Autor Tema: Rover da il ne  (Posjeta: 27480 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ivor04

• Gost
Odg: Rover da il ne
« Odgovori #30 : Siječnja 15, 2010, 12:46:12 prijepodne »
Mene je moj rover izmucio sa popravcima, ali sam ja njega jos vise ubijao, tak da se nemogu zalit...

Evo u zadnje vrijeme ne zajebava nista, a ne stedim ga nimalo, a sad kad bi uzimao opet rovera, a sve je moguce, uzeo bi sa 2.0 dizelom...

zmaj

• Gost
« Odgovori #31 : Siječnja 17, 2010, 12:33:50 poslijepodne »
interesantno je kako su nam misljenja skoro ista :D
dizel 75ica :D

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #32 : Siječnja 21, 2010, 01:59:58 poslijepodne »
Ja bih samo dodao, koliko para toliko i muzike..Lepi su i to je sve što taj auto nudi...Imam 45 16 16v iz 2003 god. Spisak mana je podugačak...za nekih 1000 evra više, se ipak može pazariti puno kvalitetniji auto. Kada pogledaš sve rizike i zajebancije, koje prate vlasnike rovera, isplati se dati i malo više love i preskočiti rovera...O tome koikio mu brzo pada cena i koliko ga je teško kasnije nekome uvaliti, bolje i da ne pričam... :) U svakom slučaju, Rover never again... :) :) >:(

Ovo me malo iznenadilo za R45  ???
nisi javljao te ozbiljne mane?! koliko se sjecam dobio si ga za sitne pare , možeš li bar navest koje su to mane i koji bolji auto mozes kupit za 1000E više?

AlexBg

• Gost
« Odgovori #33 : Siječnja 21, 2010, 08:59:57 poslijepodne »
Ja bih samo dodao, koliko para toliko i muzike..Lepi su i to je sve što taj auto nudi...Imam 45 16 16v iz 2003 god. Spisak mana je podugačak...za nekih 1000 evra više, se ipak može pazariti puno kvalitetniji auto. Kada pogledaš sve rizike i zajebancije, koje prate vlasnike rovera, isplati se dati i malo više love i preskočiti rovera...O tome koikio mu brzo pada cena i koliko ga je teško kasnije nekome uvaliti, bolje i da ne pričam... :) U svakom slučaju, Rover never again... :) :) >:(

Ovo me malo iznenadilo za R45  ???
nisi javljao te ozbiljne mane?! koliko se sjecam dobio si ga za sitne pare , možeš li bar navest koje su to mane i koji bolji auto mozes kupit za 1000E više?

DA uzeo sam ga 5100 evra ....i do sada nisam imao za oko 5000 km koliko sam sa njime prešao, nikakve kvarove , čeka me zamena  seta kuplunga (visoko hvata i poprilično je tvrdo kvačilo), ali obzirom da sam ranije vozio Audi 4, Rover po svim voznim i ostalim  karakteristikama ,mu nije dorastao.
      Negde sam na nekom forumu  ovde izneo ono što mi na njemu ne odgovara( muislim da sam i ja sam pokrenuo to pitanje kako bih čuo i ostale vlasnike).Za oko 6000 evra se može nabaviti u Srbiji  (npr.Audi 4, ili Toyota Avensis iz 2001- 2002 god.),mislim da Rover ipak nije dorastao tim kolima.
Najviše od svega me nervira:
Neudobna sedišta(loše drže telo, ili bolje reci, uopšte ga ne drže u krivinama, zamaraju, (od BG - Budimpešte su mi "pukla leđa" i ako je 95% auto put)
Neprecizan menjač
Veliki krug okreta( Audi ima bar 25% manji)
Slabo ubrzanje(možda je to posledica istrošenog kvačila,još nije počelo da proklizava)
Loš kvalitet plastike u kokpitu
Malo prostora za noge na zadnjim sedištima
Nepreglednost pozadi
Položaj pepeljare(pošto sam pušač, to me izluđuje non stop hahaha)
Loše rešena ventilacija ( to sam primetio sada, zimi, kada se magle prozori)
Sve u svemu popriličan broj "tupavih" nedostataka za tu klasu vozila ....

igor414si

• Gost
« Odgovori #34 : Siječnja 21, 2010, 09:16:34 poslijepodne »
nebi se slozio nisacim od navedenog.....

AlexBg

• Gost
« Odgovori #35 : Siječnja 21, 2010, 09:26:51 poslijepodne »
Sve ovisi od toga šta si pre Rovera vozio, i na kakve si standarde navikao ...Ako si npr. iz Juga ili sličnog sranja, ušao u Rovera ,onda ti se verovatno on čini kao Space Shutlle, ali kao što rekoh koliko para toliko i muzike... ;)

sule

• Gost
« Odgovori #36 : Siječnja 21, 2010, 09:34:09 poslijepodne »
kritika za nekaj stoji...udobnost-bolja od audija..cija vw grupacija nikad nije bila udobna...za to su francuzi,neprecizan mijenjač.....to ti je kriv kuplung,roverov mjenjaš je dosta brz za jaču vožnju i šaltanje,ubrzanje...ili kuplung......ili ne šaltaš,pošto se benzinac voli vrtit.....krug okretanja,manji imaju samo zadnjopogonaši,jači ajnšlag jel nemaju poluosovine....a pepeljara....sad si sretan ak kupiš auto koji je ima...pogledaj bembe i mečke,samo po naruđžbi......

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #37 : Siječnja 21, 2010, 09:51:42 poslijepodne »
Ja bi se mogao sloziti sa dosta tocaka. Npr:

Losa plastika - zaista je plastika pretvrda i to se primjeti kad pokusas neke dijelove skinuti pa vratiti. Vrlo cesto vole popucati.

Krug skretanja -  da, nije bas neki recimo u odnosu na sierru

Losa ventilacija -  fakat magli po zimi i kad pada kisa

kilroy

• Gost
« Odgovori #38 : Siječnja 21, 2010, 09:54:03 poslijepodne »
slazem se samo za siceve,zato sam ja svoje zamjenio s puno boljim.

igor414si

• Gost
« Odgovori #39 : Siječnja 21, 2010, 09:55:16 poslijepodne »
buraz vozio sam svakakvih auta sad da ti nenabrajam,znaci u vecini jako dobre aute,a ako mi vjerujes juga nikad nisam vozio,u RS slabo bas ima zastavinih vozila za razliku od Srbije,a nije mi jasno zasto si uzimao rovera kad ti sad toliko ne valja?????? valjda ti je neko morao reci kakvo je to auto??? ja dok sam radio u Sloveniji,igrom slucaja sam kupio rovera 414 zato sto je bio jeftin,trebao mi je auto samo da mogu se prevesti do kuce,i kad sam vidio kakav je to auto,njega sam prodao zato sto sam napustio slo,i opet sam uzeo rovera 400na domacim tablama. po meni su roveri sasvim ok

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #40 : Siječnja 22, 2010, 12:22:08 prijepodne »

Ovo me malo iznenadilo za R45  ???

DA uzeo sam ga 5100 evra ....i do sada nisam imao za oko 5000 km koliko sam sa njime prešao, nikakve kvarove , čeka me zamena  seta kuplunga (visoko hvata i poprilično je tvrdo kvačilo), ali obzirom da sam ranije vozio Audi 4, Rover po svim voznim i ostalim  karakteristikama ,mu nije dorastao.
      Negde sam na nekom forumu  ovde izneo ono što mi na njemu ne odgovara( muislim da sam i ja sam pokrenuo to pitanje kako bih čuo i ostale vlasnike).Za oko 6000 evra se može nabaviti u Srbiji  (npr.Audi 4, ili Toyota Avensis iz 2001- 2002 god.),mislim da Rover ipak nije dorastao tim kolima.
Najviše od svega me nervira:
Neudobna sedišta(loše drže telo, ili bolje reci, uopšte ga ne drže u krivinama, zamaraju, (od BG - Budimpešte su mi "pukla leđa" i ako je 95% auto put)
Neprecizan menjač
Veliki krug okreta( Audi ima bar 25% manji)
Slabo ubrzanje(možda je to posledica istrošenog kvačila,još nije počelo da proklizava)
Loš kvalitet plastike u kokpitu
Malo prostora za noge na zadnjim sedištima
Nepreglednost pozadi
Položaj pepeljare(pošto sam pušač, to me izluđuje non stop hahaha)
Loše rešena ventilacija ( to sam primetio sada, zimi, kada se magle prozori)
Sve u svemu popriličan broj "tupavih" nedostataka za tu klasu vozila ....

Tu se ne mogu složit s nekim stvarima, čekaj pa mi razgovaramo o autu iz 2003 za 5-6t Eura ?!  Sama cijena ti govori da nebi trebao imat zamjerke kakve navodiš ali dobro ti si naviko na VW grupaciju što uopce ne zelim komentirat, vozio sam i VW i Audi.. -jako dosadni radnički auti.
-Audi za 6t Eur je stara kanta, Toyota avensis je odličan auto ali iskreno ružan je ko porez i nemoš nac dobar za 6t Eur, to je auto za dedeke. cg789
-Neudobna sjedišta ? to nisam ocekivao, kad sam iz golfa prešao na rovera koji je imao recaro sjedala osjecao sam se kao da lebdim, loše drži u krivinama a vozio si 95% autoput  ??? istina da nema one rubnjake kao sportska sjedala ali je bas zato udobno na duze relacije i autoput, sportsku vožnju ne baš. (netko je nedavno pitao zašto rover nije auto za gaženje?!..)
-Neprecizan mjenjač, to jedino ako misliš na rikverc..
-Slabo ubrzava.. ah sta rec, tebao si gledat jaci motor, koliko konja toliko muzike. Ja sam se utrkivao sam bmwom 318 115ks  i primerom 2.0 115ks, bmwa sam ostavio, primera me sa dlaku prešla znaci obrzanja su kao i kod drugih auta.
-loša kvaliteta plastike, donekle točno ali pogledaj malo kako ta plastika izgleda roveru iz 96te i autiju iz 96 koji je skoro duplo skuplji  ;)
-malo prostora za noge , možda.. nepreglednost iza -istina zbod dignutog kraja s cim se pak dobilo na dobrom izgledu
-položaj pepeljare, hmm možda je u aston martinu ili jaguaro to bolje rješeno..
-magle ti se stakla, prmjeni filter kabine i usmjeri topli zrak na staklo.
Velik broj nedostataka za tu klasu vozila, a u koju to klasu spada?

Sad dilema,dat 5000-6000eur za Rover 45 iz 01-03 ili audi A4 iz 96-99, smiješto je uopce o tome razmišljat ako se imalo kuzis i zanimaju te auti.

Bez uvrede zbog ovoga , samo branim neka stajališta iza kojih stoje roveraši koji su prešli puno više od tvojih 5000km.
Da ne ipadne da je Rover savršen auto, ma on je daleko od toga i pun je mana ali velik je problem njegova preniska cijena koju za njega plate novi vlasnici i onda još to neznaju cijenit ,ocekuju čuda, nabolje bi bilo da je duplo skuplji pa ga nebi kupovali mi koji nemamo navaca za bolje aute, i ja bi volio vozit nove audije,bmwe,mercedese,honde,toyote..
Jako lijepo je to objasno tvoj kolega iz NS što se bavi prodjom Rovera. Sve ove zamjerke koje si naveo mogao si jednom probnom vožnjom prije kupnje lijepo eliminirat i ne kupit taj auto.
Dalo bi se još tu pisat al eto toliko od mene  ipiva2

ivor04

• Gost
« Odgovori #41 : Siječnja 22, 2010, 12:25:48 prijepodne »
interesantno je kako su nam misljenja skoro ista :D
dizel 75ica :D

o da, ali me bas zanima kak ide ovo malo cudo (r200) sa tim 2.0, cini mi se da je jako zivahan cg789

aeroklipan

• Gost
« Odgovori #42 : Siječnja 22, 2010, 01:39:09 prijepodne »
 bc22c bc22c bc22c koje gluposti pisete a svi vozimo ROVERA ipiva2 hvali konja kojeg jases kaze stara narodna. lud554

zmaj

• Gost
« Odgovori #43 : Siječnja 22, 2010, 07:38:33 prijepodne »
jbga nisu to gluposti,svi imamo pravo na svoje subjektivno misljenje....i kao takvo ga treba i uvazit a ne smatrat napadom na neka nasa stajalista...
neznam kolika je razlika izmedu 4xx i 45ice ali definitivno za cijenu po kojoj idu,ne treba ih bas previse analizirat(to ja govorim s mog stajalista,auto za 2.5k€)
i svi auti su prepuni mana,ne samo roveri,mislim da si narucim neko vozilo koji je apsolutni plod mojih zelja,da mi ni taj ne bi odgovarao u svakom trenutku...

ps evo jos jedna mana :D koja me ponekad ubije,ulaz izlaz iz auta,pa kao da na pod sjedam :D
-hm da li je itko sa zamjenjenim mjenjacem kasnije bio potpuno zadovoljan istim?kao sto je netko napisao,sve brzine su super osim rikverca,na ovom mom se osjeti kao da ima neki zubac za koji 1 od 10 puta zapne.
-plastika kao plastika,definitivno bolja za svoje vrijeme(r4xx)
-slabo ubrzanje,tu se slazem :D za 100+ kljusina mogao bi bit zivahniji ali opet stock 1.4,nije bas da se moze ocekivat neznam sta
-malo prostora iza,hehe niti ne pokusavam sjesti iza,sve ispod e klase ili kakvog tamica nezadovoljava  lud554
-ventilacija,pa radi svoj posao kad sam solo,ali recimo nakon treninga...necu ni komentirat
konkretno sad neznam sto bi tocno pohvalio na svom autu ali eto sluzi svrsi kojoj je namijenjen i vjerovatno ga nikad necu prodat

Offline Sandman

• Heroj Član
« Odgovori #44 : Siječnja 22, 2010, 08:26:13 prijepodne »
Uff koji pikado  ;D  lud554

Pa meni je čist solidna plastika u kombinaciji sa mekanom armaturom (u usporedbi sa drugim modelima sličnog ili višeg godišta +1)....
Za ventilaciju neću komentirati jer po cesti viđam svakakve aute i u nutra 'veprove' koji ne znaju koristiti ventilaciju  lud554, u 90% se ne zna koristiti + prljava i masna stakla + filter kabine mjenjan zadnji put u tvornici  ;D a pojedinci koji ne znaju koristiti ventilaciju slobodno neka kure klimu, barem je to najlakše koristiti + super odmagljuje  :D...
Pa i meni se čini da baš iza nema mjesta za neke veće likove pogotovo ako su krkani naprijed, no to baš i nije neki problem pošto sumnjam da ću biti u prilici da se vozim iza  ;D
Za getribu bih volio da je malo brža kraća i tako to  ;D, rikverc standardno, zapališ pljugu i gađaš  :D
Sicevi su čak štoviše vrlo udobni i to je problem samo za bržu vožnju jer se onda moraš držati s jednom rukom ili za ručnu ili za ručku  :D ;D u biti auto je dosta mekan....

Kaj još....imam osjećaj da sam nešto preskočio.....a da, kaj me smeta još? Hmmm, pa u biti ništa značajno, JEDNOSTAVNO uživam u Roveru  7_2_115  ;D
O*V*E*R

Roveraši.org

« Odgovori #44 : Siječnja 22, 2010, 08:26:13 prijepodne »