Autor Tema: Problem daljinski, menjanje baterije  (Posjeta: 18566 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

desla

• Gost
Problem daljinski, menjanje baterije
« : Svibnja 23, 2013, 02:04:21 poslijepodne »
Ljudi imam problem. Čitao sam na forumu ovim problemima, ali nisam našao odgovor. Ako neko zna šta da radim, neka mi napiše. Menjao sam bateriju na daljinskom, i to baš nisam ni morao, bila je malo slabija, pa da mi negde ne crkne bolje da promenim. Međutim, ne reaguje daljinski. Vratim staru bateriju, i dalje ne reaguje. Odključam vrata ključem, al motor neće da upali. Kad se da kontakt, čuje se zvuk pip, pip pip.....Zvao sam predhodnog vlasnika, on nema nikakav kod, nikad nije imao problema.

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Problem daljinski, menjanje baterije
« Odgovori #1 : Svibnja 23, 2013, 03:56:47 poslijepodne »
- staneš pored auta
- makneš staru bateriju
- 10s stišćeš naizmjenično zaključaj otključaj
- metneš novu bateriju
- 4-8 puta stisneš gumb za zaključavanje
- stitneš gumb za otključavanje

http://www.remotekey.co.uk/batteries/

ili u goroj varijanti

http://www.mgrovercodes.com/  koji ti preko broja šasije za £16.67 + VAT dostave kod na mail

desla

• Gost
« Odgovori #2 : Svibnja 23, 2013, 04:13:50 poslijepodne »
Ovo prvo sam probao, izgleda da mi ostaje ona druga varijanta.
Hvala.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Svibnja 23, 2013, 04:24:07 poslijepodne »
Da li ti je daljinski radio prije promjene baterije? Da li ti je uredno otključavao i zaključavao sva vrata?

desla

• Gost
« Odgovori #4 : Svibnja 23, 2013, 05:21:03 poslijepodne »
Da, normalno je otključavavao. Mislio sam da mi je baterija pri kraju, jer mi je otključavao baš pored auta. Samo zato. Bolje da nisam menjao ništa.

desla

• Gost
« Odgovori #5 : Svibnja 23, 2013, 05:29:09 poslijepodne »
Imam još jedan ključ sa daljinskim. Probao sam i sa njim. Taj drugi nije ni korišćen. Stavio sam i u njega bateriju i ništa. Ne reaguje. Probao sam isti princip sa pritiskanjem dugmića. Ne mogu da pokrenem auto da ga odvezem do nekog majstora. Ako bi mi ovi poslali kod, ne znam ni kako da ga ubacim. Nisam znao da menjanje baterije može da napravi ovakav problem.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #6 : Svibnja 23, 2013, 07:17:47 poslijepodne »
Možeš li napraviti proceduru pražnjenja struje iz daljinca te stavljanja baterije i otključavanja i zaključavanja dok se nalaziš u autu?
Da li ti se ovaj problem dešavao od prije ili nakon što si popravio žice u vratima prtljažnika?

Kada se iz daljinca izvadi baterija on se mora ponovo sinnkronizirati sa alarmnim sustavom. Ako si u rezervnom daljincu mijenjao bateriju doveo si ga u isto stanje kao i ovaj prvi.

desla

• Gost
« Odgovori #7 : Svibnja 23, 2013, 07:44:25 poslijepodne »
Nikad mi se nije dešavalo ovo. Ni kad sam imao problema sa žicama na zadnjim vratima. Jutros sam lepo daljinskim otvorio vrata, odvezao se, i pri povratku kupim bateriju. Srećom stigao sam kući i normalno zaključao vrata. Promenio bateriju i nastade problem. Probao sam i iznutra da radim sa daljinskim al neće. Kako se daljinski sinhronizuje sa alarmskim sustavom? Pokušao sam ove metode sa vađenjem baterije pa pritiskanje, pa ponovo vraćanje baterije, ma sve procedure koje treba, al ništa. Da li da skinem kleme sa akumulatora neko vreme, pa da posle probam. Možda se resetuje?

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #8 : Svibnja 23, 2013, 07:59:59 poslijepodne »
Procedura predstavlja sinkronizaciju daljinca sa alarmom:

- staneš pored auta
- makneš staru bateriju
- 10s stišćeš naizmjenično zaključaj otključaj kako bi ispraznio ostatak struje iz daljinca
- metneš novu bateriju
- otključaš vrata sa ključem
- 4-8 puta stisneš gumb za zaključavanje
- stitneš gumb za otključavanje

Međutim, jesi li siguran da su nove baterije koje si kupio ispravne? Ne bi bilo prvi put da se kupe nove baterije koje nemaju dovoljno napona i u stvarnosti su napola prazne. Imaš li voltmetar kako bi provjerio?

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #9 : Svibnja 23, 2013, 08:07:16 poslijepodne »
Imam još jedan ključ sa daljinskim. Probao sam i sa njim. Taj drugi nije ni korišćen. Stavio sam i u njega bateriju i ništa. Ne reaguje. Probao sam isti princip sa pritiskanjem dugmića. Ne mogu da pokrenem auto da ga odvezem do nekog majstora. Ako bi mi ovi poslali kod, ne znam ni kako da ga ubacim. Nisam znao da menjanje baterije može da napravi ovakav problem.
Ne samo da bi ti poslali kod već ih na http://forums.mg-rover.org/ hvale !
Recimo da je kod 1234. Ključ se stavi u bravu od vozačevih vrata, zatim se zaključa i čeka 5sek i ključ se vraća točno na sredinu, onda jednom desno i opet točno u sredinu, pa dva puta lijevo i dva puta točno u sredinu, pa tri puta lijevo i opet tri puta u sredinu, pa četiri puta desno i opet četiri puta točno u sredinu ako je kod točan alarm se neće oglasiti i vise nece lampica od alarma svjetliti. Nakon svakog pokreta ključ se mora vratiti točno u sredinu.
Prije svega pokušaj  prvo odvojiti kleme od akumulatora i držati spojene kojih deset sekundi da ga resetiraš .

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #10 : Svibnja 23, 2013, 08:17:17 poslijepodne »
Evo originalne procedure:

desla

• Gost
« Odgovori #11 : Svibnja 23, 2013, 09:04:11 poslijepodne »
Ljudi uspeo sam. Usao sam u auto, stavio sam kljuc u kontakt bravu, okrenuo kljuc na na prvi stepen i pritiskao naizmenicno pritiskao dugme za zakjucavanje i otvaranje na oba daljinca, uspelo je da reaguje na rezervnom. Ljudi hvala vam puno, pisem sa mobilnog samo da javim. Jos jednom hvala puno na vremenu i trudu.

zeus

• Gost
« Odgovori #12 : Kolovoza 25, 2013, 01:36:33 poslijepodne »
ovakvih tema je gro, pa sad više ne znam ni di da postavim pitanje. Kako je najsvježija, tu ću.

Imao sam nekih problema sa daljinskim, ali stvar je bila u akumulatoru, nešto je štekalo ali riješio sam. Kako tigar ima već preko 300 000 km naravno da se svemu bliži kraj pa tako i ovom kodu, odnosno gumbićima na njemu. Onaj 'oriđiđi' se totalno istrošio, komplet guma se sa njega sastrugala i naravno da je nestalo kontakta. Više uopće ne reagira. Prema tome ostao sam samo na jednom, ali za očekivati je da će i on jednog dana vrisnut.

Što napraviti? Gdje naručiti novi a da znam da neće bit problema i kakva je procedura?

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #13 : Kolovoza 25, 2013, 03:11:03 poslijepodne »
O kakvom daljincu govorimo? Da li je to crni pravokutni daljinac sa dva gumena gumba? Nije ovalni sa MG/Rover logom u sredini?

Ako je onaj prvi, iz Velike Britanije se može naručiti set za obnovu - gumene kapice i plastično kučište. Ako je problem i kntakata mogu se naručiti i mikroprekidači. Najjednostavnije je preko eBay-a.

Naravno mikroprekidače treba odlemiti stare i zalemiti nove.

U suprotnom, ako želiš novi daljinac kodirati za auto onda moraš kod nekoga tko ima uređaj za kodiranje. Prije toga moraš nabaviti novi ispravni daljinac. Opet je najbrže i najjednostavnije preko eBay-a.

U slučaju da se radi o drugom tipu daljinca, tu su stvari puno kompliciranije.

zeus

• Gost
« Odgovori #14 : Kolovoza 27, 2013, 09:03:13 prijepodne »
Da, riječ je o prvom, pravokutnom.

Znači komplikacija. Imaš pri ruci link da vidim o čemu točno pričaš i koja je cijena tom zamjenskom setu?

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Kolovoza 27, 2013, 09:03:13 prijepodne »