Autor Tema: Imam NOV MOTOR!  (Posjeta: 1910 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline novack2

• Član
  • Spol: Muški
  • 200.00 km-majoneza 3.-put!
Imam NOV MOTOR!
« : Studenoga 14, 2012, 08:45:06 poslijepodne »
Evo,drgfi forumasi,ne mogu odoliti a da se ne pohvalim,nakon 3 godine yebade i proizvodnje majoneze,
 svakodnevnog dizanja haube i dolijevanja rashladne tekucine,napokon i meni nesto sjelo kao budali samar!
 Prije 2 i pol tjedna isao sa sqwo za Trst i u Sloveniji navratim na jedan autootpad,ma pred kraj radnog vremena,pitam gazdu,imate li za ovu moju ropotariju,Rover 25 kakav ispravan motorcic, on me poslao da vidim dal mi pase u jednoj 45.tici koja je udarena odostraga. Odem,pogledam,vidim,sve se sjaji kao pesja kesa pod haubom,on mi kaze,taj je stigao iz Engleske u 3.mjesecu NOV,nema jos ni 10.000 km,samo ne znam dali je 1.4 ili 1.6, nazovi me u ponedjeljak iza 12 da ti znam reci cijenu i dal ce ga vlasnik prodati. Vidim nanjemu nove felge i gume Goodyear Eagle1 195/15/55,kaze mi da ce ih za 100 eura dati. Da skratim,motor sam dobio za 400e sa hladnjakom klime i hladnjakom za rashladnu tekucinu,na njemu usisna nova,remenje,komplet lamela i korpa,alternator,anlaser,nosace itd. Nosaci i hladnjaci mi nisu odgovarali,imaju drugacije prikljucke.
Zivio ja i zivili vi meni :-) Ali ja jos ne znam da je ovo 1.4 ili 1.6  agreement agreement

Istjerajte iz zena zlo - a utjerajte im dobro !

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
Odg: Imam NOV MOTOR!
« Odgovori #1 : Studenoga 14, 2012, 09:04:47 poslijepodne »
Dakle potrebno je sa jedne od ove dvije lokacije pročitati BROJ MOTORA koji će počinjati sa 14K... ili sa 16K... Čim pročitaš taj broj biti će ti odmah jasno o kojem motoru se radi. 14K... = 1.4 K-series; 16K... = 1.6 K-series

Lokacija broja motora je jedna od ove dvije pozicije sa slike:

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #2 : Studenoga 14, 2012, 09:15:49 poslijepodne »
Ajde čitaj i javi nam ,možda je sad i 1.8 unutra :D lol
Jesi uzeo gume i felge ili si to meni ostavio tamo :D

Offline novack2

• Član
« Odgovori #3 : Studenoga 14, 2012, 09:36:25 poslijepodne »
Vozim se na tim gumama, za kisu kao da ih sam bog meni poslao :-)))
Na celicnim su vec namontirane nove zimske Goodyear

Offline Sandman

• Heroj Član
« Odgovori #4 : Studenoga 15, 2012, 09:41:59 poslijepodne »
Zvuči kao dobar šoping  th_yahoo

Sad samo moraš pričekati majonezu  :tongue:
O*V*E*R

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Studenoga 18, 2012, 03:22:39 poslijepodne »
Evo,drgfi forumasi,ne mogu odoliti a da se ne pohvalim,nakon 3 godine yebade i proizvodnje majoneze,
 svakodnevnog dizanja haube i dolijevanja rashladne tekucine,napokon i meni nesto sjelo kao budali samar!
 Prije 2 i pol tjedna isao sa sqwo za Trst i u Sloveniji navratim na jedan autootpad,ma pred kraj radnog vremena,pitam gazdu,imate li za ovu moju ropotariju,Rover 25 kakav ispravan motorcic, on me poslao da vidim dal mi pase u jednoj 45.tici koja je udarena odostraga. Odem,pogledam,vidim,sve se sjaji kao pesja kesa pod haubom,on mi kaze,taj je stigao iz Engleske u 3.mjesecu NOV,nema jos ni 10.000 km,samo ne znam dali je 1.4 ili 1.6, nazovi me u ponedjeljak iza 12 da ti znam reci cijenu i dal ce ga vlasnik prodati. Vidim nanjemu nove felge i gume Goodyear Eagle1 195/15/55,kaze mi da ce ih za 100 eura dati. Da skratim,motor sam dobio za 400e sa hladnjakom klime i hladnjakom za rashladnu tekucinu,na njemu usisna nova,remenje,komplet lamela i korpa,alternator,anlaser,nosace itd. Nosaci i hladnjaci mi nisu odgovarali,imaju drugacije prikljucke.
Zivio ja i zivili vi meni :-) Ali ja jos ne znam da je ovo 1.4 ili 1.6  agreement agreement
Lijepo zvuči novi motor......
Nadam se da si napravio veliki servis,zamjenio zupčasti,natezače,pumpu vode,termostat,remenje.....?
Rover 45 proizvodio se od 1999-2005,pa uzevši u obzir koliko malo ima kilometara taj motor moraš računati da je stajao najmanje 7 godina na nekom skladištu/auto otpadu....
Čim odlučiš motor staviti u upotrebu obavezno promijeni zupčasti remen, bez obzira na stanje u kojem si ga zatekao. Jer od stajanja i dugotrajne savijenosti na jednom mjestu on je na tom mjestu oslabljen i njegovo pucanje pitanje je vremena. :)

Offline novack2

• Član
« Odgovori #6 : Studenoga 19, 2012, 09:08:45 prijepodne »
Motor je nov stajao,dakle metalni dio ili kocckica, a u 3.mj.je NOVO montirano na njega remenje!

Roveraši.org

« Odgovori #6 : Studenoga 19, 2012, 09:08:45 prijepodne »