Autor Tema: GDJE I KAKO DEKODIRATI CENTRALNI KOMPIJUTER  (Posjeta: 6530 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

MG 7

• Gost
GDJE I KAKO DEKODIRATI CENTRALNI KOMPIJUTER
« : Lipnja 09, 2016, 04:41:48 prijepodne »
Pozdrav,

izgubio sam ključ auta i ne mogu ga upalit sa rezervnim ključem jer nema čipa u sebi !

Gdje mogu dekodirati centralni kompijuter ?

Da li će tim činom sve biti riješeno ili ću imati kakve nuspojave kao na primjer da mi više neće očitavati senzore itd.. ?

Obzirom da imam rezervni ključ bez čipa u sebi, gdje da izradim novi čip za daljinsko otključavanje i da li ga moram uskladiti sa centralnim kompijuterom i centralnim modulom zaključavanja ?

Unaprijed zahvaljujem na pomoći  wave

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: GDJE I KAKO DEKODIRATI CENTRALNI KOMPIJUTER
« Odgovori #1 : Lipnja 09, 2016, 06:18:40 prijepodne »
Ključ u sebi ima dva dijela, jedan je za otključavanje auta.. a drugi je za skidanje imobilizacije motora. Ako nemaš ključ, tebi onda fale oba dijela. Možeš otići u BMW servis te vidjeti sa njima da ti nabave novi ključ za auto.

MG 7

• Gost
« Odgovori #2 : Lipnja 10, 2016, 06:19:02 poslijepodne »
Proslijeđujem odgovor ovlaštenog BMW zastupnika za Hrvatsku, nažalost ne mogu mi pomoć, molim Vas za pomoć, očajan sam, koga god pitam nitko ništa nezna  :please:

Tehnika Tomić & Co. <tehnika@tomic.hr>
Prilozi08:19 (prije 9 sati)

Poštovani,

Zahvaljujemo na Vašem upitu.

Nažalost ne možemo Vam pomoću za vozila marke Rover.

Lijepi pozdrav,
...
Tomić & Co. d.o.o.
Tehnička podrška
Folnegovićeva 12
10000 Zagreb
Mail: tehnika@tomic.hr
Web: www.tomic.hr  , www.bmw.hr

Sent: Friday, June 10, 2016 7:59 AM
To: tehnika@tomic.hr

Subject: FW: [Rijeka] UPIT

From: Rijeka [mailto:rijeka-bounces@tomic.hr]
Sent: Friday, June 10, 2016 12:41 AM
To: rijeka@tomic.hr
Subject: [Rijeka] UPIT

Poštovani,

vlasnik sam MG Rovera 75 2.0 CDT (BMW-ov dizel agregat sa modela E46), kolege su me uputili na Vas kao nekoga tko bi mi mogao pomoći !

Naime dva tjedna unazad izgubio sam ključeve od automobila, posjedujem rezervni ključ koji nema čipa u sebi,
mogu dati kontakt i ručno otvoriti auto no ne mogu upaliti auto niti ga otključati/zaključati na daljinski obzirom da kako sam već spomenuo nemam čipa u rezervnom ključu.

Da li je moguće preko Vas nabaviti ključeve za automobil prema broju šasije ?

Ili da li je moguće kod Vas ukloniti kod sa BOSCH-ove centraline /dekodirati ga) kako bih mogao upaliti auto te da li je moguće potom izraditi čip prema kodu centraline koji bi u sebi poput originala imao dva dijela (jedan  za otključavanje auta a drugi za skidanje imobilizacije motora) kako bih mogao otvarati i zatvarati automobil na daljinski ?

Unaprijed zahvaljujem na pomoći

LP

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #3 : Lipnja 10, 2016, 09:58:44 poslijepodne »
Rover 75 koristi BMWov sustav ZCS kodova putem kojih definira ponašanje elektronike u autu. To je zbog toga jer je Rover 75 napravljen u vrijeme kada je BMW bio vlasnik Rovera. U BMWu imaju bazu iz koje mogu izraditi novi ključ sa daljincem koji bi onda mogao pokrenuti motor. Za dio ključa koji otvara vrata na daljinu je potrebno spojiti se na računalo auta i isprogramirati novi kod. I taj dio je BMW servis prije mogao odraditi, a sada bi mogli ako još imaju opremu i dobru volju.
Moj savjet je da se ode osobno do BMW zastupnika te da ih se zamoli ako mogu kontaktirati svoju centralu sa ovakvim upitom.

Alternativa je Auto kuća Karlo u Zagrebu. Preporučam da se nazove telefonom te objasni problem i vidi sa njima mogu li oni dobaviti novi ključ za pokretanje motora.. a ujedno mogu li kodirati daljinac za otvaranje vrata i alarm.

Roveraši.org

« Odgovori #3 : Lipnja 10, 2016, 09:58:44 poslijepodne »