Autor Tema: Atest plina  (Posjeta: 4219 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

beast

• Gost
Atest plina
« : Travnja 07, 2008, 08:24:09 poslijepodne »
Di se to mora ic i koja je procedura
ak je mozda ko to radi da mi malo objasni
jer imam vremena samo do pol 12 a htio bi ovaj
tjedan to rjesit

navodno se mora ic sa praznim prvo na vaganje
pa sa punim pa jos neke pizdarije

walbandon

• Gost
Odg: Atest plina
« Odgovori #1 : Travnja 07, 2008, 11:14:05 poslijepodne »
evo, malo c/p
"Prije vaganja spremnici plina i benzina bi trebali biti puni, a kod tog punjenja plina čovjek na benzinskoj mora stisnuti žig na žuti karton, i tako prije svake provjere plinske instalacije.

Druga varijanta je da pitaš onoga tko je ugradio plin. Recimo mene su u iz PCZa uputili baš na tu stanicu i čak mi po imenu rekli kome da se javim. Tako je lakše ako ti nađu neku sitnicu koja ne valja.

Bitna napomena; za atest plina potrebno je napraviti potpuni tehnički pregled, znači vozilo mora biti ispravno kao da se radi obnova registracije. Najčešće se i najviše napikavaju na eko test što je čest izvor zabluda tipa "s plinom ne trebaš ekotest..."... Istina je da bi atestirao plin moraš proći ekotest, a nakon toga ga ne moraš raditi dok atest vrijedi za auto.

Zadnja napomena; provjeri da su ti dobro napravili papire od atesta. Oni obično dolaze poštom doma, i meni su budale upisale da auto ima 210kw. Dok u knjižici piše da ima 211kw. Radi toga sam imao problema na slijedećoj registraciji. Dobiti ćeš i novu prometnu mislim i knjižicu vozila, te knjižicu od plinske instalacije."

"ovisi kam ideš na atest. Meni je tatest trajao 15 minuta duže od normalnog tehničkog.
Tip je samo poslikao bocu i poslikao auto da svih strana, zrušio me na theničkom je rmi je katalizator krpeao i rekao dođite z a10 dna onda ću polsta papire.

Vratio se 1300kn lakši ( novi kat, nova dva lonca) prošao ekotest ovaj poslao papirologiju i kroz 10 dana dobio knjižice poštom.

Ukupno bez auspuha me izašlo 1200kn+100kn vaganje na carinarnici."

"hmm.. jedan detalj, s cim su mene prcili

kod tezine auta, treba paziti da od one deklarirane nosivosti auta, treba vam ostati 375kg (radi 5 sjedecih mjesta)

ja sam imao sranja s tim sa ustimavanjem vage... prvo sam bio 35 kila pretezak, pa 20 kila prelagan"

eto... a,za vaganje vidi di ces najjeftinije proci..:)

beast

• Gost
« Odgovori #2 : Travnja 07, 2008, 11:52:40 poslijepodne »
kaj si ti lud ?
i jedan i drugi pun a jooooj bankrot
hehe
thx za informacije :)

Gigi

• Gost
« Odgovori #3 : Svibnja 08, 2008, 05:16:16 poslijepodne »
Meni su bili rekli pun plina al samo sa pola benze...mislim, whatever, tako i tako mos radit sta oces

Al fora je za tebe samog da znas koliko ti auto S T V A R N O ima kila!! Sa svim tekucinama i to...fora  :)

Moj je imao nekih 1350...a ti si zamisli nekog novog Golfa (ili sl. klasa koja ima mooozda 100kg manje, a motor od, ako da, 70-80 ks (govorim o nekom 1.4 premalokonja_sranju) ...auuuu to mora da ideeee, hehe)  ;D

http://www.volkswagen.com.hr/modeli/golf/golf/brojevi_podaci/tehni_ki_podaci/

beast

• Gost
« Odgovori #4 : Svibnja 10, 2008, 12:57:17 poslijepodne »
bio sam ja jucer s autom na vaganju
prednji kraj 640 kg
straznji     440 kg
-------------------
sve zajedno 1080 kg
a u knjizici pise 1080 kg

makar mi je to totalno glupo
onda bi ispalo da mi sad auto ustvari ima 1040 kg sa plinskom instalacijom
jer mi je svaki put falilo 20 kg

sad mi otprilike ima 50 ks al bas me briga
130 kn   470 km
pa si ti misli :)

ivor04

• Gost
« Odgovori #5 : Lipnja 03, 2008, 12:23:45 prijepodne »
uuuuu, sad sam tek ovu temu vidio, pun tank plina ok, ali benzina :-\, osim sto nemam katalizator, rezervnu gumu, dizalicu i ostale rekvizite, puko mi je zadnji selen blok neki dan i imam zatamnjene stopove (za sta mi je srao i prosli put), a sta se tice kilaze brijem da cu ko kumica na placu stavljat one utege da bi dobio onu pravu (vise ni bog nezna kaj sam sve povadil iznutra), nebu dobro, sve me strah

edit: na felge sam zaboravio, a tu su onda i dimenzije guma i pol auta mi je rastavljeno iznutra  ::)

beast

• Gost
« Odgovori #6 : Lipnja 03, 2008, 12:34:44 prijepodne »
nisam ni ja imo dizalicu i jos sam moro tam vadit sub iz gepeka
zaboravio sam ujutro prije atesta
 ;D :D

ivor04

• Gost
« Odgovori #7 : Lipnja 03, 2008, 12:36:49 prijepodne »
ja cu svu muziku povadit, i nabacat unutra te pizdarije, samo se nadam da mi nece srat kad rezervnu gumu samo hitim u gepek jer mi je rezervar od plina na mjestu gume ;D

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #8 : Lipnja 03, 2008, 10:35:18 prijepodne »
Ne trebas imati rezervnu gumu, kupi samo onaj sprej za pumpanje.

beast

• Gost
« Odgovori #9 : Lipnja 03, 2008, 10:43:34 prijepodne »
nece ti nis srat  ja nisam imo ni spreja ni rezervne,ni dizalice 
ni kljuc za kotace
 ;D

zmaj

• Gost
« Odgovori #10 : Lipnja 03, 2008, 10:54:14 prijepodne »
ma sta ce vam to,to ionako bezveze stave u auto....

ps necu se jos hvalit(vi cete me popljuvat  ;D) ali u procesu sam nabavke neceg iz 1974-75god,hm i takoder ima plin,morat cu i ja radit atest

ivor04

• Gost
« Odgovori #11 : Lipnja 03, 2008, 07:51:16 poslijepodne »
ma sta ce vam to,to ionako bezveze stave u auto....

ps necu se jos hvalit(vi cete me popljuvat  ;D) ali u procesu sam nabavke neceg iz 1974-75god,hm i takoder ima plin,morat cu i ja radit atest

oho, ovo ce bi zanimljivo, jel to 100% ili..?

zmaj

• Gost
« Odgovori #12 : Lipnja 04, 2008, 07:15:10 prijepodne »
cuj sve ovisi dali se tip zeli ipak rijesit te kante,stari mi je imao takvog...
uglavnom cekam odgovor...
tip valjda ima 5garaza i sve su nakrcane sentimentalnim pPEEPrijama,tako da ima neku bubu iz 50tih,nju neda a ni nebi ju ja,ima bmw motor iz 35te...
a ima i tog sto bi ja,necu nis govorit dok necujem odgovor,uglavnom nis posebno nebi trebao bit ni posebno rijedak iako ih ja vec dugo dugo nisam vidio na cesti...
znam da cete me kasnije zajPEEPat ali nema veze,kad sam roden stari je imao tu pilu doduse 72 godiste a 130konja,ovaj je nesto slabiji 106  ;D

beast

• Gost
« Odgovori #13 : Lipnja 04, 2008, 11:09:43 prijepodne »
taunus coupe V6 sa plinom 
 ;D ;D ;D ;D

Offline Dadx

• Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #14 : Lipnja 04, 2008, 11:39:09 prijepodne »
ili manta A