Autor Tema: Semering bregaste (koji?)  (Posjeta: 6513 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

bobostar

• Gost
Semering bregaste (koji?)
« : Siječnja 13, 2010, 12:20:52 prijepodne »
Kako su neki i vidjeli imam problem sa curenjem ulja na semeringu bregaste osovine. Prema katalogu na rimmerbros.co.uk, navode se dva različita semeringa; prednji (black) i rear-stražnji (crveni).
Budući da su to dva različita kataloška broja (samim time i vjeorvatno različiti), pitanje je koji mi treba.

Laički opisano, curi semering stražnji (znači ne onaj bliže hladnjaku) i to na onoj strani na kojoj se nalazi filter zraka/akumulator.
Po meni bi to bio stražnji crveni semering (prema katalogu). Da li sam u pravu da ne naručim krivi dio?

Vozilo Rover 25 1.6i bc22c

p.s. Kad smo već kod "strana", kako mehaničar gleda što je desno/lijevo? Kao zubar naopako ili kao iz pozicije vozača? Da li je lijeva strana motora mehaničaru isto što i lijeva strana vozila (strana na kojoj je volan) ili je to njemu desna? lud554

Offline jaguar

• Heroj Član
Odg: Semering bregaste (koji?)
« Odgovori #1 : Siječnja 13, 2010, 08:36:53 prijepodne »
Straga ti je na motoru prema mjenjacu. Znaci, prednja strana motora ti je ona gdje je zubcasti remen odnosno prvi cilindar.

A strane auta se gledaju kad da sjedis u njemu. Znaci npr. volan ti je s lijeve strane.

bobostar

• Gost
« Odgovori #2 : Siječnja 13, 2010, 10:09:17 prijepodne »
Straga ti je na motoru prema mjenjacu. Znaci, prednja strana motora ti je ona gdje je zubcasti remen odnosno prvi cilindar.

A strane auta se gledaju kad da sjedis u njemu. Znaci npr. volan ti je s lijeve strane.

Zahvaljujem na odgovoru.
Znači radi se o straženjem semeringu (crvenom); prednji bi dio  crni.
Al, najbolje od svega je da je taj već jednom mjenjan prije 2 godine (loš rad ili loš semering? Imam račun od servisa).  lud554

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #3 : Siječnja 13, 2010, 03:48:57 poslijepodne »
Mozda los semering. Ako ga jos imas izmjeri mu dimenzije, vanjsku i unutarnju, i nazovi tvrtku Brtvila Krasnec. Neznam tocno broj no naci ces na netu. Kazes im dimenziju i reci da ti naprave silikonski. Taj nece tako lako otici.

Pajovz

• Gost
« Odgovori #4 : Siječnja 13, 2010, 04:17:59 poslijepodne »
taj jedan semering ti kosta nekih 30-50kn.
najbolje ti je da zamjenis sva 4 i onda si bez brige.
imas ih u szakal metalu, intercars-u...

mg zr

• Gost
« Odgovori #5 : Siječnja 13, 2010, 09:16:45 poslijepodne »
ja sam ih mjenjao obrati se duletu neka ih naruci s rimmerbrosa , kad vec skidas remenice promijeni sva 4, jer ako koji drugi propisa nije preporucljivo ponovno skidati remenice

silverstone

• Gost
« Odgovori #6 : Siječnja 13, 2010, 10:57:38 poslijepodne »
tako je care..napravi to kak treba,nije ti to neka cifra,nekih 150 kn za sva 4.a prva strana motora ti je ona s lijeve strane,dakle,dok stojiš pred autom -lijevo.i to je ujedno i prvi cilindar! ;)

Roveraši.org

« Odgovori #6 : Siječnja 13, 2010, 10:57:38 poslijepodne »