Autor Tema: rover 416  (Posjeta: 12306 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

r416

• Gost
rover 416
« : Studenoga 05, 2016, 02:25:03 poslijepodne »
Pozz svima posto sam novi pa neznam sta kako imam rover 416 nedavno kupio pa sam ubacivao drugi motor koji odlicno radi u leru i stvarno sam dosta ulozio truda u njega ali ima problem kad je hladan upali na zub i krenenm vozit slabije prima gas I nakon kilometar dva normalno prima gas I ide fino promjenio svjecice kablove razvodnu kapu molim pomoc a ovako je odlican za vozit i udoban.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: rover 416
« Odgovori #1 : Studenoga 05, 2016, 07:08:01 poslijepodne »
Trebalo bi malo više informacija.... koji motor si stavio unutra? Isto Rover 1.6 ili neki drugi? Zašto si stari vadio vani?

r416

• Gost
« Odgovori #2 : Studenoga 05, 2016, 07:30:44 poslijepodne »
Stavio isto 1.6 kupio isti takav kompletan auto sa odlicnim motorom jer je na starom probila brtva glave i ovo je bilo jeftinija solucija provjereno da je motor dobar i malo km izvaden iz400 ful oprema a ovaj je 416 oba motora 1.6 82 kw sumnkam na filter goriva jer ga nisam zamjenio

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Studenoga 05, 2016, 08:49:01 poslijepodne »
Ukoliko filter goriva nije mijenjan, sigurno ga vrijedi zamijeniti i vidjeti kako se ponaša tada.

r416

• Gost
« Odgovori #4 : Studenoga 05, 2016, 09:37:23 poslijepodne »
Hvala na informaciji promjenim pa javim ali nesto me bunilo pokazivao na dijagnostici senzor protoka zraka i senzor temperature pa sam ocistio klapnu gasa i promjenio sensor tlaka i bolje ide ne gusi se I promjenio drugi kompjuter motora znaci od istog motora i puno ljepsi rad u leru i u voznji jedino da jos taj filter nije problem auti su dugo stajali nisu vozeni otprilike godinu.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Studenoga 06, 2016, 08:29:57 prijepodne »
Nije toliki problem što automobili nisu voženi, nego kako su održavani. Ako su loše održavani možda će trebati još štogod promijeniti da budu u redu.

r416

• Gost
« Odgovori #6 : Studenoga 06, 2016, 06:55:00 poslijepodne »
Jos nesto me zanima jer sam novi u roveru I sve sto se oko njega dogada imam daljinsko zakkjucavanje i ako zakkjucam auto I otkljucam na daljinac upali odmah ali sad ostavim ga u dvoristu I ugasim i ne kljucam ga vratim se I hocu upalit nece svira nesto ispod volana i onda ga zakljucam I otkljucam pali sta je tu problem jer je taj dalkinac ubacen sa drugog rovers hvala

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #7 : Studenoga 10, 2016, 06:52:52 prijepodne »
Rover 400 ima pasivnu imobilizaciju motora. To znači da kada izađeš iz auta i ostaviš ga nezaključanog, nakon, mislim 30 sec, ali trebam provjeriti ovo vrijeme, se upali imobilizacija motora, što znači da nećeš moći upaliti motor bez da pritisneš tipku za otključavanje. Dovoljno je pritisnuti tipku za otključavanje.
Ovo je sigurnosno obilježje da netko ne sjedne u auto i ne odveze ga ako je otključan.

Novije verzije Rovera 400, Rover 45 imaju dodatno ugrađeno obilježje da im je dovoljno približiti daljinac do kontakt brave i sam će skinuti imobilizaciju bez da se pritišće tipka otključavanja.

Offline prerooo

• Član
« Odgovori #8 : Studenoga 12, 2016, 08:13:10 poslijepodne »
ja sam mjenjao racunar i kljuceve i daljinski i imobilizator sve i meni se desava da mi pisti i moram stisnuti bilo koju tipku da deaktiviram. Ima li rijesenja za to?

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #9 : Studenoga 12, 2016, 08:37:27 poslijepodne »
Kojeg Rovera imaš, zašto si to sve mijenjao i sa kojeg modela si uzeo dijelove koje si mijenjao.

Dvije su mogućnosti: prebaciti sustav na noviju verziju koja inducira daljinac pa ga ne moraš pritiskati, ili skinuti imobilizaciju motora u potpunosti.

Offline prerooo

• Član
« Odgovori #10 : Studenoga 13, 2016, 08:46:07 poslijepodne »
bio motor 1.4 i stavio 1.6 pa sam morao i elektroniku. Mozes li mi objasniti kako da rijesim problem oko imobilajzera ili neki strucnjak treba skinuti?

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #11 : Studenoga 14, 2016, 06:15:18 prijepodne »
Ako želiš skinuti imobilizaciju motora onda ti tteba netko tko ima program koji može komunicirati sa kompjuterom alarma i motora da bi ti mogao skinuti imobilizaciju.

Ako želiš nadograditi na noviju verziju alarma onda ti mogu objasniti koji ti sve dijelovi trebaju, ali moraš pronaći noviji Rover sa kojeg češ to skinuti.

r416

• Gost
« Odgovori #12 : Studenoga 14, 2016, 09:07:56 prijepodne »
Hvala na savjetima za otkljucavanje. Sad da se vratim na motor o prvom problemu promjenjen filter goriva i opet isto dok je hladan problemi par minuta pri kretanju kao da nesto probija i onda sve ok ciao sam da li moze imati veze vackum sistem niti majstori neznaju nagadaju ovo ono Jos sam nesto primjetio kad ga upalim hladnog ujutro upali cok i radi na nekih 1500 obrtaja i istjeram ga iz garze to je nekih minut dvije i vec smanjuje rad na na 1000 obrtaja i nekako kao da mjenja zvuk cudan i krenes I par min trza i onda dobro ide Jel imao tko problema sa time pomazite

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #13 : Studenoga 14, 2016, 07:50:15 poslijepodne »
Nisam imao ovakvih problema, pa je sve ovo nagađanje i eliminacija. Da li si probao upaliti motor te ga pustiti da radi u leru dok se zagrije, pa tek onda krenuti?

Offline prerooo

• Član
« Odgovori #14 : Studenoga 14, 2016, 09:08:52 poslijepodne »
Roverlike, mozes mi objasniti za ovu novu verziju. Kod mene je rover 400, 99.g.p., imam sve dijelove od novije verzije tj. od rovera 45.

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Studenoga 14, 2016, 09:08:52 poslijepodne »