Autor Tema: bijeli dim iz auspuha rover 200  (Posjeta: 8826 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

djsokol

• Gost
bijeli dim iz auspuha rover 200
« : Ožujka 25, 2009, 05:35:44 poslijepodne »
E ovako... majstori imam jedan problem, na roveru 200 poceo mi izlazit bjeli dim na auspuh, auto trosi dosta antifriza, provjeravo sam ulje i ono je ok, mislim da nemjesa vodu i ulje, nema vanjskog curenja antifriza, znate li mozda o cemu se radi i koliko bi kostao taj popravak? unaprijed hvala!

dB Junky

• Gost
Odg: bijeli dim iz auspuha rover 200
« Odgovori #1 : Ožujka 25, 2009, 05:43:48 poslijepodne »
hm, pa ne ide ti valjda antifriz u kompresioni prostor(što nije nemguće)a kako si napisao očito da... pa jel trokira?

djsokol

• Gost
« Odgovori #2 : Ožujka 25, 2009, 06:22:22 poslijepodne »
pa ujutro kad ga hladnog palim motor kao malo zatrzava i recimo u gradu voznja u drugoj 30 km/h i kad pustm gas isto malo zatrzava...

MG majstor

• Gost
« Odgovori #3 : Ožujka 25, 2009, 07:20:47 poslijepodne »
kolko ti je to dosta antifriza? crijeva vode su na radnoj temperaturi tvrda? mnoze biti brtva glave ili brtva usisne grane

ivor04

• Gost
« Odgovori #4 : Ožujka 25, 2009, 07:56:05 poslijepodne »
jel imas masnoce u posudi za antifriz?

djsokol

• Gost
« Odgovori #5 : Ožujka 25, 2009, 08:57:00 poslijepodne »
Nisu crijeva tvrda, mekana su, a kad stisnem ono veliko sto ide u hladnjak onda mi baca mjehurice u posudi za antifriz, a posuda ima onako malo masnih zrnaca al po tekucini se nevidi da je masna. vec su mi neki rekli da je mozda brtva usisia jel to sta opasno?

ivor04

• Gost
« Odgovori #6 : Ožujka 25, 2009, 09:12:20 poslijepodne »
Ja sam imao takav problem, otisla mi brtva usisa i motor je trosio antifriz (al je tad puco iz auspuha ko iz topa ;D), brtva usisa ti kosta oko 150-200kn ne sjecam se tocno (kod mene je gumena, vjerojatno je i kod tebe, ako ti je ona kao "kartonska" javi imam ja jednu viska pa ti ju dam), a sama zamjena ne smije kostat vise od 100-tinjak kuna u fushu.

djsokol

• Gost
« Odgovori #7 : Ožujka 25, 2009, 10:42:22 poslijepodne »
evo dogovorio sam ujutro termin kod jednog mehanicara pa mi je reko da ce ga sutra otvoriti pa mi javiti u cemu je problem, ako je ta brtva javim ti se! puno hvala!

djsokol

• Gost
« Odgovori #8 : Ožujka 27, 2009, 07:06:05 poslijepodne »
haj ljudi evo stigao mi auto sa popravka  ;D promjenio sam brtvu usisa i majstor kaze da sad nebi trebao trositi antifriz, ali isto tako mi kaze da ga je nakon te promjene iduce jutro opet upalio "hladnog" i da je motor onako malo zatrzavo u leru, on predpostavlja da je jedan od klipova u pitanju, jel imao netko slican problem!

dB Junky

• Gost
« Odgovori #9 : Ožujka 27, 2009, 07:28:00 poslijepodne »
ma to te pokušava izlevatit.. to može bit i motorić minimuma i jioš sto sitnica ali KLIP!?!?!

Pajovz

• Gost
« Odgovori #10 : Ožujka 27, 2009, 08:01:34 poslijepodne »
moguce. meni isto malo nemirno radi, isto je u pitanju klip. zaje**** sam gadno kaj nisam stavil novog kad sam mjenjal karike.
na greskama se uci  :(

MG majstor

• Gost
« Odgovori #11 : Ožujka 27, 2009, 09:36:44 poslijepodne »
izmjeri kompresiju i sve odma znas! jer ako mene pitas ulje ko i voda curi od gore prema dole a ne kroz stublinu pored klipa i karika prema gore pa da ti nacuri na klip pa da ti auto trza dok ne izbaci to ulje. klipovi ti mogu lupati a to iz 3 razloga lose karike (al kod rovera je to tesko, to se dogada motorima koji imaju kratke klipove), bolcin u klipnjaci ima lufta ili ti je glava preniska. sve u svemu bijeli dim kod paljenja je ulje koje obicno nacuri kroz ventile u cilindar

djsokol

• Gost
« Odgovori #12 : Ožujka 28, 2009, 03:21:19 prijepodne »
znaci i moze bit a i nemora, ali kad odradi malo to prestane i poslje pali odlicno i nezatrzava

MG majstor

• Gost
« Odgovori #13 : Ožujka 28, 2009, 08:12:07 poslijepodne »
tako je kolko je auto prosao? jeli kuhao i kolko? kakva su ulja bila i sad se koriste u motoru? sve ti to igra. al to sto malo zdimi kod prvog paljenja to nek te ne muci pogledaj malo po susjedstvu kolko i "boljih" auta od tvoga tak ujutro zdime

sule

• Gost
« Odgovori #14 : Ožujka 31, 2009, 09:00:01 poslijepodne »
pogledaj si iza,jel bijeli dim smrdi po ulju,ili bijeli dim koji ne smrdi,ako ne smrdi,otišao ti dihtung glave,100 posto,ali prema nutra pa se ne vidi na motoru

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Ožujka 31, 2009, 09:00:01 poslijepodne »