Autor Tema: rover 620 tdi ???????????  (Posjeta: 15663 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

joza

• Gost
rover 620 tdi ???????????
« : Listopada 20, 2010, 12:54:48 prijepodne »
 kao sto i sam naslov teme kaze, zanima me jel postoji rover 620 sa Tdi motorom,98 godište, znam da postoje Sdi motori, ali ja jos nigdje nisam cuo za tdi..pa me zanima ako postoji, cije su to masine ( hondine, roverove? ) ili cak i bmw..i malo ako se netko bolje kuzi da opiše mane, karakteristike,boljke itd..opcenito o tom motoru.. hvala!

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: rover 620 tdi ???????????
« Odgovori #1 : Listopada 20, 2010, 02:31:25 prijepodne »
Po ovom ne postoji
http://en.wikipedia.org/wiki/Rover_600_Series
Ovo neznam što je...
http://www.njuskalo.hr/auti/rover-600-2.0-tdi-oglas-1237683
....a uostalom Honda accord 2.0 tdi i Rover 620 sdi imaju isti motor izgleda(snaga KW).
http://www.njuskalo.hr/auti/rover-620-sdi-oglas-1809634
http://www.njuskalo.hr/auti/honda-accord-2.0-tdi-oglas-1741646
SDI je kratica od Saug Diesel, dakle radi se o dizelskom motoru s direktnim ubrizgavanjem, ali s klasičnim, atmosferskim usisavanjem. TDI je kratica od Turbo Direct Injection a radi se, dakle o turbodizelašu s direktnim ubrizgavanjem. Taj motor, osim što ima više dijelova i potencijalnih mjesta kvara (turbopunjač, zahtjevniju visokotlačnu pumpu goriva i brizgalice) znatno je više toplinski i mehanički opterećen, pa stoga, logično i manje traje.  cg789

Offline Sandman

• Heroj Član
« Odgovori #2 : Listopada 20, 2010, 07:52:30 prijepodne »
Da dobro opisano ali rađe bi vozio tačke nego štedljivi i izdržljivi SDI, s obzirom kak ide i vuče normalno je da je izdržljiv i da se vrti ko prosječan radni stroj :)
O*V*E*R

Offline DRover620

• Heroj Član
  • zoom-zoom
« Odgovori #3 : Listopada 20, 2010, 09:55:35 prijepodne »
TDI=SDI  ;)

Postoje dvije verzije, ona koja se ugrađivala u 600-tke i ima 105 konja i kasnija verzija sa 115-tak konjića (plus oni u kabini)  ;D
verzija sa 105 konja ima izdržljiviju Bosch pumpu i snaga mašine se nekim preinakama može dignuti na 140-150 konja.

Postojale su još neke druge podvarijante tipa sa mehaničkom pumpom, bez intercoolera, itd sa manje konja svakako.

To je Roverova mašina L serije, a ugrađivala se i u Honde Accord & Civic...

EDIT: ima i visokotlačnu pumpu (Bosch) i turbinu i brizgalice i jedino što se na njoj odlazi jesu kablovi od struje, uglvnom jedno je 1000000% pouzdanija od K serije  ;D
ex: 620SDI
sada: ZOOM ZOOM

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #4 : Listopada 20, 2010, 10:12:26 prijepodne »
To defintivno,a usostalom što nije pouzdanije od K serije  :D lol

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #5 : Listopada 20, 2010, 11:04:11 prijepodne »
Pitanje,
   odakle informacija da je L Serija pouzdanija od K serije?Što to znaći, duže će izdurat bez ozbiljnih popravaka ili jeftinije održavanje??
Onda ja ocito imam krivi dojam, svakog koga sam znao da je imao roverovog dizela ima nocne od njega,
Hondinim vozacima se dizu dlake na ledjima (ako ih imaju  :D) kad cuju da je u acordu ugrađen Roverov dizel, zašto je izbačen iz 75ice a K serija se i dalje lijepo ugrađivala u 75icu?
(ovo nije napad na dizelaže samo utvrđivanje činjenica i zajedničkih spoznaja  ;D
Osobno ne bih nikad uzeo Roverovog dizela osim Bmw-ovog CDTI-a u 75ici.

joza

• Gost
« Odgovori #6 : Listopada 20, 2010, 11:31:30 prijepodne »
Po ovom ne postoji[/b]
http://en.wikipedia.org/wiki/Rover_600_Series
Ovo neznam što je...
http://www.njuskalo.hr/auti/rover-600-2.0-tdi-oglas-1237683
....a uostalom Honda accord 2.0 tdi i Rover 620 sdi imaju isti motor izgleda(snaga KW).
http://www.njuskalo.hr/auti/rover-620-sdi-oglas-1809634
http://www.njuskalo.hr/auti/honda-accord-2.0-tdi-oglas-1741646
SDI je kratica od Saug Diesel, dakle radi se o dizelskom motoru s direktnim ubrizgavanjem, ali s klasičnim, atmosferskim usisavanjem. TDI je kratica od Turbo Direct Injection a radi se, dakle o turbodizelašu s direktnim ubrizgavanjem. Taj motor, osim što ima više dijelova i potencijalnih mjesta kvara (turbopunjač, zahtjevniju visokotlačnu pumpu goriva i brizgalice) znatno je više toplinski i mehanički opterećen, pa stoga, logično i manje traje.  cg789

pa i meni je to bilo cudno,malo sam gledao po netu i nigdje se ne navodi da je rađena ta serija,i onda nabasam na oglas sa tdi motorom.. :-\ ...za benzinjaru znam kakav je,kad ga i sam vozim, a dizlovi...jel valja to stogod,ili su svi ko traktori kak kaze  čika Sandman :D..opcenito ne volim dizlove bas,u bilo kojem autu, ali ima jedan rover,dizel, za relativno male novce,pa brat gleda i zaintrigirao se..a ja pojma nemam,pa reko da pitam ovdje :D

Pitanje,
   odakle informacija da je L Serija pouzdanija od K serije?  Ĺ to to znaći, duže će izdurat bez ozbiljnih popravaka ili jeftinije održavanje??
Onda ja ocito imam krivi dojam, svakog koga sam znao da je imao roverovog dizela ima nocne od njega,
Hondinim vozacima se dizu dlake na ledjima (ako ih imaju  :D) kad cuju da je u acordu ugrađen Roverov dizel, zašto je izbačen iz 75ice a K serija se i dalje lijepo ugrađivala u 75icu?
(ovo nije napad na dizelaže samo utvrđivanje činjenica i zajedničkih spoznaja  ;D

btw, offtopic, al mislim da sam nasao tvoj oglas za gume na njuskalu :D bf goodrich, skup si skup  lol  cg789

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #7 : Listopada 20, 2010, 11:42:15 prijepodne »
Ukoliko su mi još daske u glavi gotovo sam siguran da na njuškalo nisam stavljao oglas za gume samo ovdje i to iskljucivo zamjena za veće a nitko se ne javlja a nema smisla prodavat, ocito ce ici na moju kantu uskoro, bome je zahladilo ovih dana  :o

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #8 : Listopada 20, 2010, 11:50:30 prijepodne »
Pitanje,
   odakle informacija da je L Serija pouzdanija od K serije?  Ĺ to to znaći, duže će izdurat bez ozbiljnih popravaka ili jeftinije održavanje??
Ma ništa to nije pouzdano izuzev možda Bmw-ovog CDTI-a u 75ici,ali opet troškovi održavanja za takav auto....
Troškove redovnih servisa mislim da nema bitnih razlika dizel /benzinac,ali jednostavno po meni diesel ima previše skupih komponenti,a kvarovi su hebena svakodnevnica bio to dizel ili benzinac.
...po meni najbolja kombinacija benzin + plin.

joza

• Gost
« Odgovori #9 : Listopada 20, 2010, 01:12:50 poslijepodne »
Ukoliko su mi još daske u glavi gotovo sam siguran da na njuškalo nisam stavljao oglas za gume samo ovdje i to iskljucivo zamjena za veće a nitko se ne javlja a nema smisla prodavat, ocito ce ici na moju kantu uskoro, bome je zahladilo ovih dana  :o

onda je moja greska..bile su bf-ove, 185 14, sa celicnim felgama, ( za rovera,hondu ) sve kak si mi ti bio rekao u onom topicu,a ovo na njuskalu je iz osijeka oglas..pa sam mislio da si ti.. :D

Offline DRover620

• Heroj Član
  • zoom-zoom
« Odgovori #10 : Listopada 20, 2010, 02:30:34 poslijepodne »
Pitanje,

Iz osobnog iskustva i iskustva mnogih drugih. Tvoj auto je jedan od vrlo rijetkih kome nikada nije otišao dihtung glave i po iznimkama se ne smiju pisati pravila.
Daj pročitaj malo po ovom forumu koliko često ljudima odlazi dihtung...
Uostalom pročitaj malo po engleskim forumima...
Svi čupaju van K seriju i stavljaju staru T seriju.
U 75-icu je išla BMW-ova dizel mašina jer Rover jednostvano nije još bio završio s razvojem G serije mašina koja je bila direktan nasljednik L serije, a dovoljno je da kažem da se osnovna konstrukcija motora nije promjenila, samo su ga prilagodili za CR sustav.
Baj d vej L serija mašina se nalazi i u onim policijskim Landroverima što ih imaš priliku naći po cestama i pouzdano znam da bez ikakvih problema prolaze 300-400000 km bez problema.
Nađi mi motor K serije s takvom pouzdanosti.
O vlasnicima Hondi ne vrijedi ovdje raspravljati, samo ću te priupitati zašto je Honda ugradila Roverov motor u svoje Accorde i Civice (a zašto nije niti jedan iz K serije)?
ex: 620SDI
sada: ZOOM ZOOM

Offline Dadx

• Heroj Član
« Odgovori #11 : Listopada 20, 2010, 09:47:18 poslijepodne »
Da dobro opisano ali rađe bi vozio tačke nego štedljivi i izdržljivi SDI, s obzirom kak ide i vuče normalno je da je izdržljiv i da se vrti ko prosječan radni stroj :)

pješčni, ajd se stani kraj mog radnog stroja na semaforu ili autoputu, pa bumo vidli kakvu flaksericu imaš od auta :kermit: :kermit: bj01a
x=o
ex: Rover 200 1.4 8V, Rover 620 SDi
now: švabo sa 1.6 tedeceijem iliti Ford Focus 1.6 TDCI i amer s 4,0

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #12 : Listopada 20, 2010, 09:57:52 poslijepodne »
Rover 416
0-100 km/h : 10.8
Max speed : 190

Rover 620sdi
0-100 km/h : 11,6
Max speed : 185
  :kermit: :kermit: :kermit:

A vidi ovo:
Rover 414
0-100 km/h: 10,5
Top speed: 175 km/h

Offline Dadx

• Heroj Član
« Odgovori #13 : Listopada 20, 2010, 10:40:28 poslijepodne »
 cg789 cg789 cg789

da se citiram  lol

x=o
ex: Rover 200 1.4 8V, Rover 620 SDi
now: švabo sa 1.6 tedeceijem iliti Ford Focus 1.6 TDCI i amer s 4,0

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #14 : Listopada 20, 2010, 10:49:31 poslijepodne »
Moram priznati jako dobro,za kako Sandman kaže radni stroj. lol
Inače ja sam uvijek raspoložen za neki street race,pa da vidimo kako to izgleda u praksi.

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Listopada 20, 2010, 10:49:31 poslijepodne »