Autor Tema: Blokada motora, alarm  (Posjeta: 18641 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

grivo

• Gost
Blokada motora, alarm
« : Ožujka 14, 2013, 08:54:31 poslijepodne »
Pozdrav. Vidim da je puno vas imalo problema s dljinskim i alarmom, tako je i meni pije par dana crko daljinski za otkljucavanje......
Nakon 4 dana zivciranja uspio sam danas naci jebeni kod za manualno ponistavanje blokade motora i uspio sam danas to rijesiti.
Tak da vise nemam alarm al bar ne tuli ko mutav i nedo Bog nikome, zivo sranje.
Inace radi se o roveru 214 si, 97 god, 75kw.

Dalibor

• Gost
Odg: Blokada motora, alarm
« Odgovori #1 : Ožujka 15, 2013, 01:21:18 prijepodne »
pa napisi kaj si napravio da si rijesio problem

grivo

• Gost
« Odgovori #2 : Ožujka 15, 2013, 12:28:55 poslijepodne »
Ovako svi imamo uz auto i uz kljuc dva koda, to vam pise u papirima od auta.Onaj kod koji pocinje s R slovom neznam tocno za sto je, vjrovatno je on od kljuca. Pomocu onog drugog koji ima samo cetri broja, e pomocu njega se ukucava manualno iskljucivanje blokade. Recimo da je kod 1234. Kljuc se stavi u bravu od vozacevih vrata, zatim se zakljuca i ceka 5sek i kljic se vraca tocno na sredinu, onda jednom desno i opet tocno u sredinu, pa dva puta lijevo i dva puta tocno u sredinu, pa tri puta lijevo i opet tri puta u sredinu, pa cetri puta desno i opet cetri puta tocno u sredinu ako je kod tocan alarm se nece oglasiti i vise nece lampica od alarma svjetliti. Nakon svakog pokreta kljuc se mora vratiti tocno u sredinu.

zmaj

• Gost
« Odgovori #3 : Ožujka 19, 2013, 07:40:16 poslijepodne »
e još da je imat taj kod....
meni je stari bas danas udesio daljinac

walbandon

• Gost
Re: Blokada motora, alarm
« Odgovori #4 : Ožujka 21, 2013, 07:29:02 prijepodne »
Kod karla u zg 200kn i imas kod...

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk 2

zeus

• Gost
« Odgovori #5 : Ožujka 25, 2013, 11:48:24 prijepodne »
kad smo već kod te teme, da ne kopam...

Šta je sa rezervnim ključem tj kutijicom onom. Znači imam dvije.

Prvoj se totalno izlizala gumica tako da je nastala rupa, više nema gotovo nikakvog kontakta, a s vremenom se izgubio i kontakt. Sad sam na rezervnoj, ali treba očekivat da će se i s njom isto dogodit, a ostat na jednom ključu je risk.

Da li se može nabaviti nova kutijica baš za moj auto ili je rješenje maknut blokadu? Kakav je postupak s time?

zeus

• Gost
« Odgovori #6 : Ožujka 25, 2013, 11:51:22 prijepodne »
ah zanemarite, tema je odmah ispod :D

zmaj

• Gost
« Odgovori #7 : Ožujka 29, 2013, 02:02:58 poslijepodne »
kad smo vec kod toga,da li svaki komplet centralina-imobilizator-daljinski sa bilo koje 414 ili neznam 416 pase na moj 414?

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #8 : Ožujka 29, 2013, 02:20:46 poslijepodne »
Complet je ECU motora-alarm-daljinci. ECU motora nije isti za 414 (motor 1.4) i 416 (motor 1.6), pa bi mogao imati problema sa motorom.
Trebao bi uzeti sa istog motora da bi radilo kako treba (najbolje i isto godište).

Offline Sandman

• Heroj Član
« Odgovori #9 : Travnja 07, 2013, 10:33:24 prijepodne »
pa ako je otišla kutijica, onda naručiš za sitne pare novu sa ebaya te prebaciš pločicu u novu kutiju..
Barem sam tako ja napravio i sve 5.
O*V*E*R

josipsi

• Gost
Odg: Re: Blokada motora, alarm
« Odgovori #10 : Rujna 06, 2013, 03:58:07 poslijepodne »
Kod karla u zg 200kn i imas kod...

Sent from my PAP4300 DUO using Tapatalk 2

ja sam to napravio kod Karla za 200kn i objasnili su mi šta treba napravit ako ponovno dodje do tog problema tj.dali su mi kod.Nakon toga znalo je zastekat i maknem kleme spojim ih opet cekam da lampica od blokade motora(alarma sta je vec :)) prestane brzo titrat i onda kljucem unesem kod  na vratima i vozi dalje.Ali danas mi se to opet desilo i ja maknem kleme vratim nazad al sad mi lampica uopce ne treperi i nemogu ga uopce upalit.lampica se tek upali kad stavim kljuc u bravu i pokusam ga upalit.Šta da radim???jel ima netko iskustva?

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #11 : Rujna 06, 2013, 06:09:47 poslijepodne »
Znaci nije se upalila lampica nakon skidanja klema nego kad si stavio kluc u kontakt bravu. Kada si izvadio kljuc iz kontakt brave lampica je i dalje svijetlila? Ako jeste jesi li tada probao unijeti kod?

josipsi

• Gost
« Odgovori #12 : Rujna 10, 2013, 02:26:23 poslijepodne »
Znaci nije se upalila lampica nakon skidanja klema nego kad si stavio kluc u kontakt bravu. Kada si izvadio kljuc iz kontakt brave lampica je i dalje svijetlila? Ako jeste jesi li tada probao unijeti kod?

Da,tek se upalila lampica kad sam stavio kljuc u bravu al nisam onda pokusao ukucat kod.Upalio sam auto par sati kasnije,al isto sam se mucio oko 20ak minuta sa klemama i kodovima,sa zakljucanim vratima,sa otkljucanim vratima dok nisam upalio.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #13 : Rujna 10, 2013, 05:05:28 poslijepodne »
U osnovi imaš dvije opcije ako se želiš riješiti problema sa otključavanjem putem koda:
- ako još uvijek imaš daljinski, probati ga dovesti u ispravno stanje
- skinuti blokadu motora - tada više nećeš morati otključavati motor sa kodom ili daljincem ali će ti biti bez te zaštite od provalnika.

josipsi

• Gost
« Odgovori #14 : Rujna 13, 2013, 02:37:17 poslijepodne »
za ovu drugu kombinaciju mi je receno u roveru da to jos nitko nije uspio,skinut blokadu motora.To mi je probao skinut jedan covjek koji se donekle kuzi u to i veli da on to ne moze

Hvala na odgovoru :goodjob:

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Rujna 13, 2013, 02:37:17 poslijepodne »