, sto znaci opca politika poslovanja...? ...nejasno!
drugo, ovo s dijelovima...biti toliko tvrdoglav da te to dovede do propasti...
jadno!
full jadno!
naime, ne mora biti da je rover izmislio taj dio pa da ne moze biti drugo nego original, ali - imati takvu drskost pa misliti da ce zaradivati na originalnim dijelovima...kao da su izmislili toplu vodu, kao da se toga nitko prije nije sjetio...hm...
postoji i puno suptilniji nacin da se to provede u praksu...
jer sad kao rezultat imamo dvije stvari :1) nedostupni i skupi originalni dijelovi pa svi kao rezultat pljuju po roverima i 2) zamjenski dijelovi kineza i ostalih copy-pastera zbog kojih se ubrzo opet kvare auti pa svi pljuju po roverima...
zakljucak : puuuuno pljuvanja po roverima...
a da ne govorim da me ovo malko i splasilo jer sto ako mi se nesto strga na mojoj plavoj pticici, a onda to moram cekat 30 dana i za to platiti pun k... love...?
hvala nebesima na Karlu i ekipi koji ipak brinu o roverima pa ipak ima neke nade da se da popravit ako nest ode...ehm...nadam se...
volio bih cuti bilo kakav komentar na ovo...
i jos jedna stvar...bio sam nedavno na stranicama rover-mg zastupnistva, mislim bas da su to bile stranice od karlovog autosalona...
da li sam dobro vidio ili se to nude i novi modeli rovera za kupiti? mislim tvornicki novi...
koja je tu fora, jel sam to dobro skuzio, jel su to auti iz neke zalihe ili ih jos netko proizvodi i kakvi su onda tu uvjeti servisiranja i odrzavanja...?

walbandon

• Gost
« Odgovori #4 : Listopada 10, 2007, 08:55:12 poslijepodne »
ili jaaakoooo dugo nisu upadteali web stranicu;) jebiga..svi se lijepo pomoliti da nema kvarova...steta ..e, i da..sto se jeftinoce tiche...riko sam jedan dan kad sam vidioo cigu kako vozi identicnog rovera kao moj..reko si fak

pixy

• Gost
« Odgovori #5 : Listopada 10, 2007, 10:13:07 poslijepodne »
Glete ljudi nemora uvjek bit da neki copy dijelovi nevaljaju,a u biti uz dobra poznanstva sve se da lako i kvalitetno nabavit kao npr. za semeringe i lagera najbolje vam je otic u lager komerce jer ja sam prije par dana promjenjivao semering na getribi desne poluosovine i decki su mi dali semering koji je bolji od orginala kaj je na njemu jer semering ima dvije gumice jednu unutarnju i jednu vanjsku a kosta 64 kn i zasad jos nije propiso tako da sto se tice semeringa i lagera moje misljenje je da odete tamo a kolko sam skuzio imaju i zubcanike u prodaji

A sto se tice Rovera ko auta da nevalja nebi ga ljudi vozili ;D,a znam dosta ljudi koji su prodali svoje Rovere pa im je kasnije bilo jjjjjjaaaaaaaaaakkkkkkkkkkoooooooooo zao :P :(

Bluebird

• Gost
« Odgovori #6 : Listopada 10, 2007, 10:21:37 poslijepodne »
ma ne radi se o tome da roveri nisu dobri auti...
ne...
radi se o posljedicama nerazumne strategije koju je gore objasnio chess da mu je rekao karlo, dakle covjek koji se ocito kuzi...
razmisli, koliko VISE ljudi bi tek vozilo rovere da su dijelovi dostupni i da nisu toliko skupi iz totalno bespotrebnog i isforsiranog razloga...
a ovak se moras patit ko kukac balegar da bi nabavio neki dio koji za regularne aute rastu na grani... ( isto po rijecima gosp. karla... )

dubek

• Gost
« Odgovori #7 : Listopada 10, 2007, 11:19:44 poslijepodne »
Glete ljudi nemora uvjek bit da neki copy dijelovi nevaljaju,a u biti uz dobra poznanstva sve se da lako i kvalitetno nabavit kao npr. za semeringe i lagera najbolje vam je otic u lager komerce jer ja sam prije par dana promjenjivao semering na getribi desne poluosovine i decki su mi dali semering koji je bolji od orginala kaj je na njemu jer semering ima dvije gumice jednu unutarnju i jednu vanjsku a kosta 64 kn i zasad jos nije propiso tako da sto se tice semeringa i lagera moje misljenje je da odete tamo a kolko sam skuzio imaju i zubcanike u prodaji

A sto se tice Rovera ko auta da nevalja nebi ga ljudi vozili ;D,a znam dosta ljudi koji su prodali svoje Rovere pa im je kasnije bilo jjjjjjaaaaaaaaaakkkkkkkkkkoooooooooo zao :P :(

Kaj se tiče semeringa poluosovine na getribi-ja sam ga mijenjao na Roveru i kupio sam ga u lager comercu,a isti je za nekoliko dana propišao jer je bio tako kvalitetan da se počeo topiti (raspadati).
Onda sam zvao u Karlo i tamo sam ga kupio za nekih 80-tak kuna
Za neke ovakve stvari se isplati zvati Karla,jer se nađe i jeftinijh djelova

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #8 : Listopada 11, 2007, 01:28:20 prijepodne »
mislim prvo, sto znaci opca politika poslovanja...? ...nejasno!
to smo već negdje raspravljali... Ma općenito od marketinga, proizvodnje, distribucije,itd...! :(

naime, ne mora biti da je rover izmislio taj dio pa da ne moze biti drugo nego original, ali - imati takvu drskost pa misliti da ce zaradivati na originalnim dijelovima...kao da su izmislili toplu vodu, kao da se toga nitko prije nije sjetio...hm...
postoji i puno suptilniji nacin da se to provede u praksu...
jer sad kao rezultat imamo dvije stvari :1) nedostupni i skupi originalni dijelovi pa svi kao rezultat pljuju po roverima i 2) zamjenski dijelovi kineza i ostalih copy-pastera zbog kojih se ubrzo opet kvare auti pa svi pljuju po roverima...
zakljucak : puuuuno pljuvanja po roverima...
Ma upravo to care! :( :(

E one stranice od Karla nisu updateane!
A ići ću i do MGa jer trebam još neke stvari! :'(  Javim sutra!
Inaće auto je još u toplicama, ah da, nisam spomenuo...vućem se ja tako ujutro(prekjučer) do Sesveta i počne klaka-klaka-klak dolazit sa desne strane, hebiga bilo je neizbježno, zupčasti remen!!! Buaaa :'( :'(! Bar sam u komadu stigo! Ode moja ušteđevina za felge i gume!!! :'( >:( :'( :'(

P.S. Karlo, baš on, ne onaj "zločesti" Martin(to mu je tata), je stvarno O.K! Uvijek kaže kaj će koštati, koje su alternative i neće niš dirati ak nađe neki kvar prije nego što javi vlasniku i pokaže mu!
ex: 414 SLi 16v  ´95.

ROVER75v6

• Gost
« Odgovori #9 : Listopada 11, 2007, 02:53:12 poslijepodne »
Posto i ja imam rovera,vec 3.5 godine trazim zanimljivosti o ovom proizodjacu automobila....
Ja sam ovo negde procitao na netu.Rover je propao zato sto kada je izasla 75-ica,bila je mnogo bolja od bmw-ove serije 5.Zato je bmw hteo da ogranici 75-icu sa prigusenim dizel motorom od 116ks a ne 136 kao sto je ugradjivan u 320d/520d modele...Sledeca stvar protivio se roverovom 2.5 v6 motoru koji ima oko 180ks(stock)-kako treba izbaciti taj motor i ugradjivati redni motor sa 4 klipa.(made in bmw)To je bio pocetak propasti,onda je bmw prodao rovera za neku mizernu sumu...Posto rover nije imao nove modele samo je izbacio malo osvezene modele 25.45.75... morao je da smisli nesto "novo" Fabrika rover je kupila neki mali autic od Fabrike TATA(made in india)i lepila samo znak Rover-odnosno model:CITY ROVER
Kako je kvalitet bio uzasan,ljudi nisu hteli da ga kupuju,pored toga losa politika i los marketing doveli su vec "posrnulog diva" do propasti
Ja sam tako procitao ako ima neko nesto da doda ili da me ispravi,svaki komentar je dobrodosao

Gigi

• Gost
« Odgovori #10 : Listopada 11, 2007, 06:18:59 poslijepodne »

A sta, oso ti remen, a ventili, glava i to?? Ili si uspio ugasiti prije nego je bilo "bliskog susreta izmedju klipova i ventila"  ;D

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #11 : Listopada 11, 2007, 06:52:53 poslijepodne »
Posto i ja imam rovera,vec 3.5 godine trazim zanimljivosti o ovom proizodjacu automobila....
Ja sam ovo negde procitao na netu.Rover je propao zato sto kada je izasla 75-ica,bila je mnogo bolja od bmw-ove serije 5.Zato je bmw hteo da ogranici 75-icu sa prigusenim dizel motorom od 116ks a ne 136 kao sto je ugradjivan u 320d/520d modele...Sledeca stvar protivio se roverovom 2.5 v6 motoru koji ima oko 180ks(stock)-kako treba izbaciti taj motor i ugradjivati redni motor sa 4 klipa.(made in bmw)To je bio pocetak propasti,onda je bmw prodao rovera za neku mizernu sumu...Posto rover nije imao nove modele samo je izbacio malo osvezene modele 25.45.75... morao je da smisli nesto "novo" Fabrika rover je kupila neki mali autic od Fabrike TATA(made in india)i lepila samo znak Rover-odnosno model:CITY ROVER
Kako je kvalitet bio uzasan,ljudi nisu hteli da ga kupuju,pored toga losa politika i los marketing doveli su vec "posrnulog diva" do propasti
Ja sam tako procitao ako ima neko nesto da doda ili da me ispravi,svaki komentar je dobrodosao

Skračeno iz ovog sam shvatio da su ovim potezom Ĺ vabe dobro sjebali Engleze

ROVER75v6

• Gost
« Odgovori #12 : Listopada 11, 2007, 08:11:09 poslijepodne »
bas tako :(

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #13 : Listopada 11, 2007, 09:50:51 poslijepodne »

A sta, oso ti remen, a ventili, glava i to?? Ili si uspio ugasiti prije nego je bilo "bliskog susreta izmedju klipova i ventila"  ;D

Nije valjda ovo...? :( Daj javljaj kaj je.
Nekad

sad

dubek

• Gost
« Odgovori #14 : Listopada 11, 2007, 11:15:50 poslijepodne »
@Chess
Pa pobogu prijatelju,koliko si km prešao sa ovim zubčastim?

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Listopada 11, 2007, 11:15:50 poslijepodne »