Autor Tema: pusta ulje na mjenjacu  (Posjeta: 4635 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline prerooo

• Član
  • Spol: Muški
pusta ulje na mjenjacu
« : Prosinca 16, 2011, 03:29:07 poslijepodne »
Caooo, imam jedan problem a to je da pusta ulje na mjenjacu, tj. na poluosovini. Otisla je vjerovatno manzetna ili semering al ne znam koja je oznaka za moj rover (1.4i, 76kW, 98.g.) pa ako neko ima volje da mi posalje kako bih mogao naruciti na ebay-u.

Pozdrav

Offline emi400

• Novi član
  • *
Odg: pusta ulje na mjenjacu
« Odgovori #1 : Prosinca 30, 2011, 11:03:50 prijepodne »
Gledaj, ja sam neki dan bio na servisu i lik mi je za istu stvar (semering, novo ulje u mjenjaču i rad) rekao da će me koštati 200 - 300 kn, tako da nisam siguran da ti se isplati zezati s tim u svojoj režiji.

walbandon

• Gost
« Odgovori #2 : Siječnja 04, 2012, 08:32:48 prijepodne »
oo..i treba andopuniti na vrijeme, posebno ako znas da kapa, jer nakon par mj kapanja presusi, i onda pocne rostat ...i rosta i rosta ...jbga, :/

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Siječnja 04, 2012, 12:18:55 poslijepodne »
Mislim da je autor teme pogrešno dijagnosticirao kvar...
Postavio sam pitanje "curi mi ulje iz mjenjaca" pa sam mislio da su semerinzi i NIKO al NIKO mi nije nist odgovorio al dobro... Otisla mi 2 semeringa na bregastoj...

Offline prerooo

• Član
« Odgovori #4 : Siječnja 05, 2012, 11:09:12 prijepodne »
hahaah, upravu si, pogrijesio sam jer je kapalo odozgo i slijevalo se tacno na spajanju mjenjaca a ja nisam omirisao ulje koje je  :)
Radio sam komplet servis prije 20000km, i oni su promjenili semeringe na bregastoj koji su popustili i sad su zamjenili sva 4 bez doplate i jos uz to oprali mi motor.
MOZES OBRISATI OVU MOJU TEMU

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Siječnja 05, 2012, 01:28:54 poslijepodne »
Neću brisati,možda tema nekom i zatreba,a i nekom bi moglo biti dobro upozorenje da na vrijeme prepoznaju da li mu kaplje ulje iz mjenjača ili motora.
Kako sam već i napisao ono što stavljaju u neke velike setove dihtunga je katastrofa,najbolje je kupit semering original pojedinačno.Često se dešava da zbog loše kvalitete i kopije istog,pritisak ulja izbije semering .Kopije su nešto uže,lakše se stavljaju pa tako i lakše ispadaju.Semering mora ići gore na tvrdo full i onda sigurno valja.A kad propusti semering bregaste  sve bi trebalo  biti masno i smrditi po ulju .A ulje iz mjenjača ima znatno drugačiji miris od ulja iz motora pa se i po tome može namirisati da nije ulje iz mjenjača.

Roveraši.org

« Odgovori #5 : Siječnja 05, 2012, 01:28:54 poslijepodne »