Autor Tema: Mješa ulje i vodu  (Posjeta: 3837 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Biga

• Gost
Mješa ulje i vodu
« : Siječnja 27, 2010, 09:53:50 prijepodne »
Lijep pozdrav svima, ovaj zanima me jucer sam se vozio i primjetio da nemam grijanje i onda sam prosao nekih 10-tak kilometara i skuzio da mi motor nekako cudno radi. Tu i tam je odlazio  u vise okretaje odjednom je miris benge osjetio u autu odma sam stao na bengi i iz posude za vodu je curila voda.(kipuća)Na kontrolnoj ploći je temperatura bila normalna. Dok se to ohladilo, ulio sam litru antifriza i upalio auto i na kutiju za vodu je bacio ulje i antifriz a i klipovi su se vec poceli cut drugacije odma sam ga ugasio pogledo ulje vise nis ulja nije bilo u motoru... E sad me zanima kolike su sanse da je glava motora otisla i inace sam kao cuo da roveri imaju problema sa glavom pa sad me zanima, kolike su sanse da je glava otisla i koliko bi dosla sanacija tog kvara? inaće se radi o roveru 400 98g 1.4 16v Hvala!

igor414si

• Gost
Odg: Mješa ulje i vodu
« Odgovori #1 : Siječnja 27, 2010, 10:07:27 prijepodne »
pitanje sta ti se desilo sa radilicom,mozda su ti i lezajevi otisli,ako si dugo vozio bez ulja

Biga

• Gost
« Odgovori #2 : Siječnja 27, 2010, 10:12:40 prijepodne »
pitanje sta ti se desilo sa radilicom,mozda su ti i lezajevi otisli,ako si dugo vozio bez ulja
Radilicom  ::) a jedino koliko sam mogo vozit bez ulja su tih maksimalno 10-tak km a i nije bas da nista nije ulja bilo al ga je bilo mimimalno i auto je imo drugaciji zvuk... mjenjo sam kompletno ulje filtere i antifriz prije nekih mjesec dana...

stjepko17

• Gost
« Odgovori #3 : Siječnja 27, 2010, 10:39:29 prijepodne »
Tu je nesto cudno, da ti je probio dihtung glave voda bi se pomjesala sa uljem u karteru i u sistemu hlađebja pa bi se stvorila emulzija ( kao majoneza) i to bi isto podmazivalo radilicu
( lošije nego ulje ali ipak) .Ipak bi bilo ulja u karteru. Mozda je popustila neka brtva (npr na karteru ili  filteru ili neka  druga) pa je doslo do totalnog gubitka ulja u motoru što je uzrokovalo pregrijavanje i kipljenje vode iz posude. Cudno je sto je pokazivac temp pokazivao normalnu temp  ( senzor obicno ili radi ili ne radi nikako, ali jos nisam cuo da je pokazuje normalno na pregrijani motor) Kako se nije upalila lampica od ulja?
Kod probijanja dihtunga i mjesanja ulja sa vodom znam ljude sto su tako vozili neko vrijeme,
20-30 km i motoru (radilici i lezajevima nije bilo nista) motor se jednako cuo i jednako lagano palio ali nije dolazilo do pregrijavanja.
U vašem slucaju kad kazete da se zvuk promjenio vjerojatno je doslo do ostecenja lezajeva radilice a mozda i same radilice,. Glavu svakako treba skinuti poravnati i pogledati lagere i naci tocan uzrok gubljenja ulja , jer mislim da je to prvi kvar. Zamjeniti i senzor temp.
Pozdrav

Biga

• Gost
« Odgovori #4 : Siječnja 27, 2010, 11:35:11 prijepodne »
Lampica za ulje se nakratko zapalila kad sam stao na bengi...  i odma ugasila nisam to ni shvatio ozbiljno mislio sam da se nes zblesiralo posto nemam grijanja   ;D da sto se tice zvuka motora nije to sad bucilo neznam kako nego motor nije radio onako mirno i tiho ko inace...

MG majstor

• Gost
« Odgovori #5 : Siječnja 27, 2010, 05:53:16 poslijepodne »
to kaj ti kazaljka nije pokazivala da auto "kuha" nije nist novo, to da je tebi uslo ulje u vodu nije nist novo al je rjeda kombinacija nego kad voda ude u karter, lupkanje motora nemora biti nist sigurno i to kaj se lampica od ulja upalila jer je ulje bilo vrelo i rjetko. u svakom slucaju glava dole (preporucam ispitivanje)i standarna procedura.

Roveraši.org

« Odgovori #5 : Siječnja 27, 2010, 05:53:16 poslijepodne »