Autor Tema: Pumpa goriva na 420td  (Posjeta: 6063 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Darko_9A7KWS

• Član
  • Spol: Muški
Pumpa goriva na 420td
« : Listopada 27, 2015, 11:37:16 poslijepodne »
Pozdrav
Zanima me nesto oko pumpe u rezervaru.
Odspojio sam dovodno crijevo do filtera i dao kontakt.....nafta ne izlazi.
Prije mi je bilo cudno jer kad stoji preko noci teze je palio.
Provijerio grijace i dva nisu radila....promijenio grijace....sva tri.
Opet ujutro anlasuje duze i onda uhvati.
Cudno mi je bilo nacin kako je palio i sve mi je ukazivalo na to da nema odma nafte da sastavi.
Inace preko dana kad se koristi pali na zub.
Sad koristim nepovratni ventil tako da je zasad relativno dobro ali naravno to nije to jer mu fali pritisak.

E sad posto sam provijerio osigurac i ispravan je i provijerio napon do pumpe (pumpu nisam skidao) ispod tapacirunga i na prve dvije (gledano sa desne strane) imaju napon , a treca nema?
Dali je to normalno tako sa strujom ili treba i treca imati napon , a masa preko sasije i dali ima mozda negdje neki prekidac da se iskopcao ili jos neki negdje osigurac?
To nisam skuzio pa ako netko zna ili je u krajnjem slucaju otisla pumpa jer mi prakticki vrati naftu ako stoji tako preko noci sa "nosom" prema gore.
Ako je parkiran "nizbrdo" sve OK.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
Odg: Pumpa goriva na 420td
« Odgovori #1 : Listopada 28, 2015, 07:06:47 prijepodne »
Nemam direktan odgovor na ovo pitanje, ali možemo probati analizirati problem. Diesel motori u Roveru 420 imaju dvije verzije kompjutora Bosch ili Rover.
Na pumpi goriva se nalaze tri žice, međutim bitne su boje žica da bi se znalo koji je kompjuter.

Ako su bijela, smeđe/narančasta i sivo/crvena onda je to Rover kompjuter.
Ako su bijela, smeđe/narančasta i smeđe/siva onda je to Bosch kompjuter.

Na kojoj žici nema napona?

Offline Darko_9A7KWS

• Član
« Odgovori #2 : Listopada 28, 2015, 09:45:00 prijepodne »
Aha. Nista, kad se vratim doma otvorit cu pa pogledat i slikat zice.
Inace nema nikakvih problena u voznji i kad radi u leru i potrosnja mu je stalno ista.
Znaci samo ujutro ili ako stoji cijeli dan i to uzbrdo pa koda se nafta vrati u rezervar. Onda ga moram dva tri puta zaanlasovat pa uplali ali ne onako veselo da sastavi nego se bas osijeti da bosch pumpa nema dovoljno nafte. Za par sec.normalno proradi i drzi oko 800-900 o/min fino mirno.

Offline Darko_9A7KWS

• Član
« Odgovori #3 : Listopada 28, 2015, 12:54:08 poslijepodne »
Prva je crna druga je zeleno bijelo crna i treca je zeleno crveno bijela.
Sad cu i sliku stavit.

Offline Darko_9A7KWS

• Član
« Odgovori #4 : Listopada 28, 2015, 01:00:25 poslijepodne »
Eto slike
Znaci, crna nema nikako struje , ova u sredini samo kad se da kontakt i ova zadnja crvena ima stalno struje i kad je auto ugasen.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Listopada 28, 2015, 01:36:31 poslijepodne »
Ove tri žice koje si pokazao su od davača informacije koliko goriva ima u rezervoaru, za instrument količine goriva. Ovo nije konektor pumpe goriva.
Napon na dvije zelene žice je u redu, a napona na crnoj žici ne smije biti, jer je to uzemljenje.

Kao što to ti rekoh gore, moraš imati na ppumpi tri žice bijelu, smeđa/narančasta i treća žica ovisno o kompjuteru.

Offline Darko_9A7KWS

• Član
« Odgovori #6 : Listopada 28, 2015, 07:10:17 poslijepodne »
A gdje se onda mogu vidjeti te zice?
Dali se do pumpe ne dolazi sa te strane.....ili je negdje na nekom cudnom mijestu.....he....osim sto je , valjda , u rezeroaru. Ili je negdje sa vanjske strane.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #7 : Listopada 28, 2015, 08:46:12 poslijepodne »
Kod diesel motora pumpa goriva, odnosno pumpa ubrizgavanja goriva, se nalazi u motornom prostoru. Kada gledaš sa prednje strane pumpa je ispred motora.

Offline Darko_9A7KWS

• Član
« Odgovori #8 : Listopada 28, 2015, 09:01:19 poslijepodne »
Nisam vidio tako sto dok sam praznio i cistio hladnjak i mijenao grijace......nista slicno....ili mi je promaklo.
Dali je negdje kod bosch pumpe.....tu bi mi bilo logicnije ako je napred da nabije pritisak.
Morat cu izgleda detaljnije pogledat.

Samo jos nesto......gledao sam jedan rover dok sam si uzimao neke dijelove sa njega.......
Isto godiste isti motor 2.0td ali je opet razlicit od mog....ja imam ABS on nema....ja imam na zadnjim tockovima diskove on ima dobos....ja imam regulaciju prednjih svjetla elektronski njegov nema...nosaci motora su nesto na drugim mijestima i jos tako nekih stvari cak i crijeva klime idu drukcije nego kod mene.
Jel mozda to ima kakve veze posto je moj za austrisko trziste. Bivsi gazda ga je uvezo jos dok nismo bili u EU.
Tako da mi cak dosta stvari nepasu mada su isto godiste isti motor isto Kw.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #9 : Listopada 28, 2015, 09:57:05 poslijepodne »
Pa bosch pumpa ti je pumpa ubrizgavanja goriva kod diesel motora. Nema druge pumpe goriva. Ja sam mislio da ne poznaješ bosch pumpu pa da te moram uputiti gdje se nalazi. Međutim kao što vidim, ti je poznaješ, dakle imaš sve potrebne informacije.

Offline Darko_9A7KWS

• Član
« Odgovori #10 : Listopada 28, 2015, 10:13:50 poslijepodne »
Je to mi je jasno oko bosch pumpe ali pumpa u rezervaru.....dali to rover ima.....ipak bosch pumpa nema toliki usisni pritisak .
Pumpa u rezervaru nabija pritisak 2_3 bara ovisno o motoru i gorivu.
Samo neznam kako do nje kad je otvor (onaj sto sam slikao) malo premal da bi se doslo do sistema unutra.

Nesto mora postojati samo kako do toga....he...

Roveraši.org

« Odgovori #10 : Listopada 28, 2015, 10:13:50 poslijepodne »