Autor Tema: Problem s 420 SDi  (Posjeta: 4132 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

bjelovar420sdi

• Gost
Problem s 420 SDi
« : Rujna 16, 2009, 06:42:42 poslijepodne »
Pitanjce...Ne radi mi fuckin lampica za rezervoar pa kad sam vidio da sam jaaaako blizu toga da ostanem bez goriva natočio sam 5 litara dizela iz kanistera. I sve 5, upali roverče, napravim 500 m, počne on odjednom cukat,trest, izbaci gar,dimčinu...uspio napravit još 300m i onda je stao. Ok..ostavim ga malo..upali opet iz prve,nakon pola minute se ugasi. Drugi put palim,nema ni glasa od njega.. Pogledali frend i ja filter goriva, ok je, probali i direktno spojit bez filtera, upali i opet ista stvar. Ugasi se. Pumpa radi,filter je znači ok..U čemu bi mogao bit problem?

Offline DRover620

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • zoom-zoom
Odg: Problem s 420 SDi
« Odgovori #1 : Rujna 16, 2009, 07:00:13 poslijepodne »
Voda u gorivu?
A druga stvar, jel' ti se pali lampica od mašine kada počne trokirati i crkavati mašina?
99% kvarova na toj mašini jest električne prirode.
ex: 620SDI
sada: ZOOM ZOOM

bjelovar420sdi

• Gost
« Odgovori #2 : Rujna 16, 2009, 07:03:55 poslijepodne »
Sada čak ni ne trokira..kao da ostane nakon nekog vremena (1-2 minute) bez goriva i samo se ugasi. Ne znam..ono,sve sam mislio natočit još 5 L pa ono..ali svejedno,pumpa bi trebala vuć i kad je litra goriva unutra. A od lampica..pravo da kažem,nemam pojma jel šta zasvjetli..

Offline DRover620

• Heroj Član
  • zoom-zoom
« Odgovori #3 : Rujna 16, 2009, 07:11:50 poslijepodne »
Da li imaš ispred filtera za gorivo onu pumpicu za pumpanje goriva?
Ako imaš, da li se možda ona spljošti kada auto krene crkavat?
Ako da znači da ili vuče zrak od nekuda ili da ti je blokiran dovod goriva.
I opet ti kažem pogledaj kada se krene gasiti da li ti se prvo pali lampica od mašine.

bjelovar420sdi

• Gost
« Odgovori #4 : Rujna 17, 2009, 02:47:38 poslijepodne »
Ovako..bio mi sad majstor,čim je došao,protresao kablove neke naprijed i auto upalio bez beda..samo što se opet ugasio. Kaže da je ovo već 4 rover na kojem je isti problem s kablovima i da se većina autoelektričara s tim ni ne zajebava jer moraju raskopat cijeli auto..

Offline DRover620

• Heroj Član
  • zoom-zoom
« Odgovori #5 : Rujna 17, 2009, 08:09:26 poslijepodne »
 ;D
To nije problem za složiti, samo za neuke električare.
Najčešće je problem u snopu žica koji idu preko mašine (s lijeve strane) ili žice koje idu na bosch pumpu.
Uglavnom nešto što se da jednostavno srediti i bez potrebe da se plaća autoelektričara.
Naoružaj se skalpelom i izolirom trakom i navali  ;D
I uopće nema potrebe za raskopavati čitavi auto - ako ti to odmah na početku kaže znači da želi uzeti lovu.

bjelovar420sdi

• Gost
« Odgovori #6 : Rujna 18, 2009, 12:02:25 poslijepodne »
Ovo je smješno...4 električara me odbila..nitko se s tim ne želi zajebavat..mislim..toliko mi treba auto da bi platio koliko treba da mi slože,a nitko neće radit..Probat ću danas malo raskupusat

;D
To nije problem za složiti, samo za neuke električare.
Najčešće je problem u snopu žica koji idu preko mašine (s lijeve strane) ili žice koje idu na bosch pumpu.
Uglavnom nešto što se da jednostavno srediti i bez potrebe da se plaća autoelektričara.
Naoružaj se skalpelom i izolirom trakom i navali  ;D
I uopće nema potrebe za raskopavati čitavi auto - ako ti to odmah na početku kaže znači da želi uzeti lovu.

MG majstor

• Gost
« Odgovori #7 : Rujna 18, 2009, 05:04:59 poslijepodne »
pocni od onog kupa zici ispod bosh pumpe tu je najcece problem a zajeb... nemas kaj svaka zica je u drugoj boji

bjelovar420sdi

• Gost
« Odgovori #8 : Rujna 24, 2009, 01:26:45 poslijepodne »
Eto..nakon tjedan dana napokon se počelo radit na autu. Ĺ lep služba stigla,stavili auto na kamion..dovezli ga doma i probali upalit. Mali radio 10 min bez beda,bez ikakvih trokiranja,gašenja motora (kad smo već kod toga, kad se prije gasio nisu zasvjetlile nikakve lampice nego je samo crkao) i sad ništa..sjednem u auto, bacim u rikverc,ispeljam se s parking mjesta, odvozim 50 m i nazad i gledamo se svi,ono,zašt ne crkne :) ništa..kaže mi frajer iz šlep službe, ti furaj majstoru,ja ću za tobom pa ak crkne,sva četiri upališ i dignemo ga na šlep.. OK..5,5 km vozio bez beda, auto radi kao sat..došli kod majstora, frajer digne haubu, auto u leru još bio, prodrma kablove neke i auto se ugasi. kaže,aha,znam šta je, auto će ti bit gotov sutra tj danas. Znači,danas ću saznat u čemu je točno problem ali fora je što sam mu treći s istim kvarom tak da frajer zna šta treba radit.

sule

• Gost
« Odgovori #9 : Rujna 24, 2009, 02:25:43 poslijepodne »
kaj ti je prodrmo kablove naprijed kod bosch pumpe gdje ih cijeli snom u jednom đeku,znači da bu ih raskolap,počistil spojil i delalo bu,negdje gubi kontakt

bjelovar420sdi

• Gost
« Odgovori #10 : Rujna 24, 2009, 08:59:01 poslijepodne »
Riješeno,auto popravljen. Stvar bila u kablovima kod bosch pupme,fuckin kratki spoj se radio,izlizane žice bile.. 100 kunića popravak..

Offline rover7777

• Heroj Član
« Odgovori #11 : Rujna 24, 2009, 09:10:00 poslijepodne »
evo vidiš, sitnica a toliko zahebancije.... ;)
ROVER 25 1.4 16V LPG

bjelovar420sdi

• Gost
« Odgovori #12 : Listopada 13, 2009, 09:47:41 prijepodne »
I opet isti kvar... popizditis sam dobio

Offline Sandman

• Heroj Član
« Odgovori #13 : Listopada 13, 2009, 09:51:44 prijepodne »
znači da nije ni bio otklonjen  ;D