Ne samo to, vec govori i koliko BRZO si stisnuo gas pa komp zna da li STVARNO zelis ubrzati ili ne. Uz osnove MUE-a (Mjerenje U Elektrotehnici) mozes bez beda ispitati taj senzor.
Moj ima tri zice/konektora:
1. masa
2. +5V
3. Izlaz (koji varira od 0,5V (ne diras gas) - 4,5V(gas do daske)
Dakle, sa nekakvom zicicom mu das +5V, i mjeris napon izmedju mase i tog treceg kontakta, to najlakse napravis da sa onim krokodilkama zakacis zice, pa da ne moras ti rukama drzati kleme od multimetra. Sjednes u auto, samo das kontakt i sada: 
prvo probas sa ANALOGNIM multimetrom (onaj stari koji ima kazaljku); jer, kako dajes gas napon varira od 0,5 - 4,5 (bar na mom autu) i ako kazaljka ne klizi fino od minimuma do ful gasa onda znas da je TP senzor otisao.
Zatim spojis digitalni multimetar (jer on brze reagira) i probas drzati gas na nekim fiksnim pozicijama, pa tako vidis da li imas nekih, da tako kazem "trzaja" tj. da li dolazi do prekida!
Tako sam ja mog testirao i usparao lovu za novi senzor, ili pak usparao lovu koju bi mi mehanicar/elektricar naplatio za testiranje mog senzora, a i takve stvari se u principu majstorima ne da raditi jer je brdo zajebancije a u vecini slucajeva to ne mogu naplatiti.
Meni je isto na plinu bio trzao kod penzionerske voznje (ono, 2 . 2500 okretaja) i (90%) rijesio problem tako da sam zamijenio kablove i svijecice i ocistio razvodnu kapu! 
A I OBAVEZNO SE IGRAJ SA KUTOM PALJENJA!