Autor Tema: Ulje za turbo dizelasa 420  (Posjeta: 2180 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Darko_9A7KWS

• Član
  • Spol: Muški
Ulje za turbo dizelasa 420
« : Srpnja 15, 2015, 08:01:38 poslijepodne »
Znam da ima teme u vezi ulja ali nisam nasao nesto u vezi turbo dizela.
Inace koristim Total 7000 10W40 .
U biti me zanima posto ja nisam radio preterano kilometara pa mi je ovo bilo dobro i nisam nadosipavao od tehnickog do tehnickog ali sad odkad zena vozi pravi po 140km dnevno ovisno...ponekad vozi kolegica sa svojim ali vecinom je ona u voznji ovisno o smijeni pa tako da je sad napravila 10450 km od 4mj do sad.
Sad me zanima dali bi ulje koje sam dosad koristio Total 7000 10W40 bilo dobro pa da ostavim ili mi mozda preporucujete nesto drugo. Motor je generalno kompletno sredjen znaci sve je promijenjeno. Vise me brine turbina i podmazivanje jer ipak je to dosta kilometara u kratkom vremenu.

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
Odg: Ulje za turbo dizelasa 420
« Odgovori #1 : Srpnja 18, 2015, 01:31:01 prijepodne »
Ako si zadovoljan uljem ostavi ga uz redovne izmjene ulja.
Ako želiš bolje/kvalitetnije ulje uzmi TOTAL QUARTZ 9000 5W-40 .

Ako je već motor generalno kompletno sređen ,čudi me da odmah nisi stavio potpuno sintetičko ulje ???

Offline Darko_9A7KWS

• Član
« Odgovori #2 : Srpnja 19, 2015, 01:14:53 poslijepodne »
A mislio sam ali opet citao malo po netu i nekako dosao do neke sredine pa da stavim 10W40. Turbina nije mijenjana.
Prije nego si odgovorio ovdj vec sam promijenio ulje i filter.
Gledao sam performanse ulja koje daje Honda i na Roverovim nekim stranicama i nasao da karakteristike ulja su u vecini iste samo je ime drukcije.
Neznam ,sad sam stavio Champion disel 10W40 koje preporucuje VW , porshe, honda, i jos par njih. Pa stavio to. Jedino je sad razlika koju sam primijetio da masina tise radi. Dali ce i koliko potrosit to cu vidjeti je se pravi dosta kilometara u kratkom roku.
Ovaj prijasnji Total 7000 sto sam imao unutra nisam dolijevao nista. Kako sam ga ulio i jos uzeo litru da se nadje ta litra je i dalje ostala zatvorena. Eto sad sam izvadio i stavio Champion.
A vidjet cu sad sto ce biti i kako ce se pokazat..

Roveraši.org

« Odgovori #2 : Srpnja 19, 2015, 01:14:53 poslijepodne »