Autor Tema: Paljenje rovera 414Si....  (Posjeta: 4191 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Proxymo

• Gost
Paljenje rovera 414Si....
« : Veljače 25, 2010, 06:34:58 poslijepodne »
Pozdrav,

Ponovo problemi s Roverom 414Si, 97'. :-)
Jedan dan ujutro ničim izazvan nije htio upalit. Vergla, vergla, vergla al neće kresnut. Rekli mi da je akumulator najverovatnije gotov (naknadno se ispostavilo da stvarno i je) pa sam kupio novi međutim ni sa novim neće kresnut. Svijećice su bacale iskru al slabo pa je došao danas jedan mehaničar i probao s drugima i uspio upalit auto koji se nakon 15-20 sekundi ugasio i od tad uopće više nema struje, ni sa jednim svijećicama ne radi (probano na 3 različita seta svijećica). Navodno je ili bobina ili elektronika (veća vjerojatnost). Ima li netko sličnih iskustava i kako bi se to moglo najjeftinije riješiti ? Pretpostavljam da bi trebala kompjuterska dijagnostika ali auto je nepomičan... :-D

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Paljenje rovera 414Si....
« Odgovori #1 : Veljače 25, 2010, 06:40:53 poslijepodne »
Razvodna kapa,kablovi  ???

igor414si

• Gost
« Odgovori #2 : Veljače 25, 2010, 06:44:05 poslijepodne »
da nisi slucajno prao motor????? ja sam imao takvo iskustvo,prao sam motor i cvrcnula mi je bobina,kompjuter nevjerujem
to ti je najbolje da odes kod nekoga ko ima djelove za rovera i uzmes bobinu,kablove kompjuter,onda onu kuticu elektronike sto bude iza kompjutera,i tak tih djelcica i doneses to i vidis sta je,kada ustanovis to sto bude,platis,tako sam ja uradio,ne vjerujem da ce diagnostika ista pokazati,u mene je bio 2 dana na diagnostici i nista nisu otkrili,onda sam ja uzeo stvar u svoje ruke i rijesio problem

Proxymo

• Gost
« Odgovori #3 : Veljače 25, 2010, 07:19:45 poslijepodne »

Eh da, zaboravih napomenuti da su svijećice i kablovi novi, ja ih mijenjao prošle godine.

Proxymo

• Gost
« Odgovori #4 : Veljače 25, 2010, 07:21:32 poslijepodne »
da nisi slucajno prao motor????? ja sam imao takvo iskustvo,prao sam motor i cvrcnula mi je bobina,kompjuter nevjerujem
to ti je najbolje da odes kod nekoga ko ima djelove za rovera i uzmes bobinu,kablove kompjuter,onda onu kuticu elektronike sto bude iza kompjutera,i tak tih djelcica i doneses to i vidis sta je,kada ustanovis to sto bude,platis,tako sam ja uradio,ne vjerujem da ce diagnostika ista pokazati,u mene je bio 2 dana na diagnostici i nista nisu otkrili,onda sam ja uzeo stvar u svoje ruke i rijesio problem

Nisam prao motor ali tako si nešto i kontam da ću morat kemijat, već su mi rekli da dijagnostika neće baš previše toga pokazat....problem je nać nekog ko ima sve to... :-D

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Veljače 25, 2010, 07:24:14 poslijepodne »

Eh da, zaboravih napomenuti da su svijećice i kablovi novi, ja ih mijenjao prošle godine.
A razvodna kapa ??? ??? ???

MG majstor

• Gost
« Odgovori #6 : Veljače 25, 2010, 07:34:11 poslijepodne »
ja ti imam sve al cam u čakovcu

Proxymo

• Gost
« Odgovori #7 : Veljače 25, 2010, 07:36:21 poslijepodne »

A razvodna kapa ??? ??? ???

A čuj rekli su da nije baš u najboljem stanju.....nisam mehaničar pa ne znam, gledam u nju ko tele u šarena vrata.... :-D

Proxymo

• Gost
« Odgovori #8 : Veljače 25, 2010, 07:39:20 poslijepodne »
ja ti imam sve al cam u čakovcu

A čuj ako ne uspijem nać riješenje u Zagrebu nije ni Čakovec daleko... :-)
Ma kemijam ja već ovdje al odužilo se nekako kroz cijeli tjedan....u subotu bi trebao dobit neku bobinu za probu al reko da se oglasim ovdje dok čekam, svaki savjet dobro dođe... :-)

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #9 : Veljače 25, 2010, 07:56:38 poslijepodne »
Još jednom kažem razvodna kapa,pročitaj ovo možda pomogne.
http://www.roverasi.org/forum/index.php/topic,1790.0.html

MaxMesar

• Gost
« Odgovori #10 : Veljače 25, 2010, 08:12:36 poslijepodne »
Kod mene isto tako bilo pred par mjeseci pa sam odslepal auto mehaničaru kod kojeg je nekim cudom auto odma upalio , usput mi je mjenjao svjecice kao da se to nebu dogadjalo više.

Sad neki dan mi se desila ista stvar...vergla verga al nikak da kresne...e sad pošto mi je auto bio van garaže taj dan i to točno ispod balkona gdje se cjelu noc snjeg topio i lagano je voda kapala po haubi sam zakljucio da mozda hauba pusta negdje pa sam gurnuo auto u garazu i otvorio haubu kad ono dosta vode unutra. Ostavio sam pola dana auto u garazi i sutradan je upalio koda nikad nije bilo nikakvih problema i eto vec 10.ti dan je sve ok bez ikakvih problema...

Samo izgleda nesmijem s autom na kišu :D

Proxymo

• Gost
« Odgovori #11 : Veljače 25, 2010, 08:33:08 poslijepodne »
Još jednom kažem razvodna kapa,pročitaj ovo možda pomogne.
http://www.roverasi.org/forum/index.php/topic,1790.0.html

Samo da se malo ispravim: nije kapa banana nego onaj rotor (mislim da se tak zove)....al u svakom slučaju hvala na odgovorima... :-)

Proxymo

• Gost
« Odgovori #12 : Veljače 25, 2010, 09:53:52 poslijepodne »
Samo izgleda nesmijem s autom na kišu :D

...s takvim nickom izgleda da je i nebo protiv tebe.... :-)))

ivor04

• Gost
« Odgovori #13 : Veljače 25, 2010, 11:05:07 poslijepodne »
meni je taj rotor vec dva puta otiso, platio zamjenu 100kn i vozi ;)

zmaj

• Gost
« Odgovori #14 : Veljače 26, 2010, 10:04:53 prijepodne »
e da sam prije vidio :D bi i ja gnjavio da prvo pogledas taj rotoric u razvodnoj...

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Veljače 26, 2010, 10:04:53 prijepodne »