Autor Tema: Gume izmedju vrata i karoserije i gume izmedju prozora i vrata...  (Posjeta: 21960 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gigi

• Gost
Odg: Gume izmedju vrata i karoserije i gume izmedju prozora i vrata...
« Odgovori #30 : Studenoga 09, 2007, 09:51:40 poslijepodne »
Dogovoreno!

Idemo u Hard-Test!  ;D

Gigi

• Gost
« Odgovori #31 : Siječnja 20, 2008, 06:36:54 poslijepodne »
Lagani update:

Od zadnjeg puta mi je totalno bilo riklo staklo, taman na izlasku s Jaruna prilikom placanja na rampi, i to NARAVNO u 2 u jutro, dok je strcala lagana kisica. Ja trijezan izvan auta pokusava sa obje ruke pridrzavati staklo (da ne propadne nutra) a cura pijana ko guzica pokusava nesto sa onim prekidacem da podignemo to staklo, al naravno da je bila prefakin pijana za klik klik potez, pa smo na kraju od Jaruna do fakin Dubrave vozili sa na pol otvorenim staklom.

Enivej, drugi dan otvorio staklo, zalijepio sa Power tape-om i sljedecih mjesec i nesto se vozio "bez" stakla.

Nasao KOMPLETAN sistem, dakle skare SA el. motorom (podizacem, jelte) i zamijenio.

Nabavio silikonski sprej, NE ono sranje kokpit glanc ili sl. vec bas kao za pokretne plasticne dijelove i to.
Od WĂźrtha, nekih 64kn. Nacrtan je sic od auta i pojas, i strelica koja pokazuje na onaj gornji dio (taman di namjestas visinu "preklapanja" pojasa). Potrosio barem pola na spricanje po kanalicama i to dok je unutarnji panel od vrata bio skinut, i sada brateeee staklo li ga klizi i klizi ko po ulju (extra djevicanskom maslinovom, offskroz  :D)!

Tek toliko od mene  ;)

P.S. Ako nekome treba el. podizac (vozacevog) stakla mozemo se nesto dogovoriti, a u biti imam i te skare viska, samo sa slomljenim jednim kotacicem, ali ako neko zeli uzeti te, pa NJIH reparirati, tako da ne mora skidati vlastite, i to mozemo ubaciti u paket!

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #32 : Siječnja 20, 2008, 07:17:20 poslijepodne »
To te ja pitam ;) :D
Nekad

sad

zmaj

• Gost
« Odgovori #33 : Siječnja 21, 2008, 07:13:54 prijepodne »
meni bi trebale te skare,hm dali imaju lufta onih par mm???

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #34 : Siječnja 21, 2008, 07:44:08 prijepodne »
E sad ova tema je toliko zanimljiva pa bi bio red da i ja nevedem svoj problem iako sumljam da ce itko tocno znati šta je to ovako teoretski na neviđeno al ajd..;

Na brzinama iznad 100kmh mi se kod desnih suvozačevih vrata čuje ono odvratno zviždanje/šuštanje zraka kao da guma između vrata i karoserije ne dihta dobro (recimo negdje gore), ali ne mogu nikako naci uzrok. Sve sam vec pregledao, guma je kao nova, prozor odlicno zatvara ,sve je isto kao i do vozačevih vrata! samo sto se kod njih NE čuje ni zuc čak i iznad 160kmh.

Kod drugih auta sam primjetio da je to recimo normalno da negdje šušti zrak al mislim da kod rovera nije.
Probao sam dosta toga,mazao glicerinom gume između vrata,gume prozora,vrh prozora...ali opet se čuje to šuštanje i lagano mi pili živce.  :-\

zmaj

• Gost
« Odgovori #35 : Siječnja 21, 2008, 08:54:59 prijepodne »
e to i ja ponekad cujem kad stisam muziku....
ali uho se navikne pa zanemarim....

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #36 : Siječnja 22, 2008, 12:51:59 prijepodne »

Na brzinama iznad 100kmh mi se kod desnih suvozačevih vrata čuje ono odvratno zviždanje/šuštanje zraka kao da guma između vrata i karoserije ne dihta dobro (recimo negdje gore), ali ne mogu nikako naci uzrok. Sve sam vec pregledao, guma je kao nova, prozor odlicno zatvara ,sve je isto kao i do vozačevih vrata! samo sto se kod njih NE čuje ni zuc čak i iznad 160kmh.

Provjeri plastiku oko retrovizora. Meni povremeno (nema pravila kad) "prozviždi" na mojoj strani.
Nekad

sad

Gigi

• Gost
« Odgovori #37 : Siječnja 23, 2008, 10:58:49 prijepodne »
meni bi trebale te skare,hm dali imaju lufta onih par mm???

Same skare nemaju lufta, al brijem da ti od 600 nece pasati na tvoj  :-\

Meni zrak ide izmedju stakla i njegove gume. I kad iznutra malo forsiram s prstom, kao da zelim odvaliti staklo od gume, e onda bas cujes kako udje jos vise zraka!

Nakon zamjene skara od prozora na milimetar sam namjestio staklo tako da paralelno klizi po vodilicama i da sjedne lijepo na gumu na vrhu, i super dihta, al i dalje preko nekih 120-130 cuje se zrak kako ulazi unutra! Grrr.

Brijem da za to rijesiti (bar kod mene) bi trebalo promijeniti onu gumu na koje staklo sjedne kad je zatvoreno. A POGOTOVO kod mene mislim da je to, jos iz razdoblja dok nisam mazao te gume, pa bi mi se znalo staklo zalijepiti za tu gumu, pa ajde, gore dole, pa pomazi s prstima pa cupaj, pa forsiraj.

U biti, kad si bolje razmislim, pravo je cudo kako se ta guma jos dobro i drzi  ;D   ::)

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #38 : Studenoga 14, 2008, 02:24:44 prijepodne »
Jeli netko pronašao kakav "novi" zanimljiv proizvod za gume od vrata i vodilice stakala??
Ja probo neki Sonaxov, brezveze(čuo je Dadx kakav efekt zvučni daje prozor kad se spušta :o) ), na kraju premazo sve dobro nam poznatim glicerinom i sve pet!

@Mario_N
di ima taj Arexon sprej, nikako da naletim na njega?!? ;D ???
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Roveraši.org

« Odgovori #38 : Studenoga 14, 2008, 02:24:44 prijepodne »