Autor Tema: Philips žarulje  (Posjeta: 6889 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Chess

• Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Philips žarulje
« Odgovori #45 : Listopada 13, 2007, 12:32:40 prijepodne »
Evo kupio Osram Cool Blue H4 žarulje u Ĺ˝aruljici. Komad 44,13kn, daklem, 88,26kn par što je ful jeftino al i izaziva u meni određenu sumnju! ::)
Naime, nakon što ih je kolega FrX preporučio, googlo sam i gotovo su svugdje po svijetu identične cijene, oko 16€ za par u blister pakiranju, a 18 eura u plastičnom pakirnju! A na nekom engleskom sajtu čak 20 funti!!! Znači ove koje sam ja kupio nekih 12€ u klasičnoj kartonskoj kutiji!
E sad dali je ta razlika u cijeni zbog pakiranja, ili zbog kvalitete, ili je ovo što sam ja uzeo neka falš verzija iste...??? Zar je moguče da je nešto kod nas jeftinije nego vani??  8)

@FrX
Jesi ti svoje platio 85kn po komadu il za par?

Ovak izgledaju koje sam ja uzeo...

Ovo su plastik pakung...

A ovo blister...

E da, ono najvažnije, kak to izgleda na autu?!?
Po mojoj procjeni svijetle za 35%(možda i više) jače od onih originalnih serijskih kaj sam imo, boja je onak lagano bijelkasta, od blue nema ni B, al s obzirom da su mi plastike fara full mutne sasvim su pristojne! Po danu se ne primjeti, al po mraku ujedaju! Jedino me brine kaj se jako zagrijava plastika! Evo upalim svijetla i već za 30sekundi farovi su "kipući", pa se brinem da budu brzo zgorile!
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #46 : Listopada 13, 2007, 05:54:04 poslijepodne »
Opa, pa takvih ima tu u KĹ˝ na KTC-ovoj benzinskoj, mislim da su 43kn komad...
Veliš da su bolje...u utorak (nadam se) ću ih ubost pa ćem da javim kak se meni čine.
Nekad

sad

Offline FrX

• Član
  • 25 1.4 16v
« Odgovori #47 : Listopada 14, 2007, 11:26:00 prijepodne »
Chess, u 25icu idu H7 koje su duplo skuplje od H4, platio sam komad 85kn. H7 obične(Hella) koštaju 43kn.

Ubo sam si i pozicije Coolblue, svijetle kao lude, po gradu po danu više ne palim kratka, samo pozicije, kad je kolega s posla vidio kako svijetli, ubo je sebi za Vectru odmah pozicije i H7 Coolblue. Duga mi još svijetle oba ona stara šta imam, a kad koje rikne idu Coolblue H1 unutra.

Poz
Why is 6 affraid of 7?
Because 7 8 9.
http://toolshell.org/data2/media/255/rover.swf

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #48 : Listopada 14, 2007, 11:48:16 prijepodne »
Ja sam sebi nedavno u pevecu ubo kratka Lucas H7 Blue/White (Blue lightning), oko 130kn par. Mala razlika u odnosu na obicne, svijetle bijelo,nisu loše..

@FrX; gdje nabavit te coolblue pozicije ? možda narucit preko neta? koliko koštaju?
-ja imam obicne pozicije i mislim da bi bilo lijepo ubost te cool. (to su one ubodne jel ?)

a i iza one dugacke što osvjetljavaju registraciju bi bilo lijepo ubost isto plave.

@ČES; ..svijetle 35% jače.., hehe,  kak si došo do tog zaključka ? imaš kakav svijetlo-jačino-mjer u postitcima da izmjerimo moje?  :P

Gigi

• Gost
« Odgovori #49 : Listopada 14, 2007, 10:30:06 poslijepodne »
@ČES; ..svijetle 35% jače.., hehe,  kak si došo do tog zaključka ? imaš kakav svijetlo-jačino-mjer u postitcima da izmjerimo moje?  :P

Ma yok, to ti je on rekao, onako, OTPRILIKE!  :D

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #50 : Listopada 15, 2007, 01:58:20 prijepodne »
jednostavno matematički-laički!
Prvo na njima piše: daju 20% više svijetla u odnosu na prosječne žarulje, e pa ja nisam imo prosječne nego tvorničke! :P  I isprobo na vjeverici koja je pretrčavala cestu, vidio sam joj zjenice! I eto dodaš još 15% i to je to, zvečevo!
Fakat su dobre!

hinko

• Gost
« Odgovori #51 : Listopada 17, 2007, 08:42:36 poslijepodne »
Preporučaš?

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #52 : Listopada 18, 2007, 12:59:14 prijepodne »
Da preporučam! Ali malo me zabrinjava to kako brzo zagrije plastiku fara, možda je to zbog 4000K?!? Heh, valjda zato nije preporučljivo staviti xenone na ove modele?!?
Ali zbog uloženog i dobivenog, definitivno se isplati investicija! ;)

dubek

• Gost
« Odgovori #53 : Listopada 25, 2007, 11:01:07 poslijepodne »
Evo neki dan sam gledao u Molydon prospektu neke nove Philips žarulje X-treem power
Daju do 80% više kristalnog bijelog svjetla
Ima i citat iz nekog auto magazina i vele da ne postoje žarulje koje bi se mogle usporediti s ovima i da ovih 80% izgleda još i više
Par H7 košta cca 270 kn
A sad jel to tako ili nije

Roveraši.org

« Odgovori #53 : Listopada 25, 2007, 11:01:07 poslijepodne »