Autor Tema: ventilator grejanja kabine  (Posjeta: 4935 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

dlakuzim

• Gost
ventilator grejanja kabine
« : Veljače 02, 2017, 01:13:26 poslijepodne »
pozdrav.imam jedan problem ili dva...imam auto-punjac za telefon koji sam nasao zabacenog u garazi.pre neki dan sam pokusao da ga proverim i prikljucio ga u upaljac pa zatim u telefon.nije poceo da puni pa sam ga iskopcao i ostavio.e od tog trenutka mi ne radi upaljac ni ventilator grejanja kabine.proverio sam osigurace 5 puta i svi su ispravni kao i relej u kutiji osiguraca u motornom delu (br.5 ako se ne varam).gde bi i sta bi mogao da bude problem ako moze neki predlom molim vas. svako dobro

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: ventilator grejanja kabine
« Odgovori #1 : Veljače 02, 2017, 05:36:14 poslijepodne »
Sudeći po ovome što si napisao punjač za mobitel je neispravan i pregorio je nešto u strujnom krugu.
Ne znam kako si provjeravao osigurače i relej, ali neki od dva osigurača ili relej nisu ispravni.

Dakle, u kutiji osigurača u putničkoj kabini nalazi se osigurač br 24 od 10 ampera. On može pregoriti, te ga treba provjeriti. No kako on u strujno krugu ima još neke električne funkcije, još nešto ne bi radilo kako spada, tako da mi se čini da on nije,pregorio.
Nadalje u kutiji osigurača u prostoru motora se nalazi relej br 5. Imam dojam da je ovaj relej pregorio da bi se to vidjelo izvana, a ujedno mi se čini da bi se onda i kontakti stalili, što znači da bi on možda kontinuirano propuštao struju umjesto da je prekine.

E sada, u toj istoj kutiji osigurača u prostoru motora se nalazi osigurač veze br 10 (FL 10). To je osigurač od 30 ampera i kladio bih se da je on pregorio i da ga moraš promijeniti.

dlakuzim

• Gost
« Odgovori #2 : Veljače 02, 2017, 07:51:40 poslijepodne »
nisam strucnjak ali cu ih opisati po velicini :P.ima 5 velikih releja i proverio sam 5-i i ispravan je . ima 5-6 manjih ali ne znam da li su to veze koje pominjes(velicine su kocke za jamb).mislim da sam 5-i promenuo  i proradio je . od 30 ampera je.hvala ti mnogo za ''navodjenje'' i tacnost (pomoc) prilikom objasnjenja.ziveo!

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #3 : Veljače 02, 2017, 08:05:26 poslijepodne »
Možda će ti ovo pomoći za ubuduće: http://www.roverasi.org/forum/index.php/topic,3774.0.html

dlakuzim

• Gost
« Odgovori #4 : Veljače 02, 2017, 08:27:42 poslijepodne »
u pravu si. taj f10 nije valjao ...on je cetvrti  sa leva na desno.a ja rekoh peti :P u svakom slucaju si bio u pravu.hvala na semi.

Roveraši.org

« Odgovori #4 : Veljače 02, 2017, 08:27:42 poslijepodne »