Autor Tema: T4 dijagnostika  (Posjeta: 15049 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ANTE_75

• Novi član
  • *
T4 dijagnostika
« : Studenoga 12, 2012, 01:22:35 prijepodne »
Pozdrav ekipa,iman par pitanja:
nedavno san u svog rovera ugradia senzore za svitlo/kišu na predjem vjetrobranu i tempomat.
Ništa od toga mi ne radi,samo senzor na centralnon retrovizoru koji zatamni retrovizor kad mi neko upali duga svijetla iza mene.
E sad,malo san podosta cita o tome na raznin forumima i ispada da san sve uredno spojia i treba mi neko da mi aktivira te opcije putem t4 dijagnostike.
Da li itko od vas zna koji bi mi znalac to moga ucinit,aktivirat mi ove senzore i tempomat..
Ijos usput jedno pitanje; ugradia san jvc radio koje podrzava kontrole na volanu,samo neznan kako to spojit da funkcionira,pa ako neko moze pomoc/dat neke smjernice rado bi poslusa njegove savjete.
Hvala unaprid rakija

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: T4 dijagnostika
« Odgovori #1 : Studenoga 12, 2012, 09:25:58 prijepodne »
Glede aktivacije elemenata na Roveru 75 - jesi li siguran da sve što si spojio je ispravno spojeno? Ako jesi postoje servisi u Splitu u kojima se aktivacija može napraviti, ali to naplaćuju. Ne znam da li ti ta opcija odgovara?

Što se tiće JVC-a, prvo je potrebno vidjeti kakvu instalaciju imaš na Roveru (ima li high-line opremu, ili samo radio tvornički ugrađen pa ga želiš zamijeniti), te koji model JVC-a si uzeo (koje mogućnosti ima).

Offline ANTE_75

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 : Studenoga 12, 2012, 12:48:17 poslijepodne »
zna sta radin jel san se dugo informira o tome,sve je spojeno uredno i po ps-u
Uglavnon svaki rover ima pripremu za instalaciju,tj provedene kabele za dodatnu opremu,istu stvar san napravia sa parking senzorima,postojala je rupa kroz auto di zice prolaze i ceka me je originalni jack za ecu od parking senzora..tvornicki senzori,rade ko sat.
nije mi bitno da li triban platit ili ne,ako triba platit cu,samo da to neko aktivira.
Vidin da si ti iz st isto,bia san u stillexa na mejasima,on mi je reka da mi tempomat nece radit jer je skinut sa britanske 75-ice..mislin da je ta stavka nebitna u svrhu funkcionalnosti tempomata.
tempomatu svitli glavni prekidat i kad stitsnen tipku set pojavi se lampica na tabli..samo triba omogucit opciju.
Da mi neko posudi taj t4 mislin da bi moga i sam to napravit bez problema.
Jel znas ti koga osim stillexa?
radio je http://www.soundslimited.co.za/index.php?main_page=product_info&cPath=26_33&products_id=1796
jako mali novci a ima sve skretnice,sub kontrolu 2 usb inputa,cak san dobija gratis bluetooth modul i usb od 4gb :)
Usput rover mi je 2004 g, ima je tvornicki cd radio (2 din shema sa ladicon povise,nije ona starija varijanta)
Neznan kako mu se zove oprema ali od standardne sta imaju svi moj jos ima traction contol

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Studenoga 12, 2012, 01:29:48 poslijepodne »
Probati ću vidjeti za radio, prvo moram proučiti opcije.

Imaš li LCD ekran i TV u autu na toj 75-ici - to je high line oprema (sa Sat-Nav-om)?

A zašto tempomat ne bi trebao raditi ako je skinut sa britanske 75-ice? Jedino što može obračunavati povećanje brzine u miljama umisto u kilometrima, ali to znači da češ morati pripaziti koliko povećavaš brzinu... Mislim da je i ova opcija konfigurabilna...(barem jeste na tempomatima koji se kupuju naknadno)

Offline ANTE_75

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 : Studenoga 12, 2012, 02:19:29 poslijepodne »
pa to i ja govorin,nema smisla zasto nebi radila,ko sta si ti reka u teoriji bi samo treba malo brze ubrzavat  ;)
neman highline,ali iman jednog za dijelove sta ima lcd na tabli(celeru),a nema tv i navigaciju.
A to za radio,triba bi neki modul vjerojatno kupit ali neznan koji niti san uspia nac na netu,pa nebi tia na slipo kupovat da se ne zeznen

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Studenoga 12, 2012, 08:13:53 poslijepodne »
Pogledao sam informacije za tvoj JVC radio. Pretpostavljam da u automobilu imaš instalaciju sa konektorima kao na ovoj slici:

Potrebna mi je još samo informacija o godištu tvog automobila kako bih ti mogao preporučiti što trebaš.

Offline ANTE_75

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 : Studenoga 13, 2012, 12:12:12 poslijepodne »
da,ovakav je iso konektor plus jos jedan set konektora,virujen da su to kabeli od komandi radia na volanu:
http://public.dm1.livefilestore.com/y1pPFjFU5CvQtM-rIQA-P423c0aPGhaD0ma9AnjjHbGsytRH2ia5m0V2RrbYvgh3lRAqd-6bwfTMsWYzyjCOwhENg/P160809_14.11.jpg
auto je 2004 godina

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #7 : Studenoga 13, 2012, 12:31:17 poslijepodne »
Ovo mi je bitna informacija. Provjeriti ću popodne/navečer što se onda mora napraviti.

Offline ANTE_75

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 : Studenoga 13, 2012, 12:43:29 poslijepodne »
spasia si me :)

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #9 : Studenoga 13, 2012, 07:05:03 poslijepodne »
Dobro, dakle svaki automobil ima neki "svoj" standard kako omogučiti funkciju kontrola na volanu. Isto tako svaki proizvođač radio uređaja za automobile ima svoj standard konektora i raspored funkcija po pinovima.

Dakle ako se originalni radio uređaj koji dolazi tvornički isporučen sa automobilom i za koji rade komande na volanu želi zamijeniti sa drugim dostupnim na širokom tržištu potrebno je obratiti pažnju na dva adaptera:
- jedan koji se prilagođava automobilu
- drugi koji se prilagođava odabranom radio uređaju.

Kada se radi o adapteru za automobil vrlo je bitno znati koje instalacije automobil posjeduje (obično to ovisi o godištu automobila, za slučaj Rovera/MG-a).

Dakle za Rover 75, godište 2004 i JVC radio potrebno je dobaviti slijedeće adaptere (dva ukupno):

- PC99-X39 koji se prilagođava automobilu (zanemari što na slici piše PC99-X32)

Ovdje se može naći uputa za instalaciju istog:
http://www.nexxia.co.uk/PDF_Files/PC99-X39.pdf

Ovde se isti može dobaviti, ali možeš potražiti i druge linkova za prodaju:
http://www.dynamicsounds.co.uk/autoleads-pc99x39-rover-25-45-75-mg-zt-stalk-steering-control-adaptor-p-9102.html

- PC99-JVC koji se prilagođava JVC radio uređaju

Ovdje se može naći uputa za instalaciju istog: http://www.nexxia.co.uk/PDF_Files/PC99-JVC.pdf

NAPOMENA: PAZI da nabaviš PC99-JVC koji ima konektor za jednu žicu (ne samo 3.5 mm konektor), jer tvoj JVC radio ima samo jednu žicu za kontrole na volanu, a ne 3.5 mm konektor).

Ovdje se nalazi link na kojem možeš pronaći adapter (možeš i drugdje, ali pazi što sam napomenuo!): http://www.nexxia.co.uk/product.asp?s=Car%20Stereo%20Fitting%20Kits&c=PC99%20Stalk%20Adaptors&product_code=PC99-JVC

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #10 : Studenoga 13, 2012, 08:33:51 poslijepodne »
Senzorom za kišu upravlja BCU (Body Control Unit). Da li si mijenjao i prednje staklo zbog ovih senzora?

Aktivacija tempomata je nešto savim drugo. Malo sam proučio ovu problematiku i možda bi mogao imati malo više problema sa aktivacijom tempomata. Da li si ga probao , što si probao, što radi a što ne radi?

Offline ANTE_75

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 : Studenoga 26, 2012, 07:39:26 poslijepodne »
Fala ti puno za ovih par opširnih postova.
Ovo za radio cu prožvakat malo da vidin po ovin linkovima kako sta di. Javin kako to bude napredovalo.
Vezano za senzore,da,minja san prednju sajbu u kompletu sa retrovizoron(bilo mi je najjednostavnije,samo san mora prominit instalaciju koja se proteze kroz krov na relaciji:prednje svitlo interijera-zadnje svitlo interijera-3. štop svitlo..jer je instalacija u komadu)
sve je spojeno sa originalnin kabelima i jackovima.
Vezano za tempomat,bia san u volodeera i on mi je reka da nije siguran oce li ga moc aktivirat,to ni on sam nezna jer je po njegovin ricima to ovisno od modela do modela(neki se aktiviraju bez problema,a neke je nemoguce)
u svakon slucaju reka je da ce pokusat..Znan i sam da je to komplicirano ali posto ja iman SVE kompletno za taj tempomat,mislin da ga nije nemoguce spojit(priton mislin na drugu 75-icu u kojoj je taj tempomat bia ugrađen)
S druge strane auto koristin svakodnevno i uvik san u nekon poslu tako da mi je problem odvojit ono,par dana da se posvetin bas svemu,pa cu to polagano rjesavat korak po korak.
U svakon slucaju pomoga si mi puno,javin kako stvari budu naprtedovale. :)

dive freek

• Gost
« Odgovori #12 : Studenoga 27, 2012, 03:18:57 poslijepodne »
zašto ne dođeš probat auto spojit na t4 da se proba  aktivirat tempomat kada ti je trebala ponuda za dijelove dobija si je jeli tako!

Offline ANTE_75

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 : Prosinca 02, 2012, 11:31:20 poslijepodne »
rekli ste mi da nece radit jer je skinut sa britanca.

Roverlike,nemogu nigdi nac taj konektor sa jednon zicon extra sta se spaja na jvc radio,gleda san na ebay-u.

dive freek

• Gost
« Odgovori #14 : Prosinca 03, 2012, 08:07:29 prijepodne »
to ne znači da se ne može probati ili ti je draže ići u zagreb gdje ti se nalazi prvi najbliži t4 ili testbook. :goodjob:

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Prosinca 03, 2012, 08:07:29 prijepodne »