Autor Tema: Majušni problemčić  (Posjeta: 5253 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Nixa

• Gost
Majušni problemčić
« : Prosinca 16, 2010, 10:35:11 poslijepodne »
Imam jedan majušni problemčić sa čeličnim cijevimaa za gorivo i kočnice koje idu ispod auta. Naime, tolko su zahrđale da su počele puštati. Zapravo, pustila mi je samo ova dolazna od goriva, al ostale su jako blizu potpunog raspadanja.
Slučajno je naletila mogučnost da stavim rosfrajne, pa reko, ajd da se primim posla pa nek auto sprhne al da se vidi luksuz! lol Snimam ja malo oko auta i gledam što treba skinuti. Prvo, zaštitna plastika. Naravno, potrgam sve kopče... Gledam, i rezervoar mora dolje. Reko, to ću kasnije. Gledam dalje, i prednji most mora dolje. Ĺ ta ću sad, uzmem ključeve u ruke i primim se posla. Naravno, gedorama neide. Maznem ja podužu polugu na ključ, opet neide! Ĺ arafi ni mic! Odem ja do obližnjeg majstora i posudim pneumatski udarni pištolj i uspijem skinuti sve šarafe osim dva. Ove zaokružene na ovim slikama:

Na kraju je ispalo da su popucali varovi na maticama s unutarnje strane lima!  tup  bg034s tup bg034s

Jel netko imao sličan problem??? Kolko auta moram raskopati i raspiliti da dođem do tih matica?

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Majušni problemčić
« Odgovori #1 : Prosinca 17, 2010, 12:14:48 prijepodne »
Što ne otpiliš ta dva šarafa kad su već provrtila i gurneš ih unutra,skineš most pa ćeš vidjeti na čemu si ???
Po svemu sudeći mislim da će trebati rezati karoseriju jer su tamo dupli limovi i nema drugog načina za staviti kontra maticu.Ja sam most skinuo sa gedorom i uz puno wd-40.

Nixa

• Gost
« Odgovori #2 : Prosinca 17, 2010, 09:49:59 prijepodne »
Zašto bi bilo jednostavno kad možebiti komplicirano...  :'(

OGLAS!
Trebam ta 2 šarafa označena na slikama...

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #3 : Prosinca 17, 2010, 11:07:11 prijepodne »
Daj iskopaj negdje mjere za te šarafe,imam ti ja par kg šarafa i matica od Rovera ;D

Pajovz

• Gost
« Odgovori #4 : Prosinca 17, 2010, 04:04:34 poslijepodne »
ili jednostavno odi u dučan sa šrafima i kupi takve

Nixa

• Gost
« Odgovori #5 : Prosinca 17, 2010, 06:55:18 poslijepodne »
Daj iskopaj negdje mjere za te šarafe,imam ti ja par kila šarafa i matica od Rovera ;D
Šarafi su M14x1.5 oni najkraći. Neznam točnu dužinu jer ne piše u servisnom priručniku, a još ih nisam izvadio.

Roveraši.org

« Odgovori #5 : Prosinca 17, 2010, 06:55:18 poslijepodne »