Autor Tema: T4 dijagnostika  (Posjeta: 15048 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: T4 dijagnostika
« Odgovori #15 : Prosinca 03, 2012, 08:31:58 prijepodne »
rekli ste mi da nece radit jer je skinut sa britanca.

Roverlike,nemogu nigdi nac taj konektor sa jednon zicon extra sta se spaja na jvc radio,gleda san na ebay-u.

Nečeš nigdje naći konektor sa samo jednom žicom, možeš kupiti samo komplet u kojem se nalazi sve što je prikazano na slici - dobiti češ dva crna konektora, jedan će imati na sebi crni kabel, ali moraš dobiti i onaj drugi sa plavom žicom. Moja napomena je u tome što ima starih kompleta u kojima je samo jedan konektor sa žicom koja ti ne paše, stoga preporućeam da se kontaktira prodavač kako bi dobio potvrdu da češ dobiti i onaj konektor koji ti treba.

Na linku koji sam ti dao gore možeš nabaviti takav adapter:
http://www.nexxia.co.uk/product.asp?s=Car%20Stereo%20Fitting%20Kits&c=PC99%20Stalk%20Adaptors&product_code=PC99-JVC

Offline ANTE_75

• Novi član
  • *
« Odgovori #16 : Prosinca 03, 2012, 06:36:18 poslijepodne »
Dive freek, onda cu sa zaletit ovih dana do tebe pa cemo probat  :working:
Roverlike, fala :)

Offline Damir

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #17 : Rujna 26, 2019, 12:55:18 poslijepodne »
Prastara tema, ali da ne otvaram novu... Vidim, ovdje je gospodin spominjao T4 dijagnostiku u Zagrebu pa bih molio info gdje i kod koga. Imam R75 2.0 CDT i trebao bih povisiti ler gas na nekih 800 okretaja. Sad je ispod 750 i auto lagano trese. Kad dignem mrvicu iznad 800, sve se smiri. Nije velik problem, ali budući sam perfekcionist, želio bih to napraviti. Napominjem da su nosači motora i selen blokovi u najboljem redu. Čak sam u nekom manualu pročitao da je postojala među ostalim preporuka proizvođača da se na novim autima ler okretaji dignu preko 800 ako kupac ima primjedbu poput moje. Nekoć sam to sam radio pomoću matice i sajle (motor bez računala klase M-48, ha, ha), ali sad ništa bez T4. Hvala unaprijed.
Želiš li pobijediti, ne smiješ izgubiti!

Offline Damir

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #18 : Rujna 26, 2019, 01:00:21 poslijepodne »
Inače, i ja sam samostalno ugradio tempomat (i još ponešto), a tako je davno i počela ova tema. Stvar radi, ali imam samo osnovne funkcije pa bih i to želio full osposobiti pomoću T4.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #19 : Rujna 27, 2019, 07:06:46 prijepodne »
U Zagrebu je Autokuca Karlo imala dijagnostiku za Rovere. Kako su oni radili i LandRovere moguce je da je jos imaju. Oni sada prodaju Mazde, ali ih se moze nazvati i pitati da li jos uvijek imaju T4 testbook za ovo sto ti zelis.

Offline Damir

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #20 : Rujna 27, 2019, 11:02:00 prijepodne »
Hvala ti, provjerit ću. Iako sam se o dotičnom Karlu načitao svakojakih gadarija. Čak sam i bio jednom davno kod njega s upitom za starog Rovera (bilo mi usput) pa kad mi je odvalio cijenu za nešto, nisam vjerovao da to čujem. Uspio sam i zaboraviti o čemu se radilo. Ono, selektivno pamćenje s ciljem očuvanja mentalnog zdravlja. Kako god, nemam baš izbora. Hvala još jednom.

Offline Damir

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #21 : Rujna 27, 2019, 02:15:29 poslijepodne »
Zvao Karla i kažu da T4 nemaju barem 10 godina. Pa se još malo raspitivao unaokolo i nula bodova. Jbg, staro je to. Ipak, čini mi se da sam pronašao poljsku alternativu:  http://toaf.roverki.eu/index.php/en/. Softver je besplatan, a treba samo odgovarajući OBD kabel (USB) i neko računalo, laptop na primjer. Softver sam za probu skinuo na desktop i čini se da će normalno fercerati kad se spoji s tutačem. Izgleda krajnje obećavajuće. Naravno, svjestan sam mogućih rizika i neću čačkati gdje ne treba i što ne razumijem. Kad pokrenem, javim. Vidim Englezi to koriste naveliko. Je li tko probao?
 drive

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #22 : Rujna 28, 2019, 09:16:09 prijepodne »
Imam taj softver kod sebe, ali ga nisam imao prilike isprobati jer se ipak radi samo o Rover u 75/MG ZT u, a kako ga ja ne posjedujem, nisam se imao gdje igrati.

Pazi na kabel koji kupujes.

Offline Damir

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #23 : Rujna 28, 2019, 02:04:44 poslijepodne »
Pazit ću. Taj TOAF izgleda odlično, a pretpostavljam da tako i radi. Hvala poljskim Rover entuzijastima. Ima kod Engleza T4, ali mi od toga nemamo ništa. Čak se povremeno i prodaju. Mislim da sam vidio za 1200 funti. Oveća skalamerija, kompletan stari Omitec hadveraj sa žičurdama. Tako da je ovaj TOAF dar s neba. I još besplatan. Naplaćuju samo neke dodatne opcije poput chiptuninga računala motora što mi ne pada ni onkraj pameti. Iako bih ja taj softver da moram masno platio jer mi se jako sviđa ideja da si u slučaju ozbiljnog problema mogu sam pomoći. Okej uz pomoć stručnjaka koji je iskusan u tim stvarima, ali bez pravog softvera ništa.

Roverlike, kojeg Rovera imaš?

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #24 : Rujna 29, 2019, 07:44:35 prijepodne »
Rovera 200 i Rovera 600. Jedan vozi supruga, drugi ja.

TOAF ekipa je nazalost prestala sa razvojem jer su se dokopali originalnog T4. Sto je steta. Inace za TOAF nemas nikakvih uputa i moras raspoznati sto pise na botunu koji odabires jer ima mnogo skracenica.

Da nije u pitanju Rover 75 onda bih ti preporucio p-scan. Covjek koji ga razvija i dalje radi reverzni inzenjering. Ima svoj T4, a razvio je neke stvari i bolje od originala. Nazalost jos nije razvio sve mogucnosti za 75-icu, ali je zato za starije Rovere nezaobilazan. Inace se kupuje, no kad jednom platis, sve novo sto razvije je beslplatno i samo napravis upgrade softvera.

Offline Damir

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #25 : Listopada 01, 2019, 09:08:32 prijepodne »
Krasni auti, bili i ostali. Pretpostavljam da supruga vozi dvjestotku.  :) Hvala najljepša na vrijednim informacijama.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #26 : Listopada 02, 2019, 06:09:38 prijepodne »
Da, supruga vozi dvjestotku. ;)

Offline Damir

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #27 : Listopada 07, 2019, 11:47:25 prijepodne »
Onda suprugu ne puštaj u 600, da ti ga ne otme.
 :)

Roveraši.org

« Odgovori #27 : Listopada 07, 2019, 11:47:25 prijepodne »