Autor Tema: Problem sa daljinskim(a)  (Posjeta: 2669 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

kprstac

• Gost
Problem sa daljinskim(a)
« : Prosinca 01, 2016, 02:12:51 poslijepodne »
Pozdrav,imam Rover 400 1.4 '97

Naime neki dan su mi prestali raditi daljinski. Zamjenio baterija na oba dva,pretražio net za upute za sinkronizaciju i nikako da uspijem. Probao sam sve moguče načine a daljnici ne trzaju niti malo.
Zadnji put sam naša negdje an netu putue koje su funkcionirale ali sada nikako da nađem. Morma provjeriti jedino napon na tim novim baterijama.

Kakv dodatni savjet netko?

Offline Darko_9A7KWS

• Član
  • Spol: Muški
Darko973
« Odgovori #1 : Prosinca 01, 2016, 06:24:37 poslijepodne »
Ja sam na svom isto mijenjao bateriju.
Dosao pokraj auta i par puta stisnio dugme za zakljucavanje i prepozno ga je bez problema..

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
Odg: Problem sa daljinskim(a)
« Odgovori #2 : Prosinca 01, 2016, 07:53:16 poslijepodne »
Dakle kada izvadiš stare baterije, držiš pritisnutu jednu pa drugu tipku na daljincu barem 5 sekundi da isprazniš sav zaostao napon u daljincu. Staviš nove baterije pazeći na pol baterije.
Zatvoriš daljinac, dođeš do auta, otključaš auto sa ključem i nakon toga, blizu prozora vozača pritisneš tipku za zaključavanje barem 4 puta kako bi se daljinac ponovo sinkronizirao sa alarmom.

kprstac

• Gost
« Odgovori #3 : Prosinca 01, 2016, 09:58:17 poslijepodne »
Roverlike,upravo to i apsolutno ništa se ne dešava. Možda je elektronica u daljincima vrisnula....

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #4 : Prosinca 02, 2016, 06:54:09 prijepodne »
Malo mi je neobično da elektronika vrisne u oba daljinca odjednom. Prva stvar je provjeriti da li je baterija ispravno stavljena (mislim na polove baterije). Druga stvar za provjeriti je da li je baterija ispravna (stara pa nema više dlbar napon ili sl.)

Glede elektronike u daljincima nije uobičajeno da elektronika vrisne. Ono što se zna dogoditi jeste da se stvori hladan lem oko jednog ili dva kontakta mikroprekidača sa štampanom pločicom te time pritiskanje tipaka više ne ostvaruje kontakt. To se lako da riješti ponovnim lemljenjem tih kontakata.
Drugi detalj koji se zna dogoditi jeste da kondenzator na vrhu pločice ima hladan lem pa on ne radi, što se također riješi ponovnim lemljenjem kontakata.

Lošija varijanta je da je neki od elemenata sa pločice daljinca otpao pa se izgubio dok si mijenjao bateriju, no kao što rekoh neobično mi je da dva daljinca odjednom oba ne rade. Ako su prije oba radila a promjenom baterije ne rade, više mi se čini da je to problem baterije.

Da li su baterije i daljinac ugrijani, jer ako su baterije hladne izgube svoj kapacitet pa neće raditi. Ugriješ ih pod rukom.

kprstac

• Gost
« Odgovori #5 : Prosinca 02, 2016, 03:02:10 poslijepodne »
Vrlo vjerovatno da je onda do baterija,a i nije baš toplo vani  :)

Bateriju se neke xyz marka,možda se kupim kakve drugačije....

Roveraši.org

« Odgovori #5 : Prosinca 02, 2016, 03:02:10 poslijepodne »