Evo mene ponovo,izgleda ovdje samo ja imam problema sa Roverom (45 1.4i)
Naime jutros mi se desilo da mi je puknulo crijevo koje vodi vodu sa bloka motora do radijatora za grijanje kabine. E sad ja sam se snasao tako sto sam blokirao i izlaz i ulaz na bloku i nasuo vodu da dodjem do kuce. Medjutim kad sam krenuo temperatura je naglo porasla (ne u crveno polje ali blizu). Stao sam i vidjeo da su creva od hladnjaka pod velikim pritiskom. Po mom misljenju problem je sa termostatom koji nije otvorio jer na tako visokoj temperaturi donje crijevo na hladnjaku je tek toplo (al je i ono pod pritiskom). Molim ako neko ima iskustva da mi malo rastumaci i pomogne kako bi rjesio problem. I takodjer bih molio ako neko zna da mi pojasni sistem crijeva koja vode i vracaju vodu od bloka do radijatora za grijanje kabine. Kod mene su crijeva paralelna i na sredini su povezana zadebljanjem kroz koje su povezana. Ne razumijem razlog spajanja protoka tih crijeva pa me zanima dal je to potrebno ili ja mogu povuci dva nova crijeva jedno za dovod a drugo za povrat vode. Molio bih ako neko ima isti motor da pogleda i da mi javi kako je to kod njega rjeseno.
Hvala unaprijed!