Autor Tema: ROVER 200 VI "problem"  (Posjeta: 2817 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

a156r

• Gost
ROVER 200 VI "problem"
« : Travnja 20, 2011, 07:05:14 poslijepodne »
auto je rover 200vi 1.8 145ks 97god. naime problem je sljedeči: zadnjih godinu dana auto je jako malo korišten, povremeno je paljen i provozan i normalno je palio....neki dan izvađen akumulator i dopunjen i auto sad nikako ne pali....da li je moguče da se nešto zeznulo oko one zaštite paljenja? osigurači pregledani, kontrolne lampice se normalno pale ali auto neče ni zaverglat, da li postoji kakav rele za alnaser da ga ne skidam bezveze dole...

....svaki savjet je dobrodošao   sorry na podužem postu    pozdrav

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: ROVER 200 VI "problem"
« Odgovori #1 : Travnja 20, 2011, 07:48:02 poslijepodne »
Nije mi baš jasno kako neće upali,totalno mrtav ili tuli onaj alarm u kabini ???
Pokušaj otključati i zaključati auto nekoliko puta daljinskim pa onda pokušaj upaliti auto.

a156r

• Gost
« Odgovori #2 : Travnja 20, 2011, 07:57:25 poslijepodne »
Nije mi baš jasno kako neće upali,totalno mrtav ili tuli onaj alarm u kabini ???
Pokušaj otključati i zaključati auto nekoliko puta daljinskim pa onda pokušaj upaliti auto.

ma probao otk-zaključavat...totalno mrtav,ona blokada se isključi znači lampica ne gori i ne tuli onaj alarm.....dam kontak lampice gore okrenem ključ i ništa....opet da je automat na alnaseru zar se nebi barem čulo ono tk tk tk

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #3 : Travnja 20, 2011, 08:11:41 poslijepodne »
Da je automat trebalo bi  se čut ono tk tk tk.
Lako je moguće da je anlaser u pitanju,provjeri dali masa dobro drži,obično kod auta koji dugo stoje kod mase zna biti hrđa,pa nema dobrog prijenosa struje.
Isto tako moguće je i da kad si skinuo akumulator,ecu(centralina)je zaboravila kod.
Zaključaj auto s  ključem, čekaj da se aktivira alarm...pa ga otključaj ključem....stavi ključ u bravu i daj kontakt..onda dosta brzo prtisni 4 puta zaključavanje ili otključavanje...i onda bi ti se trebao daljinac spojit s autom ponovno...ulovit kod...

a156r

• Gost
« Odgovori #4 : Travnja 22, 2011, 10:08:44 prijepodne »
....isprobano ovo sa daljinskim i nema nikakve promjene....probat ču jedan dan skinut anlaser i isprobat ga vani, pa ak nije do njega čačkat dalje......savjeti i dalje dobrodošli

sule

• Gost
« Odgovori #5 : Travnja 25, 2011, 07:41:17 poslijepodne »
1.jel ti se čuje pumpa od benzina kad okreneš kontakt......2.probaj sa drugim autom preko kablova palit,ak ti ovaj aku bio prazan,nema veze ak si ga napunio,može biti da ne drži struju....

a156r

• Gost
« Odgovori #6 : Travnja 26, 2011, 09:42:24 prijepodne »
....uskrsnuo je na sami uskrs.....na kraju je bila najbanalnija stvar, masa na samom anlaseru, stusnuo onu stopicu i pali ko novi

.....malo se provozao i več sam zaboravio kako to bolesno ide  thx

zmaj

• Gost
« Odgovori #7 : Travnja 27, 2011, 09:26:48 prijepodne »
sto je najgore nekidan kad sam procitao post sam ti bas namjeravao napisat da provjeris te stopice,ali kao ono,ma to je glupo necu :D
uglavnom meni se to dogodilo u voznji,neznam kako,nesjecam se dali sam vozio kroz kakvu sikaru,ali kad sam stao,nije vise bilo paljenja...

Roveraši.org

« Odgovori #7 : Travnja 27, 2011, 09:26:48 prijepodne »