Autor Tema: [Riješeno]Razvodna kapa, vlaga?  (Posjeta: 1790 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

jadran jei?

• Gost
[Riješeno]Razvodna kapa, vlaga?
« : Lipnja 20, 2011, 11:24:41 poslijepodne »
Pozdrav evo mene opet. Rover 200 1999. 1.4 8v

1. Neki dan nakon kiše dodjem ja ujutro upalit auto a ono nista. Vergla ali ne pokrece pumpu goriva (nema zujanja pri kontaktu). Nekako mi je to bilo malo sumnjivo pa sam došao popodne kad se sve osušilo i vidi čuda pali. Čini mi se da bi vlaga u razvodnoj kapi mogla biti problem, pa me zanim može li se ona nekako zadihtat s obzirom da nema nekakvu brtvu. Jako glupa stvar ali događa se.

2. Čini se da sam nakon par skidanj i čišćenjaenja motorića ler gasa konačno uspio sjebat navoj na šarafu koji ulazi u plastiku. Ne drži više dobro. Da stavim malo veći šaraf ili može ostat ovako na jednom pouzdanom šarafu.

Malo su me počeli nervirat već ovakvi "fantomski" kvarovi ali eto to je realnost.

Pomozite ako znate i ako ne znate!

Pozdrav!

Offline Sandman

• Heroj Član
  • Spol: Muški
Re: [Riješeno]Razvodna kapa, vlaga?
« Odgovori #1 : Lipnja 21, 2011, 10:21:20 prijepodne »
Mislim da nije u pitanju razvodna kapa, ak nije ni prije bila s ničim zadihtana serijski bogami ne treba ni naknadno.
O*V*E*R

joza

• Gost
« Odgovori #2 : Lipnja 21, 2011, 05:53:53 poslijepodne »
Ja ne znam, ali napisao si da ti i takvi pomognu pa evo: zamotaj kapu u celofan, znaš onaj ljepljivi s kojim se sendviči u pekari motaju,ili palete zamataju,e taj! dobro umotaj,i krajeve zaljepi izolirkom 

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #3 : Lipnja 22, 2011, 05:34:37 poslijepodne »
Ne treba brtva (pogledaj malo bolje i vidjet češ da na donjem dijelu kapa ima urez, nešto kao odzračnik), skini kapu, očisti kontakte i našpricaj sa WD-om.
Nekad

sad

jadran jei?

• Gost
« Odgovori #4 : Srpnja 04, 2011, 07:19:37 poslijepodne »
Pumpa goriva je otišla bila. Čas radi čas ne radi. Stavio novu 600kn i radi ko zmaj. Jedino što treba skidat tank pa sam bio prisiljen otić na servis. Nije bilo do razvodne. Eto imam sad jednu ponekad ispravnu pumpu za rezervu.

Roveraši.org

« Odgovori #4 : Srpnja 04, 2011, 07:19:37 poslijepodne »