Autor Tema: gigi i maglenke ;D  (Posjeta: 2932 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Gigi

• Gost
gigi i maglenke ;D
« : Travnja 20, 2007, 09:17:47 poslijepodne »
daljinsko paljenje i mene zanima, te automatsko paljenje svjetala. cijena!!!???

E, vec kad si spomenuo svjetla...mene zanima kako napraviti jedan prekidac da maglenke u:

1. poziciji budu (stalno) ugasene
2. poziciji budu (stalno) upaljene, a da se u
3. poziciji pale ISTOVREMENO sa dugim svjetlima, tako da kad nekom blendam da ga opalim pa de ne bude "ups, sorry nisam te vidio"  ;D a drugo sta mi je jos vaznije, kad vozim po noci (pogotovo po zavojitoj cesti), i kad nema nikoga na cesti da rade i maglenke, a kad mi neko dodje u susret, samo ugasim duga i da se AUTOMATSKI ISTOVREMENO ugase i maglenke, i onda kad lik prodje, opet upalim duga i opet se AUTOMATSKI upale i maglenke!

Gigi...

bobo

• Gost
Odg: gigi i maglenke ;D
« Odgovori #1 : Travnja 20, 2007, 10:59:13 poslijepodne »
To će ti mozda znat odgovorit struja majstori. Ja i zice se ne podnosimo. A kad nesto raskopam onda po zicama lijepim ceduljice sa brojevima da ih znam nazad pospajat(ak ima vise crvenih i crnih u jednom snopu). LOL!

walbandon

• Gost
« Odgovori #2 : Travnja 20, 2007, 11:35:59 poslijepodne »
sto se tiche tog baznog alarma koji ce imati sve to, mislim da ce cijena biti 600tinjak kn, no, o tome cu kad stigne roba...
a, sto se tiche gigijevog pitanja, dalo bi se iskombinorati preko releja i dioda, no molio bih da netko to pitanje prebaci u novi topic, da ne krcamo bzvz ovaj, a ja budem malo razmisliio o tome, ali mislim da ne bi trebalo biti prekomplicirnano..

zmaj

• Gost
« Odgovori #3 : Travnja 21, 2007, 10:30:26 prijepodne »
da se tamo neide previse u OT

Gigi

• Gost
« Odgovori #4 : Travnja 21, 2007, 09:27:20 poslijepodne »
da se tamo neide previse u OT

Hehe, vidim da "sam" preseljen : )

Jos bolje, nis, idem strebat jer u pon u 16 imam ispit tako da do uto me nema, a poslije cu pocet malo kopat po RAVE CD-u da vidim kako bi to najlakse sklepao.

Nekako mi se cini da je najbolje da to "premostim" posebnom sklopkom koja ce imati dva polozaja. U 1. maglenke rade normalno (kao i do sada) a u 2. se pale sa dugim svijetlima. I taman imam jos jedan prazan utor, samo moram nabaviti odgovarajucu sklopku  ;D

Gigi...

walbandon

• Gost
« Odgovori #5 : Travnja 22, 2007, 12:36:53 prijepodne »
ovako...samo lijepo nadjes zicu koja ti dugim svjetlima daje +....i na nju se nakacis sa releyom...koji ti kad primi + od dugih svjetala upali maglenke...vrlo jednostavno...i eventualno stavis neku diodu da ti se ne pale duga kad upalis maglenke, ali mozda nije niti to potrebno zbog releya...sad mi je kasno, ali sutra ti mozda nacrtam shemu ako nisi skuzio..

zmaj

• Gost
« Odgovori #6 : Travnja 24, 2007, 07:22:16 prijepodne »
ovo od walbija ti je najbolje rjesenje,jos uz to spojis direktno maglenke na prekidac tako da ti mogu radit i neovisno o dugim...

walbandon

• Gost
« Odgovori #7 : Travnja 24, 2007, 08:05:31 prijepodne »
pa, maglenke ostaju kako jesu na svom prekidacu...znaci sad doalzi ta dioda sto sam rekao do izrazaja, koja ce sprijeciti da ti maglenke upale duga, naravno, ako sam reley to ne obavi.....

Roveraši.org

« Odgovori #7 : Travnja 24, 2007, 08:05:31 prijepodne »