Autor Tema: alarm  (Posjeta: 2358 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

TAJO

• Gost
alarm
« : Listopada 28, 2010, 11:34:27 poslijepodne »
molim za pomoč problem sa blokadom motora i otkljućavanjem
promjenio bateriju i jednom hoće a sto puta ništa
kaj da radim dal se da blokada kak maknut jer ga ne mogu upalit

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: alarm
« Odgovori #1 : Listopada 28, 2010, 11:39:05 poslijepodne »
http://www.roverasi.org/forum/index.php/topic,1008.0.html
Ovo gore ili u Zagreb do auto Karla da ti skine blokadu ili napravi novi daljinac.

TAJO

• Gost
« Odgovori #2 : Listopada 28, 2010, 11:53:43 poslijepodne »
imam drugi daljinac sa komplet elektronikom ako ga stavim dal će radit

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Listopada 28, 2010, 11:55:28 poslijepodne »
Ako je sve ispravno,promjeni centralinu i imobilizator,nema razloga da onda daljinac nebi radio.

TAJO

• Gost
« Odgovori #4 : Listopada 28, 2010, 11:57:30 poslijepodne »
e sad di je centrala a di imobilizator

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Listopada 29, 2010, 12:01:54 prijepodne »
Centralina je u motornom  prostoru  to je aluminijska kutija,imobilizator je u centralnom grebenu iza pepeljare to je manja plastična kutija.
Centralina,imobilizator i daljinac

TAJO

• Gost
« Odgovori #6 : Listopada 29, 2010, 12:07:11 prijepodne »
e ovo kod motora mi drugačije nemogu to zamjenit jer su drugaći konektori a ako zamjenim samo crnu kutijicu ?

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #7 : Listopada 29, 2010, 12:09:26 prijepodne »
Neće upaliti.
Možeš i put Čakovca do MG majstora da uskladi tvoju centralinu sa tim drugim imobilizatorom.

TAJO

• Gost
« Odgovori #8 : Listopada 29, 2010, 12:17:19 prijepodne »
znači nema pomoči
al ipak hvala
izgleda da je to čest problem
ajd još nešto vidim da mnogo znaš o roverima grijanje mi jako slabo radi i dugo mu treba da počne puhat toplo za razliku od pasata to je koma
termostat novi mali kiler protočan
kaj bi moglo još biti?

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #9 : Listopada 29, 2010, 12:24:45 prijepodne »
Ima pomoći nisam ispucao sve asove iz rukava  :D
Problem sa daljinskim riješavao se i ako daš prelotati spojeve daljinca u RTV servis,uglavnom princip rada daljinca auta sličan je principu rada daljinskom od TV-a,tako da svakim malo bolji serviser TV-a može uređajem vidjeti da li daljinski odašilje kod i prelotati spojeve koji su u prekidu.
Ĺ to se grijanja tiće najvjerojatnije ti se zaglavio ventil grijanja ili su zaštopane cijevi ali prije svega provjeri imaš li dovoljno (vode)antifriza i da li je sistem dobro odzračen,možda postoje zračni čepovi.

dB Junky

• Gost
« Odgovori #10 : Listopada 29, 2010, 09:08:01 prijepodne »
kud odmah čovjeka u servise šaljete....  imao sam isti problem neki dan... a riješio ga na slijedeći način.... znači klema dolje 10 sekundi, pa nazad, pa onda proba sa daljincem i eto veselja.... (isto sam prčko oko baterije u daljincu i to)

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #11 : Listopada 29, 2010, 11:49:12 prijepodne »
Baš radi tih skidanja klema najčešče se i događaju ovakva sranja iako daljinac ima vlastitu memoriju.Meni je znao auto biti i danima bez akumulatora i ništa,a znam ljude koji su skinuli kleme na par minuta i nakon toga odveli auto na šlep službi.
Događalo se da ljudi izvade bateriju iz daljinca stave novu i da daljinac više ne radi,ako u tom slučaju imaš kod ključa nemaš nikakve brige.
Kod promjene baterije na daljincu  potrebnoje da stisneš par puta jedan gumb,par puta drugi gumb čisto iz razloga da pobudiš novu bateriju i da refreshas memoriju daljinca.
Ako jedan put daljinac otvara a onda stoputa ne vjerojatno su kontakti unutar istoga  u pitanju,to se vrlo lako i efikasno riješava prelotavanjem spojeva unutar samog daljinca i to je daleko jeftinija vrijanta od Karla ili od novog daljinca. :amen:

TAJO

• Gost
« Odgovori #12 : Listopada 29, 2010, 02:15:09 poslijepodne »
KAJ SE DALJINCA TIČE POLOTAL JA SVE SPOJEVE I OPET MALO RADI MALO NE
A GRIJANJE :
VENTIL OTVOREN ANTIFRITA DOVOLJNO ALI CJECI KOJE IDU PREMA MALOM KILERU NISU VRUČE
JESU AL SLABO .U UNUTRAĹ NJOSTI KABINE PUĹ E MLAČNO
E A DI SE MOĹ˝E STVORIT ZRAČNI ČEP ?

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #13 : Listopada 29, 2010, 02:28:06 poslijepodne »
Gubi kontakt negdje,svaki bolji RTV servis uređajem može ispitati odašilje li signal i pronać gdje su prekidi u kontaktima.
Možda ti je hladnjak začepljen,možda samo sistem nije dobro odzračen a možda je kriv ventil kilera kabine koji ne otvara dovoljno ili je začepljen a može biti i je da termostat ostao blokiran.Crijeva na ulazu u hladnjak i na izlazu moraju biti podjednako topla.Diže li temperaturu više od normalnog ???
I kad odzračuješ sistem grijanje mora biti uključeno.

TAJO

• Gost
« Odgovori #14 : Studenoga 01, 2010, 07:01:42 poslijepodne »
e gle ovak vantil kod malog kilera ( onog u kabini ) je skros otvoren crjevo na ulazu i izlazu su pdjednako topla al slabo jer na glavi s lijeve strane ono kaj ide na termostat je skoro vruče dok je kiler  hladan i ne grije nikak kad stavim ventiletor na 3 to je mlačno

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Studenoga 01, 2010, 07:01:42 poslijepodne »