Autor Tema: sistem hlađenja motora  (Posjeta: 2571 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

MG majstor

• Gost
sistem hlađenja motora
« : Rujna 21, 2009, 08:02:33 poslijepodne »
na zamolbu clana Maro M-a otvaram novu temu o sistemu hlađenja-grijanja rovera

MG majstor

• Gost
Odg: sistem hlađenja motora
« Odgovori #1 : Rujna 21, 2009, 08:29:38 poslijepodne »
svi se zalite na probleme s brtvama glave motora, trazite neka nova rjesenja, nove brtve i slicno. radim-sam u ovlasenom rover servisu 6god i susrel i vidio sam svasta. ovo kaj tu piosem, pisem iz mog iskustva ne iz knjiga. kod rovera moja najveca zamjerka je indikator temperature motora njegov polozaj, smjestaj je takav da on laze imao sam slucajeva da su ljudi dosli prakticno bez vode a kazaljka pokazuje urednu temp. voda curi na sve strane iz motora brtva pumpe vode, usisne grane, glave motora, kuciste termostata. brtva glave moze recimo tako biti neispravna na 2 nacina: da motor pomjesa ulje i vodu (mjesa) ili da pocne nabijati kompresiju u vodu i ulje (pregorio). kod izmjene brtve glave motora treba izbrusiti glavu, stviti nove vijke glave motora normalno nova brtva i u sistem stviti g30 antifriz i bez obzira na vrstu brtve motora (pod jednim uvjetom da je brtva od nekog provjerenog proizvodaca) vi ste rijesili trajno problem mjesanja ulja i vode, a do pregorevanja brtve glave dolazi zbog toga jer je motor na neki nacin ostao bez rashladne tekucine pa pregori ili zbog nepostivanja procedure montaze glave motora. u svakom slucaju ja svakom vlasniku rovera velim gledajte cesce u posudu vode neg na sipku za ulje!

MG majstor

• Gost
« Odgovori #2 : Rujna 21, 2009, 08:31:50 poslijepodne »
moje isprike clanu Mario N. zbog gore krivo navedenog imena SOORRRYY!!!!

Offline rover7777

• Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #3 : Rujna 21, 2009, 08:56:42 poslijepodne »
Da problem je što indikator temperature nije na glavi motora več na cijevi od vode te kada tamo pokaže da je prevelika temperatura tada je temperatura vode u samom motoru-glavi još veča i brtva ode kvragu....pomoći nema nego kako MG majstor kaže češće gledati količinu vode u posudi...
Meni kada je prije par mijeseci otišla brtva razmišljao sam probušiti glavu gdje je to moguće, urezati navoj i tamo staviti indikator za temperaturu....ali mi se nije dalo baš previše zezati sa time....možda sam trebao....
ROVER 25 1.4 16V LPG

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #4 : Rujna 21, 2009, 09:28:11 poslijepodne »
moje isprike clanu Mario N. zbog gore krivo navedenog imena SOORRRYY!!!!

Sve 5 ;)
Nekad

sad

dB Junky

• Gost
« Odgovori #5 : Rujna 22, 2009, 05:35:27 poslijepodne »
jedno pitanje: antifriz 30g? razlika?

MG majstor

• Gost
« Odgovori #6 : Rujna 22, 2009, 07:14:11 poslijepodne »
antifriz crvene boje, nerade ga bas u svakoj garazi, namjenjen motorima sa alu blokom. alu hladnjakom, puno vise zastitnih sredstava i apsulutno neagresivan. od 2000g vecina vodecih autoindustrija ga tvornicki uljeva u svoja vozila cijena u ck 58kn/1,5l pakiranje koncetrat 1:1 do -40

Offline novack2

• Član
  • 200.00 km-majoneza 3.-put!
« Odgovori #7 : Listopada 12, 2009, 09:46:54 poslijepodne »
i G12 je sa parttijskom knjizicom  :)
Istjerajte iz zena zlo - a utjerajte im dobro !

MG majstor

• Gost
« Odgovori #8 : Listopada 15, 2009, 08:04:03 poslijepodne »
pa vidis da je i u crvenom nekaj dobrog

Roveraši.org

« Odgovori #8 : Listopada 15, 2009, 08:04:03 poslijepodne »