Autor Tema: Problem sa minimumom - R214 8v Plin  (Posjeta: 4387 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

tomislavstefanic

• Gost
Problem sa minimumom - R214 8v Plin
« : Rujna 13, 2008, 10:25:59 poslijepodne »
Aloha!

Eto imam jedan problemcic pa ako netko od vas cijenjeni roverasi zna u cemu bi mogla bit caka molim da udjeli savjet.
Dakle, konacno sam ugradio plin prije nekih mjesec i pol i nakon toga pocelo mi se desavat da auto kada npr stanem na semaforu i izbacim ga u ler, ostane na minimumu od oko 1250 o/min te nekad nakon 20-ak sec padne na 900 o/min a nekad ne. probao sam voziti i na benzin i ista stvar. kad je motor hladan minimum je dosta visok (cca 1200 o/min) sto prije nije bio slucaj).
Jos jedna stvar mi je cudna, auto je uvijek trosio oko 7l benzina (najvise ikad 7,3) a plina trosi oko 9,5l. plin je bio na dostelavanju nakon ugradnje (nakon 1500km) tako da bi trebalo bit ok, pa sumnjam da ta povecana potrosnja nije mozda povezana sa tim povecanim minimumom (radi se o plinskom sistemu lovato, direktno ubrizgavanje).
Da li to sve skupa ima veze sa automatskim cokom, nekakvim regulatorom minimuma (ako takvo sto postoji) ili nesto deseto?
Unaprijed zahvaljujem na pomoci, savjetima, sugestijama i sl.

Offline Dadx

• Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Problem sa minimumom - R214 8v Plin
« Odgovori #1 : Rujna 13, 2008, 11:27:41 poslijepodne »
ošisti motorić lergasa, imal sam sličan problem!
tu sam objasnil kak se to radi:
http://www.roverasi.org/forum/index.php?topic=910.msg11088#msg11088
x=o
ex: Rover 200 1.4 8V, Rover 620 SDi
now: švabo sa 1.6 tedeceijem iliti Ford Focus 1.6 TDCI i amer s 4,0

tomislavstefanic

• Gost
« Odgovori #2 : Rujna 14, 2008, 11:53:01 prijepodne »
Thx! Ovo zvuci obecavajuce. Jedini problemcic je sto fizicki ne mogu doci do toga samo tako jer su mi mamlazi stavili dizne od plina tocno iznad tog cuda, ali probat cu ovu foru sa "resetiranjem" pa ako ne upali skidam sve dole i cistim.
Jos jednom zahvaljujem pa cim ulovim vremena za tu egzibiciju javim je li upalilo.

Offline Dadx

• Heroj Član
« Odgovori #3 : Rujna 14, 2008, 01:00:49 poslijepodne »
nebuš niš postigel s resetiranjem. e, da, kad buš to čistil, očisti i leptir na usisu.
x=o
ex: Rover 200 1.4 8V, Rover 620 SDi
now: švabo sa 1.6 tedeceijem iliti Ford Focus 1.6 TDCI i amer s 4,0

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #4 : Rujna 14, 2008, 02:01:25 poslijepodne »
Provjeri i one osnovne stvari, tj zamjeni svječice jer su one dosta bitne kod motora sa plinom.

tomislavstefanic

• Gost
« Odgovori #5 : Rujna 15, 2008, 11:14:51 prijepodne »
Ako resetiranje ne pomogne onda se bacam na ciscenje samo sta moram to obavit kod ovih sta su mi plin ugradili jer ne mogu do toga zbog dizni od plina tako da ce morat oni to poskidat a kad vec skidaju nek pociste i to cudo.

Svjecice i kablove od svjecica sam promjenio prije ugrađivanja plina tako da sumnjam da je problem u njima.

tomislavstefanic

• Gost
« Odgovori #6 : Listopada 13, 2008, 05:38:39 poslijepodne »
Eto, konacno sam ocistio to cudo i nasprejao cleaner unutra i sve i nista ne pomaze, i dalje minimum ostaje iznad 1200 neki puta, a nekad je sve normalno. svejedno hvala na savjetu. mozda jos neka ideja?

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #7 : Listopada 13, 2008, 06:28:57 poslijepodne »
A jesi probao reset...?
To ti je najjednostavnije za napraviti a i nekak sam uvjeren da će ti pomoći jer je pomoglo i meni kad mi se to počelo dešavati.

Probaj reset pa javi ali probaj ovako:

Dečki, štos je u tome kaj nije dobro stisnuti gas iz kabine jer ga ne možeš stisnuti da dođe do kraja senzora položaja gasa već to treba napraviti direktnim pritiskanjem osovine leptira (dobro, kužite kaj mislim, onaj dio na osovini leptira di je zaštekana gas-sajla).

Teško je to napraviti sam, bolje ak nađeš nekog da ti pomogne s davanjem kontakta jer to treba napraviti u roku 10 sekundi.
Znači, osoba u autu da kontakt, brzo pritisneš DO KRAJA osovinu leptira 5 puta i urlaš frendu u autu da isključi kontakt, sve unutar 10 sekundi. Ak je sve dobro napravljeno čut ćeš motorić kako zazuji i klikne.

Nekad

sad

ivor04

• Gost
« Odgovori #8 : Listopada 13, 2008, 11:07:14 poslijepodne »
Eto, konacno sam ocistio to cudo i nasprejao cleaner unutra i sve i nista ne pomaze, i dalje minimum ostaje iznad 1200 neki puta, a nekad je sve normalno. svejedno hvala na savjetu. mozda jos neka ideja?

jednostavno skines motoric ler gasa iliti step motoric, to je taj kojeg si cistio i odes u tokic ili japanparts i kupis drugi jer je ovaj mozda dotrajao pa ciscenje ne pomaze.

Ja sam jucer svog ocistio (jedva jer je bio tolko prljav) i kad sam upalio auto ler mi je drzo na 3500 okretaja, onda sam ga resetiro pa je radio isto ko i prije (ne bas najbolje jer mi se tu i tam oce zgasit na leru).

zmaj

• Gost
« Odgovori #9 : Listopada 14, 2008, 08:21:40 prijepodne »
je ga komplicirano skinut/stavit?
ja gledam ali se neusudim
koliko vremena treba cca?

tomislavstefanic

• Gost
« Odgovori #10 : Listopada 14, 2008, 06:26:05 poslijepodne »
Ma probao sam ga resetirat tako da rucno potezem sajlu ali nis ne pomaze.

kad sam ga skinuo bio je poprilicno prljav ali nema mu spasa, izgleda da treba ipak uzet novi.

e da, za skinut ga ti treba oko 2 min. hvala jos jednom na svim savjetima, kad uzmem novi javim ako je rjesilo problem.

ivor04

• Gost
« Odgovori #11 : Listopada 14, 2008, 07:13:15 poslijepodne »
je ga komplicirano skinut/stavit?
ja gledam ali se neusudim
koliko vremena treba cca?

5 min, imas konektor koji skines, i 2 serafa i samo ga izvadis

EDIt: evo ti par postova gore link od dadx-a, imas i sliku (tnx dadx ;))

Roveraši.org

« Odgovori #11 : Listopada 14, 2008, 07:13:15 poslijepodne »