Autor Tema: Kod Karla 2: La Vendetta  (Posjeta: 3554 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gigi

• Gost
Kod Karla 2: La Vendetta
« : Listopada 30, 2007, 10:44:32 poslijepodne »
Malo sam se dvoumio za podnaslov, mislio sam staviti La Vendetta, ili "...s one strane ulice" al se na kraju odluco za špageti verziju  :)

Daklem...da pocnemo.

S obzirom da vec dulje vrijeme planiram posjetiti nekakv origigi Rover servis da mi ga malo spoje na komp i da prekontroliraju mi struju i senzore, a imam par pitanja i trebaju mi nekakve sitnice koje ne kostaju ko zna koliko al se mogu nabaviti samo kod Rovera, odlucio sam se da posjetim Karla u Sesvetama, taman 10-ak min od stana moje cure.

I tako nazovem, pitam, zakazem seansu i dodjem drugi dan.

Kao sta mi je bilo receno, nacrtao sam se tamo u 9:00, NARAVNO, vec je neka musterija bila tamo tako da sam se nacekao do tocno 10:03 dok tip nije sjeo u moj auto i isao djir, i naravno da ja nisam isao s njim na tu probnu voznju, iako bi to bilo normalno s obzirom da me prvi put vide a na autu ima dosta toga za napraviti.

Pitam: zasto vuce u stranu i sta mi to radi klok klok u VOLANU (ne homokineticki, koj by the way, naravno da takodjer radi klok klok) - kazu oni, pogledat cemo.

Zajasu na kanal, uzmu montirac/pajser u ruke i drkaju po ovjesu i kazu SVE 5, ma sve 5 my ass, pas ti mater, pa ocito NEGDJE ima lufta, ili vilice ili anti roll bar(/balans stanga ili sta ja znam i TI si mehanicar i IZVOLI MI SREDITI KVAR...ne znam ni sam kako, al presli smo preko toga ??? ??? ???

Zasto radi klok klok u volanu, kazu oni a to je u letvi. Tocka. Nikakav daljnji komentar. ???

S obzirom da ni sam Bog ne zna kad je zadnji puta mijenjana kociona tekucina, kazem, aj daj zamijenite mi i to.

Ulje je imalo 17.595km  ;D pa rekoh aj mi zamijeni i to, vec kad sam tu.

Nisu mi ga ni spojili na komp jer im je krepo tester za tu vrstu vozila, a kako Jura kaze, ni da svi Roveri u HR dodju tamo ne bi im se isplatilo kupiti novi, tako da nis od toga!

I sada ja Vama pustam da MENI kazete koliko bi to doslo kostati!?!?!

Dakle.

4l ulja
filter ulja
filter zraka
1l kocione tekucine

Vjerovali ili ne TO JE TO!

E sada, ima ono, nekakva kontrola ne znam ni ja cega, 0,5l antifriza, Picka im materina nalili su mi antifriz preko MAX-a  >:(

3l tekucine za stakla, konjusine jedne, nitko ih to nije pitao i stavili su mi NErazrijedjenu tekucinu koja smrdi ko sam vrag, ja uvijek stavim pola pola s vodom, plus posuda za tekucinu za pranje stakla mi je razbijena pri vrhu tako da NIKADA ne tocim do vrha, a TO SAM IM BIO I REKAO, tako da je 0,5-1l isteklo na pod!

4 sata rada, a kao sta sam rekao preuzeli su auto u 10:03, i predali mi ga u (---u ove polje cu ubaciti tocno vrijeme racuna(koji mi je u autu) pa da vidite da su radili na auto niti 3 TRI sata---).

Sve u svemu VRLOOOO NEZADOVOLJAN, nikad vise ne idem tako, osim da mi nabave komade i adios.

Takodjer nikako ne bih nikome preporucio taj servis!!!!!!!!

Furaju se k'o fol na sistem, daj kljuceve, mars na kavu i vrati se kad je auto gotovo. Ajd, moram priznat da sam se nekako "izborio" da budem s majstorom, al niti 50% vremena, i KUNEM se da bi i majstor mogao potvrditi da mu nisam dosadjivao, dapace, bar smo se zajebavali i nije mu bilo dosadno dok je radio.

E, sjednem u auto, uhvatim volan i mjenjac, kad ono, maaaaasno špooorko prljavo!?!?!? Kreten JEST stavio prekrivac preko sica, a JE IMAO PRLJAVE RUKE!!! 15 minuta sam doma cistio volan i mjenjac!!

...pa sad vi meni recite koliko sam ja platio sve to, aj da vas vidimo malo...a nakon rezultata ankete mogu ja i SKENIRATI racun pa da vidite!!!!

Uh, sad mi je lakse.

CHESS!! Evo odgovorio sam ti, pusti film dodji vamo!  ;D (zna on o cemu pricam)

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • Rover 214Si '97 : SOLD
Odg: Kod Karla 2: La Vendetta
« Odgovori #1 : Listopada 30, 2007, 11:12:24 poslijepodne »
1.000? 2.000? ::)
Nekad

sad

dubek

• Gost
« Odgovori #2 : Listopada 31, 2007, 12:01:45 prijepodne »
1500-1600 kn

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #3 : Listopada 31, 2007, 01:35:30 prijepodne »
Franco Nero jesi to ti!??! ;D
Django?!? ;)

ulje oko 400kn (synpower-95,25kn/l)
filter ulja 60kn
filter zraka 74kn
kočiono 55kn (neko valvoline)
antifriz 34,25kn/l (isto valvoline)
posao mehaničara 120kn
---1200kn, manje/više??? ???---  >:(
Ako nisu te cijene, onda je u igri ono o dvostrukim mjerilima što sam ti piso! >:(

Viš, ja sam uvijek u autu kad ide Karlo(samo on)probati, čak i inzistiraju na tome! To da su zaprljali sve unutra je klasika!!! :(
Za testbook nisam znao, al sam već spomenuo da na testbook idete u AK Siget, ako je samo do testbooka! >:(
A ovo za tekućinu za pranje prozora-sorry frende, fakat su ti uvalili!
Da ne ispada da ih branim, al vjerojatno su stvarno dvostruka/trostruka mjerila u igri, a da su skupi jesu, ne porekoh!
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #4 : Listopada 31, 2007, 08:16:03 prijepodne »
Recimo da si trebao sve ovo 900kn platit a sigurno si platio duplo, 1800.     ??? ???

Ma ja nema šanse da idem na takve recimo "ovlaštene" servise, iako mi je auto uredno bio servisiren svake godine u AK Ĺ imatić Osijek(Bmw-Rover-LandRover), tamo znaju svakakvi mehaničari radit kojima nije stalo do stranke i njegovog aute nego samo da odradi svoju dnevnicu i ode kuc.
Znam šta znaci radit u servisu jer ja vodim jedan servis tj refernet sam servisa i rezervnih dijelova sam za HONDU  ;D ,, (al za manje hondine motore koji idu na kosilice ,motokultivatore,pumpe, generatore..) i kad dođe stranka koje se recimo nekuži u kvar na stroju vec znam koliko cemo ga odprilike "oderati" , i ako je popravak tog stroja nešto manji majstor ubaci jos koji bezvezan dio (novu svjecicu,filtere..) a sto upoce nije potrebno i to bude ona cijena koju je on ocekivao ,, nekad bude i neocekivana al sta ces i nas deru na raznorazne strane..  >:(  ,, kad dođe neki poznanik to je vec druga prica.
Imaš ljudi koji dođu i dosta se u sve kuže i iskljucivo napomene; pregledaj mi karburator,zamjeni plovak ak ne valja, nemoj mjenjat ulje, javi mi cijenu bobine al ništa drugo ne diraj ili napravi defektažu pa mi javi i ja cu odlucit dal cu pristat na taj popravak.
Sta ti želim reci; trebao si mu sve napomenit šta treba napravit, koliko je sat rada i unaprijed se godovorit u vezi cijene da kasnije ne budeš nezadovoljan njihovom uslugom.

Sad imam svog privatnog automehanicara kojem vjerujem i s kojim uvijek mogu biti dok radi na autu, naravno oko dijelova cemo jos vidit (nego Bog), a i ima novi komp i software i bespla mi ge je cijelog pregledo elektronički, i za sad sve radi ko švicarski sat..kuc kuc.

ivor04

• Gost
« Odgovori #5 : Listopada 31, 2007, 09:52:52 prijepodne »
ja neki dan otiso u auto Karlo napravit kompjutorsku dijagnostiku...dodem tamo,dobar dan moze pitanje?...izvoli.Reko, htio bi da mi spojite auto na komp i provjerite kaj ne valja i kolko to otprilike kosta,kaze lik evo tu je sef pa pitaj njega,dodem ja do njega da cu pitat i lik me odjebe prije nego sam zinuo u stilu da se strpim jer ima posla,reko dobro i stanem cekat,i tako jebenih 45 min ja stojim tamo i nitko me ne jebe pol posto pa sam na kraju samo sjeo u auto i odvezo se doma....uzasno sam ljut na njih i vise nikad tamo,usput sazno sam da je dijagnostika 400-500 kn sta mi se cini puno previse za to kaj ga spoji na komp i vidi kaj ne valja... :-[

Gigi

• Gost
« Odgovori #6 : Studenoga 01, 2007, 11:50:46 poslijepodne »
Evo dosao krčmar, pa da napravimo racun.

1. Ulje Synpower(tako pise na racunu; nemam pojma sta je stavljeno unutra, tj. nisam JA vidio) 4L = 464,82
2. Ulje UK-A(kociona tekucina Dot 3&4 vreliste na 207°C) 1L = 94,23
3. Antifriz 0,5L = 20,90
4. Auto Fleš (tekucina za stakla) 3,5L = 63,84
5. Filter Ulja 620SI 1 kom = 106,55!!!! Ja ga nabavim za manje od 25kn!!!
6. Filter zraka 620 SI 1 kom = 137,03 pazi ovo?!?!?
7. Posao mehanicara 4 sata = 585,6
                                     --------------------
TOTAL =                              1472,97 KUNA; MAMICU IM!!

P.S. Na zalost na racunu ne pise u koliko sati je otstampan pa vam ne mogu sa sigurnoscu reci koliko je efektivno mehanicar radio na autu, al samo znam da sam malo poslije 13 sati bio na rucku, a treba mi 10-15min od Karla do "doma"!

Inace mene to doma u Poreču dodje kostati:

Ulje max! 300kn (Mobil 1 ili sl. sintetika), folter ulja 25kn, filter zraka 50-60kn a mehanicar mi uzme samo 50kn za promjenu ulja! Znaci oko 450kn! A da stavim polusintetsko ulje prodjem i za oko 300kn!!

Ajd, k'o fol je radio nekakve "pretrage" po podvozju, nastimao spricaljke za staklo, i OK promjena kocione tekucine koja takodjer dodje max 200kn!

Tako da JA racunam da je cijena trebala biti max 700-800kn! Nikako preko 1.000kn!!

dubek

• Gost
« Odgovori #7 : Studenoga 01, 2007, 11:57:34 poslijepodne »
I da se ne hvalim,fulao sam za samo 27,03 kn
Genije  ;D :D ;) :-*

Gigi

• Gost
« Odgovori #8 : Studenoga 02, 2007, 12:08:37 prijepodne »
U biti za 27,02kn jer na racunu pise 1.472,98 al oni prvo racunaju sve kupa pa PDV na to, a ja sam u svaku stavku uracunao PDV pa tek tada sve zbrojio  ;)

A prvo mi je htio uvaliti 5 sati rada mehanicara, pa kad sam popizdio mi je "spustio" na 4, jer "a da idemo racunati po "troskovniku" odnosno po onom sluzbenom programu bi fakat doslo jos i vise sati.

Ma u biti pogledat cu u RAVE-u koliko vremena bi po tome doslo!  :)

Bluebird

• Gost
« Odgovori #9 : Studenoga 02, 2007, 10:58:50 prijepodne »
hehe momci tako je to...
mene je zadnji servis u Audiju prije prodaje istog doso cca 10.000,00 kn
kad sam to ispljuno u kesu suze su mi isle...
radni sat mehanicara je 330,00 kn
naszalost bio je osjetljiv kvar koji je iziskivao ovlasteni servis, nije moglo drukcije.
jeb ga

Gigi

• Gost
« Odgovori #10 : Studenoga 06, 2007, 11:41:46 poslijepodne »

A pazi ovo: http://cgi.ebay.co.uk/MG-ROVER-200-400-600-25-45-2-0-DIESEL-OIL-FILTER_W0QQitemZ170166261668QQihZ007QQcategoryZ10414QQcmdZViewItem

Iz IDENTICNE kutije je mehanicar kod Auto Karla izvadio filter kad ga je meni ugradjivao!!

A mama!!  :o Pod hitno pocinjem kupovat na e-Bay-u

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #11 : Studenoga 06, 2007, 11:55:08 poslijepodne »
Kaj se buniš, bar si vidio kutiju! ;)
Heh, filter za dizelj!! ;D
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #12 : Studenoga 06, 2007, 11:56:22 poslijepodne »

A pazi ovo: http://cgi.ebay.co.uk/MG-ROVER-200-400-600-25-45-2-0-DIESEL-OIL-FILTER_W0QQitemZ170166261668QQihZ007QQcategoryZ10414QQcmdZViewItem

Iz IDENTICNE kutije je mehanicar kod Auto Karla izvadio filter kad ga je meni ugradjivao!!

A mama!!  :o Pod hitno pocinjem kupovat na e-Bay-u

Vjerojatno i oni od tog tipa kupuju ;) ;D
Nekad

sad

Gigi

• Gost
« Odgovori #13 : Studenoga 07, 2007, 12:28:29 prijepodne »
Kaj se buniš, bar si vidio kutiju! ;)
Heh, filter za dizelj!! ;D

A zarnije isti filter i za aute i za dizelase  ??? ;D

Offline Chess