Autor Tema: problem sa gorivom  (Posjeta: 4922 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

markic22

• Gost
problem sa gorivom
« : Travnja 23, 2012, 11:20:47 poslijepodne »
pozdrav..
ovako, imam problem sa roverom 220 sd, znači u vožnji kad ga u 3. stisnem do 4000 okr malo mi počne cukat...kao da mu fali goriva..
otvorim haubu, i vidim da mi je pumpica ona prije filtera goriva stisnuta, vakuum ju je stisnuo..kada auto malo stoji ta pumpica se vrati u normalan oblik.. filter goriva je promijenjen.. neki puta samo zna malo duže verglat vjerojatno zbog toga, ali inače super pali..
pa me zanima da li bi netko znao u čemu je problem??
hvala unaprijed

dive freek

• Gost
Odg: problem sa gorivom
« Odgovori #1 : Travnja 24, 2012, 08:21:01 prijepodne »
bosch pumpa te malo zeza

markic22

• Gost
« Odgovori #2 : Travnja 24, 2012, 01:35:18 poslijepodne »
Znači nema šta drugo bit? Da je recimo zaštopano negdje od rezervara do filtera?
I da li se moze odozgora, znaci ispod zadnjeg sjedala doc do rezervara?
Koliko otprilike dođe da se napravi bosch pumpa?

jajan007

• Gost
« Odgovori #3 : Travnja 24, 2012, 02:47:32 poslijepodne »
Ja imam sličan problem na roveru 416. Pumpa goriva se koji put upali a koji put ne. Sad sam promjenio pumpu goriva,
doduše rabljenu i isti problem. Nisam provjeravao filter goriva ni ništa drugo. Da li vama ostalim uvijek pumpa kad date kontakt iako ste palili prije par minuta?
Na suho obje pumpe rade i duže vremena bez pregrijavanja. Inače vozim na plin pa ne znam ima li to veze, jer ga palim pali na
benzin i poslije odmah prebaci na plin.

Offline Sandman

• Heroj Član
  • Spol: Muški
« Odgovori #4 : Travnja 24, 2012, 07:33:28 poslijepodne »
Ako je kratko vrijeme prošlo onda se pumpa ne čuje...
Pa iako ti prebaciš na plin pumpa radi, jel...
A ovo da se koji put pumpa upali, koji ne, ne kužim?!?!

A osim toga ako si promijenio pumpu i isti problem ostao, kolike su šanse da je i ta pumpa ima iste simptome...mislim da tebe nešto drugo hebe.
O*V*E*R

jajan007

• Gost
« Odgovori #5 : Travnja 25, 2012, 12:26:55 prijepodne »
Pa recimo pet puta se čuje pumpa auto upali i sve o.k. onda šesti put se ne čuje i neće da upali osim direktno na plin nakon dužeg verglanja.
Ili radi dva dana pa jedan dan neradi... A bože sačuvaj ne znam što bi rekao. A kad sam sam mijenjao pumpu one matice na tanku ispod sve zahrđale sve sam ih polomio.
Sad mi je bar lakše skidati sad su prokromske hehehehe!
A što bi moglo biti to drugo?
Markic 22 postoji rupa ispod sjedala kao neki lim zakačen sa plastičnim spojnicama ali kroz to apsolutno ništa
ne možeš napraviti. Kod većine njemaca i francuza se može ispod sjedala prići i pumpa je odvojena od plovka to znam.

Offline Sandman

• Heroj Član
« Odgovori #6 : Travnja 25, 2012, 10:58:47 prijepodne »
A ne znam, treba pogledati detaljno auto, tj. kad radi i kad ne radi pa otklanjati dio po dio dok se ne dođe do problema.
Ovako ti teško bilo tko može reći šta je u pitanju, jel..
O*V*E*R

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #7 : Travnja 26, 2012, 12:12:43 prijepodne »
Ja imam sličan problem na roveru 416. Pumpa goriva se koji put upali a koji put ne. Sad sam promjenio pumpu goriva,
doduše rabljenu i isti problem. Nisam provjeravao filter goriva ni ništa drugo. Da li vama ostalim uvijek pumpa kad date kontakt iako ste palili prije par minuta?
Na suho obje pumpe rade i duže vremena bez pregrijavanja. Inače vozim na plin pa ne znam ima li to veze, jer ga palim pali na
benzin i poslije odmah prebaci na plin.
Pumpa kad je na izdisaju često se dešava da malo radi pa opet ne radi,pa radi.
Predpostavljam da ti pumpe goriva rikavaju iz razloga jer  pumpa radi stalno a benzin je hladi,a ako voziš na plin benzina vjerojatno imaš jako malo.
Može se dogoditi da prilikom brzih prolazaka kroz zavoje (pogotovo u usponima) pumpa odradi na suho što će je sigurno uništiti.
Preporuka bi bila da u tanku treba biti min 1/4 goriva.
A s obzirom na ovo
Na suho obje pumpe rade i duže vremena bez pregrijavanja.
:tstnd:.
što se čudiš i da je opet riknula !
Prijatelju to se tako ne radi,ispravnost pumpe goriva provjerava se manometrom koji se spoji direktno iza  pumpe......

Ali prije svega promjeni filter goriva,znam puno slučajeva gdje su ljudi mjenjali od pumpi goriva pa sve do kompa  a bio je samo filter u pitanju! :)

walbandon

• Gost
« Odgovori #8 : Travnja 26, 2012, 05:29:10 prijepodne »
meni je isto tako radila, vec sam se pomirio da je rikla pumpa goriva (isto plin, benz uvijek na rezervi) al, na kraju sam skuzio jednom, kad nisam vise nikako uspio upaliti auto, a pumpa je dobivala struju , isao sam gledati redom, i naletio na relej u motornm prostoru koji je zezao, njega zamjenio i prosljakalo ...

jajan007

• Gost
« Odgovori #9 : Travnja 27, 2012, 02:25:25 poslijepodne »
Ne imam uvijek polovicu goriva. Pumpu sam izvadio pa probao jer sam mislio da je ta gotova!
Mogao bi probati filter promijeniti a i relej to ću reći električaru kad budem išao jer mi ne radi ABS, a lampica ne svijetli.
Lampica je ispravna. Mislim da je ABS komplet isključen jer ga kreten koji ga je farbao (ofarbao je i motorni prostor iznutra u crno)
zaboravio spojiti kao i pola drugih stvari.

jajan007

• Gost
« Odgovori #10 : Travnja 29, 2012, 11:01:35 poslijepodne »
Ebvo da vam javim što je. Nakon što sam sve ispitao izgleda da je problem u releju. Ne daje napon pumpi goriva.
A taman se poklopilo s tim da neće zavergla svaki put na okret, znači da je i drugi relej loš.
Ima li netko crnu kutijicu s relejima možda za prodati?

Roveraši.org

« Odgovori #10 : Travnja 29, 2012, 11:01:35 poslijepodne »