Autor Tema: set kvacila  (Posjeta: 6457 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

ivor04

• Gost
Odg: set kvacila
« Odgovori #15 : Kolovoza 26, 2009, 12:09:09 prijepodne »
Možda su samo otišli ležajevi diferencijala, a za nekog iole iskusnijeg majstora to nije problem zamijeniti. Cijena ta dva ležaja je manje od 200kn, jedino što treba skinuti getribu, rastaviti je i sastaviti.

To me malo tjesi sta kazes zato jer zvuci kao lezaj, sto brze idem, to jace zuji...

Dobio sam informaciju da jedan na Branimirovoj (neznam točno gdje, nisam zapamtio) popravlja getribe i da uzima za rastavljanje i sastavljanje 400kn, znaci BEZ popravka. To mi se cini malo puno, jer dodaj jos 300kn popravak (recimo da su ti lezajevi) i to je vec 700kn. Ili nije puno?? Jel netko zna kako se krecu cijene?

Offline DRover620

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • zoom-zoom
« Odgovori #16 : Kolovoza 26, 2009, 10:21:51 prijepodne »
Nije puno, mene su tražili 2100kn za reparaciju getribe + 600kn za demontažu/montažu.
ex: 620SDI
sada: ZOOM ZOOM

mg zr

• Gost
« Odgovori #17 : Kolovoza 26, 2009, 10:24:44 prijepodne »
e i kod mene se cuje lagano zujanje kad ubrzavas, ali ne cijelo vrijeme i kaze frend da je potisni lezaj ,jer kad stisnes kuplung prestane

Offline Xpower

• Heroj Član
  • no turbo no power
« Odgovori #18 : Kolovoza 26, 2009, 11:41:42 prijepodne »
ja sam si lezaje bio promjenio sam kada sam mjenjao kvacilo promjenio sam 2 lezaja kostala su me 400 do 500 kuna po komadu i nije mi htjelo u rikverc pa sam stavio polovnu vilicu sada ide sve ok a set kvacila sam platio cini mi se cca 1200 kuna

mg zr

• Gost
« Odgovori #19 : Kolovoza 26, 2009, 11:48:27 prijepodne »
kod mene nema problema sa saltanjem i ubacivanjem ,samo se ponekad cuje lagano zujanje,sta mislite sta bi to moglo biti, potisni ili ???

Offline Xpower

• Heroj Član
  • no turbo no power
« Odgovori #20 : Kolovoza 26, 2009, 12:03:22 poslijepodne »
probas dok je auto upaljen i nije u brzini i pedala od kvacila nije stisnuta probaj poslusati dali zuji ako zuji probaj stisnuti pedalu ako prestane onda znaci da zuji potisni lezaj

mg zr

• Gost
« Odgovori #21 : Kolovoza 26, 2009, 12:31:24 poslijepodne »
evo uprava sam poslusao , nista se ne cuje,

Offline Xpower

• Heroj Član
  • no turbo no power
« Odgovori #22 : Kolovoza 26, 2009, 12:36:09 poslijepodne »
onda nebi smio biti potisni lezaj

ivor04

• Gost
« Odgovori #23 : Kolovoza 26, 2009, 07:27:33 poslijepodne »
Nije puno, mene su tražili 2100kn za reparaciju getribe + 600kn za demontažu/montažu.

Pas mater, pa nisu normalni, jel bar daju garanciju?? s obzirom da sam ja getribu platio 1000kn (istina otisla je nakon dva mjeseca, ali mogo sam pogodit i bolju :D)

Offline Sandman

• Heroj Član
« Odgovori #24 : Kolovoza 26, 2009, 10:24:53 poslijepodne »

Pas mater, pa nisu normalni, jel bar daju garanciju?? s obzirom da sam ja getribu platio 1000kn (istina otisla je nakon dva mjeseca, ali mogo sam pogodit i bolju :D)

Nemreš bilivit, treba nać tog lika iz Rakovog potoka  :D :P
O*V*E*R

ivor04

• Gost
« Odgovori #25 : Kolovoza 26, 2009, 11:22:06 poslijepodne »

Nemreš bilivit, treba nać tog lika iz Rakovog potoka  :D :P

Inace, taj Vjeko iz R. potoka, s njim se katastrofa dogovarat, ne volim kod ljudi kada se ne drze dogovora, a tu je specijalac, cujemo se jedan dan, sve mu objasnis onak lijepo, nazoves ga drugi dan da potvrdis, a on se ne sjeca da je s tobom razgovarao i sve ispocetka.

Uspijem se nekak dogovorit za tu getribu, cijena dobra, cekao sam da ju doveze iz italije nekih tjedan dana, sto nije bio problem, jer smo se uspjeli oko tog nekako sporazumjeti.

Pokupim getribu, namontiram na auto i na getribi se cuje onaj druk lezaj kad je pusten kuplung i to onak podosta, ali nema veze, druga stvar, tesko ide u prvu brzinu sta je vec postao problem, jer nekada nije uopce isao u prvu (naravno to je bilo redovito u guzvi kad mi svi jeb.. sve zivo dok ja pokusavam ko kreten ubacit u prvu). Nista, zovem ga da reklamiram jer ne valja. Malo se natezemo oko toga i dogovorimo da ce ju on promijenit i naplatit mi zamjenu (ko da sam ja kriv sta getriba ne valja, pa ajmo ih promijenit 5 komada, a ja cu ko idiot svaki put placat, a kad sam ju uzimo garantiro je da je dobra, al ak slucajno ne valja, bude zamijenio).

I tako dogovorimo se jedan dan u 8 ujutro, da ja dodem do njega u rakov potok (cca od mene 35-40km u jednom smjeru) da zamjeni getribu, jos sam naglasio sto puta da dolazim u 8 ujutro i da ju pocne odmah slagat, naravno sve moze, dogovoreno. I ja si lijepo isplanirao, on će to slagat dva-tri sata, a ja cu zujat okolo, pit kavu ili nesto. Ja dodem taj dan oko 8 do njega, i sta, nema njega doma, izade zena i kaze on je otiso negdje i nezna kad se vraca. Zovem ga na mob, kazem da sam doso, lik nema pojma o cem se radi, i kad mu opet sve objasnim da smo se culi 3867 puta i da sam ja onaj za getribu od 1.6K motora..., sjeti se i veli da mu ostavim auto, a on ce ga slozit poslije podne kad dode doma.
Ja mu odgovaram da je dogovor bio da dodem ujutro i da on to sredi, na sto mi on odgovara da kaj ja mislim da mu treba 10 minuta da to slozi (ko da neznam kolko mu treba, jos mi je i sam rekao). I nista, kako nitko nije u 8 ujutro mogao doc po mene u rakov potok, jer nisam nikome niti rekao da idem, posto smo se "DOGOVORILI", odustao sam od svega, mislim si ko te je.. sjeo u auto i otiso doma.

Eto, moje sretno iskustvo.

Svaka cast covjeku sta je stalno u poslu, ali ako nemas vremena za neke stvari i dogovore, NEMOJ se dogovarat s ljudima jer i drugi imaju obaveze.

Offline DRover620

• Heroj Član
  • zoom-zoom
« Odgovori #26 : Kolovoza 26, 2009, 11:34:12 poslijepodne »
Jel imas staru getribu, vjerojatno bi se dala sloziti jedna, a da je ok iz te dvije ;)

ivor04

• Gost
« Odgovori #27 : Kolovoza 27, 2009, 12:06:47 prijepodne »
Jel imas staru getribu, vjerojatno bi se dala sloziti jedna, a da je ok iz te dvije ;)

Imam staru i ta manje zuji nego ova sta je sad gore, pa si cak mislim ovu staru da popravit.
A ta stara je dobra, ide u sve brzine lagano i sve stima samo sto je pocela zujat, pa samo promijenim lezajeve i to je valjda to.

kilroy

• Gost
« Odgovori #28 : Kolovoza 27, 2009, 08:03:34 prijepodne »
taj vjeko zvuci kao neki super lik,imas broj?

Offline DRover620

• Heroj Član
  • zoom-zoom
« Odgovori #29 : Kolovoza 27, 2009, 08:36:10 prijepodne »

Imam staru i ta manje zuji nego ova sta je sad gore, pa si cak mislim ovu staru da popravit.
A ta stara je dobra, ide u sve brzine lagano i sve stima samo sto je pocela zujat, pa samo promijenim lezajeve i to je valjda to.
Ako je samo to onda super  8)
Ležajevi diferencijala su ti nekih 150 kn + svi semerinzi(3 komada) oko 100 kn.
Osim toga, još treba provjeriti ležaje ulazne osovine, ali i oni se daju kupiti  ;)

Roveraši.org

« Odgovori #29 : Kolovoza 27, 2009, 08:36:10 prijepodne »