Autor Tema: motor 2.o td bez glave gdje ju kupit i po kojoj cijeni  (Posjeta: 3630 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

sany

• Gost
motor 2.o td bez glave gdje ju kupit i po kojoj cijeni
« : Prosinca 22, 2008, 08:25:18 poslijepodne »
pozdrav forumasima roverasima dakle decki imam ovakav problem kupio sam rover 420 td .auto je bio kod mehanicara i od tada se gubi svaki trag glavi tog auta.mene zanima gdje ju je najeftinije i najbolje nabavit i jel zna tko koga ko slaze rovera a da to nije org servis jer su vjerojatno jako skupi unaprijed zahvaljujem i nadam se pomoci sory ako sam sta izostavio ili krivo napisao novi sam

Offline DRover620

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • zoom-zoom
Odg: motor 2.o td bez glave gdje ju kupit i po kojoj cijeni
« Odgovori #1 : Prosinca 23, 2008, 11:13:22 prijepodne »
Ovako, pašu ti glave od 220, 420 i 620 SD i SDi modela, te još i od 25 i 45 dizelaša. Sve su to iste mašine samo što SD nemaju intercoolera i imaju mehaničku pumpu za ubrizgavanje goriva, dok SDI mašine imaju intercooler i Bosch VP37 pumpu. Modeli 25 i 45 imaju VP30 pumpu i nešto više konja i drugačije injectore. Još postoji jedna razlika, a to je da su rainiji modeli imali 4 grijača dok su poslije prešli na 3, naime pokazalo se da je ovaj 4 nemoguće promijeniti bez skidanja pumpe pa su onda ga jednostavno izostavili.
Potraži malo po oglasniku i naći češ bez problema, a ako baš ne uspiješ možemo jednu dobaviti iz Engleske  ;D
ex: 620SDI
sada: ZOOM ZOOM

sany

• Gost
« Odgovori #2 : Prosinca 23, 2008, 04:42:53 poslijepodne »
ima tip rovera sa elektricnom bosh pumpom i kaze da nepase glava sa onoga na moga ocito se nekuzi,on ima cjeli motor al kaze da nepase glava a da bi cjeli motor mjenjao treba i kompletnu instalaciju,koliko bi kostala ta igra iz engleske ako ovdje zapne?nisam nikad vozio rovera jel mi mozes sta rec o tom modelu kakav je cij je motor unutra diesel?hvala puno na pomoci

Offline DRover620

• Heroj Član
  • zoom-zoom
« Odgovori #3 : Prosinca 23, 2008, 05:15:03 poslijepodne »
Ma paše glava očigledno se tip ne kuži, postoje neke razlike u remenicama jer remeni za 25 i 45 nisu kao za starije serije ali drugo se ništa nije mijenjalo. Ovo za englesku moram malo vidjeti pa ti javim.
Inače ta dizel mašina koju imaš unutra je baš Roverov proizvod, prilično su pouzdane i ako su pravilno održavane onda mogu izdržati 300-400000 km bez nekih većih intervencija. Moja je na 234 tkm i jedino je mijenjan dihtung poklopca mašine - to im je jedna mala boljka, ali to nije problem za napraviti, a dihtung košta 50kn.
A ovo drugo što si pitao za staviti kompletnu drugu mašinu - onda ti treba i njezina kompletna elektronika (ECU) i tu se mogu stvari zapetljati dobrano.
Ono što ti možeš napraviti a to je da nabaviš intercooler negdje i ugradiš ga unutra - to je jednostavan posao i dobiješ par konja više, a i pumpa koju imaš sada unutra da se jednostavno nabrijati, uglavno može se dodatnih 30-tak konja izvuči iz nje povrh tih 80 i nešto koliko sada ima.

sany

• Gost
« Odgovori #4 : Prosinca 23, 2008, 05:23:06 poslijepodne »
ma necu nista kemijat sa drugim motorom stavljat cu drugu glavu tipu je auto zakuho i otisao mu je dihtung glave i odvezao ga je kod mehanicara i od tada se glavi gubi svaki trag gledao sam stubline su ok karike nemaju lufta grane su gore turbina je gore sve je gore samo glavu nasarafit al trebam komplet glavu sa svime jer mi sve fali s nje lud sam vise danas idem na posao sa fordom 1.6 16v s plinom i stanem na semaforu i ocu krenut i u koju god brzinu ubacim i pustim kvacilo auto stoji neznam sta je moram vidjet ako se poluosovine vrte da nije kineticki al nikad se nista nije culo neznam,ma sami problemi s tim autima

Offline DRover620

• Heroj Član
  • zoom-zoom
« Odgovori #5 : Prosinca 23, 2008, 05:29:47 poslijepodne »
Pa evo ti za prvu ruku:
http://www.oglasnik.hr/oglasi/amn/autodijelovi/ponuda/rover/index.html
ima dosta toga tu  ;D
A ja ću pogledati za opciju engleska...

sany

• Gost
« Odgovori #6 : Prosinca 24, 2008, 09:41:15 prijepodne »
idem danas u zagorje vidjet tog drugog rovera kaze da je malo udaren motor kompletan je ok pa mozda uzmem cijeli auto pa ce bit i ostali djelova on kaze da je isto 420 samo ima iza malo duzu haubu ako me ne mulja tip nije bas iskren hehe molim te ti i dalje ako mozs vidi opciju preko engleske koliko kosta mozda je jeftinija nego da ju tu kupim.

Offline DRover620

• Heroj Član
  • zoom-zoom
« Odgovori #7 : Prosinca 24, 2008, 10:36:05 prijepodne »
Nema frke, raspitat cu se, jedino sto je doba praznika pa ce malo potrajati  :(

dive freek

• Gost
« Odgovori #8 : Siječnja 06, 2009, 07:19:36 poslijepodne »
idem danas u zagorje vidjet tog drugog rovera kaze da je malo udaren motor kompletan je ok pa mozda uzmem cijeli auto pa ce bit i ostali djelova on kaze da je isto 420 samo ima iza malo duzu haubu ako me ne mulja tip nije bas iskren hehe molim te ti i dalje ako mozs vidi opciju preko engleske koliko kosta mozda je jeftinija nego da ju tu kupim.
glava ti košta plovna sređena 2500 kn pa javi ako treba

Bagerist

• Gost
« Odgovori #9 : Siječnja 08, 2009, 09:36:17 poslijepodne »
Meni je to malo puno za glavu jer kompletan motor u engleskoj možeš nabavit za samo 99 funti, a na sebi još ima i turbinu i altenator i pumpu,...

dive freek

• Gost
« Odgovori #10 : Siječnja 09, 2009, 11:55:30 prijepodne »
Meni je to malo puno za glavu jer kompletan motor u engleskoj možeš nabavit za samo 99 funti, a na sebi još ima i turbinu i altenator i pumpu,...
sve pet ja ti platim motor 400 funti a ti ga dobaci do hr.

Roveraši.org

« Odgovori #11 : Siječnja 09, 2009, 07:09:14 poslijepodne »