Autor Tema: problem sa motorom?  (Posjeta: 2676 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Valkyrie

• Gost
problem sa motorom?
« : Svibnja 25, 2010, 12:40:38 poslijepodne »
Pozdrav!

Evo vec drugi put ( prvi put se pojavilo jedan dan prije vise od godine dana ) mi se pojavi problem da prilikom dodavanja gasa u 2. i 3. brzini u pocetku gas hita, a onda (ako stisnem malo jace papucicu) broj okretaja jednostavno preleti ko da sam u leru a brzina ostane ista. U čemu bi mogao biti problem? (to mi se dogodilo za vikend, nakon voznje po autocesti iz Delnica ~140 km/h. Kad sam ugasio motor, ventilator je jos uvijek ful radio, ali kazaljka temperature nije tokom cijele voznje bila presla polovicu, pazio sam je mi je blizu zamjena ulja. Nisam ga jos od tada pokusao voziti, moguce da ce opet sve biti normalno neko vrijeme kao i zadnji put, no svejedno bih volio znati sto bi moglo uzrokovati ovakvo ponasanje). Rover je 620 Si
Hvala na pomoci

PS - koji servis bi bio dobar u ZG-u? (isprepadali su me da ce mi tamo povadit sve originalne dijelove i stavit zamjenske :) )

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
  • ex Rover 45 1.8 16v
Odg: problem sa motorom?
« Odgovori #1 : Svibnja 25, 2010, 12:50:31 poslijepodne »
pregled kvačila, lamele i tako to

Offline Sandman

• Heroj Član
« Odgovori #2 : Svibnja 25, 2010, 12:54:12 poslijepodne »
pa da ak proklizava onda je kvačilo....
ima na forumu pa čitat malo...Ivanja Reka...
O*V*E*R

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Svibnja 28, 2010, 02:52:52 poslijepodne »
Lamela gotovo sigurno.Postoji test koji će ti pokazati koliko ti je lamela u banani.Znači na ravnoj dionici ceste voziš u trećoj brzini pri 50-60 km/h,iz treće brzine prebaciš direktno u petu brzinu i stisneš papučicu gasa do dna,skoče li okretaji kao da si u leru a brzina auta ostane ista znači da je lamela dala svoje,mjenjaj to pod hitno jer češ ostati negdje na cesti.Da budeš na miru  i siguran najpametnije ti je promjeniti cijeli set kvačila lamelu,korpu i potisni.
Postoji još jedan test lamele ali pod uvjetom da ti je ručna kočnica ispravna.
Dobro zakočiš auto ručnom kočnicom, upališ ga, ubaciš u drugu brzinu i pokušaj krenuti. Ako se motor ugasi, znak je ispravnosti spojke, ali ako i nakon puštanja pedale motor nastavi raditi ili se odmah ne ugasi,znak je neispravnosti lamele. Nemoj u najboljoj namjeri spaliti ispravnu lamelu. Takav test traje sekundu do dvije i ništa više.

Roveraši.org

« Odgovori #3 : Svibnja 28, 2010, 02:52:52 poslijepodne »