Autor Tema: Metlice brisača  (Posjeta: 3005 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
  • ex Rover 45 1.8 16v
Metlice brisača
« : Ožujka 17, 2008, 10:31:02 prijepodne »
Evo ukazala mi se potreba za ovom temom pa eto i za druge da nađu korisne informacije,

u pitanju su metlice brisača, znaci kakve koristite , koje su dobre, koje velicine, nova tehnologija...

Malo sam skeptican oko velicine/duzine brisaca, tj gdje naci tocnu informaciju kolike velicine trebaju biti metlice (skeptican jer sam našao na par mjesta razlicite informacije za isti auto,model,god..).

Za moj R 45 kaže da je metlica s vozavece strane 51 a suvozacenbe str. 45 ? :-\ .

Offline Dadx

• Heroj Član
Odg: Metlice brisača
« Odgovori #1 : Ožujka 17, 2008, 10:39:05 prijepodne »
ja na svom autu imam čempijon, i jako sam zadovolajn vjekom i mekoćom. koristil sam prije valeo, al jako brzo počne škripat i ostavljat crte iza sebe, boš mi je pre tvrd, tak da sam na čempionu, koji su i duplo skuplji od ova dva, al zato i vrijedi, na moj 200 idu dva po 45, al stavil sam 48 i radi posao bez problema i bez udaranja u bilo koji dio auta.
izmjeri si kolko miožeš maks stavit.

za ove nove brisaće (kaj stavljaju na nove aute (od jednog komada gume) ) kaj imaš u M-u za 250 pa na dalje, nemam pojma kak rade, al po cjeni, trebali bi radit posel i više nego zadovoljavajuće, al ja čekam da negdje najdem od čemp.
x=o
ex: Rover 200 1.4 8V, Rover 620 SDi
now: švabo sa 1.6 tedeceijem iliti Ford Focus 1.6 TDCI i amer s 4,0

ivor04

• Gost
« Odgovori #2 : Ožujka 17, 2008, 02:07:41 poslijepodne »
...al nemojte nikad napravit ovo sta sam ja napravio, kupio u metrou samo one gumice za 9 kn (obje) i stavio ih ;D, tek pri brzinama od 130+ prijanjaju na povrsinu, skripe, skacu po staklu, ostavljaju crte...mislim da ste shvatili ;D

Pajovz

• Gost
« Odgovori #3 : Ožujka 17, 2008, 02:09:09 poslijepodne »
Ja ti imam championove i prva liga su. mogu ti jos preporucit BERU jer su iste kvalitete ali su jeftiniji, na tvojem mjestu nebi stavljao "SILENCIO" jer su KATASTROFA a kostaju ko suho zlato.
Dobre su prva 2-3 mjeseca a onda pocnu mrljat staklo, znam iz iskustva. Takve imam na sluzenim Puntu i frend na Astri,i vjeruj mi nisu dobre.
Champion, Beru ili Bosch. Mozda jesu malo skuplje ali vrijede tih para!

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #4 : Ožujka 17, 2008, 03:31:28 poslijepodne »
Imam trenutno obicne champion, vec su pocele mrljati, sad me zanimaju ove modernije kao sto su:
 Valeo Silencio

Bosch Aerotwin

EVO I TESTA:

http://img299.imageshack.us/img299/329/406011280oa7.jpg

walbandon

• Gost
« Odgovori #5 : Ožujka 17, 2008, 04:55:41 poslijepodne »
DA, RAZLICITE SU DULJINE...barem meni...3 seta mi je eno otvorio da bi promjenio prednje i zadnji...i, sad ih moram mjenjati(ustavri jos prije 2mj:() a para se nema:(

beast

• Gost
« Odgovori #6 : Ožujka 17, 2008, 10:11:10 poslijepodne »
Uvjek je vozaceva strana sa duzom metlicom da ti pobrise vise vode
i da imas bolju vidljivost ceste

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #7 : Ožujka 18, 2008, 01:23:52 prijepodne »
Na moj su po manuelu išli oba 45, probao 48 nisu dobro prijanjali.
Champion je uvijek dobar, prije dvije godine sam stavio od Valea neki za 47kn i jako su mi bili dobri, još klize ko novi. Bosch Twin Spoiler su bezobrazno skupi i nikad nisu preživjeli zimu, prvi mraz i kaput!  :(
ex: 414 SLi 16v  ´95.

zmaj

• Gost
« Odgovori #8 : Ožujka 18, 2008, 07:36:37 prijepodne »
ja imam neke na b...
mozda su i te beru,uglavnom kad sam isao po gume u slo za par eura su mi dali i njih,uglavnom bile su savrsene nekih mjesec dana,a sad....hm nebi vjerovali kakve to zvukove moze pustat....
jos super brisu ali cudno cvile i idu mi na zivce....

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #9 : Ožujka 18, 2008, 08:06:31 prijepodne »
meni se čak čini da suvozačev brisač proizvodi onaj iritantan šuštavi zvuk kad vozim iznad 120 (šta sam pisao u nekom drugom postu da mi gore kod suvozačevih vrata nešto šušti) , budem ovih dana skinio brisace i testirao   :D , ne sad jer trenutno pada kiša kod nas  ;D

a mozda mi i iz retrovizora šušti, ko zna, baš me živcira  :-\

dubek

• Gost
« Odgovori #10 : Ožujka 18, 2008, 11:16:01 poslijepodne »
@bik

Mislim da ti se zujanje čuje iz retrovizora

hinko

• Gost
« Odgovori #11 : Ožujka 19, 2008, 10:18:21 poslijepodne »
Imam neke, neznam čak ni kak se zovu, bile su jeftine i imam ih već 3 mj. Za sad je ok. Vel. 45.

dubek

• Gost
« Odgovori #12 : Ožujka 23, 2008, 12:32:27 prijepodne »
Evo ja sam prije par mjeseci kupio ove "mekane" brisače KCW Wiper Blade tj. ove kaj su iz jednog komada kao na ovim slikama gore
Moram priznati da sam za sada zadovoljan,ali kod njih svih postoji jedan mali problem
Brisač na desnoj strani šajbe nije dovoljno mekan-savitljiv i zbog zakrivljenosti stakla u tom kutu,brisač ne naliježe svojim vrhom na staklo.Dakle kada upalite brisače,vrh počne brisati tek kada prođe taj zakrivljeni dio šajbe a to je u početku malo čudno,ali sam se vrlo brzo priviknuo i to je to.
Osim toga to je dio koji nije uopće bitan za neku vidljivost
E sad dalje
Kompić je kupio Valeo i kaže da ima isti taj problem
Navodno ima za kupiti takvih brisača koji na desnoj strani ima nekoliko malih zglobova koji sprečavaju ovo što sam gore naveo,ali tko zna koliko koštaju s obzirom da su Valeo oko 200 kn komad
Ja sam svoje platio malo više od 100 kn i to oba dva u JC AUTO u Radničkoj 27
Marka brisača je KCW i veliš dimenzije i to je to
Neka traju godinu ili možda i manje,ali je opet bolje nego dati za Valeo 400 kn i skužiti da traju isto ili malo manje
Majko mila sad vidim da sam se raspisao sve u 16
Nadam se da sam vam barem malo pomogao ovim svojim tekstom i iskustvom ;D

Rover600

• Gost
« Odgovori #13 : Ožujka 23, 2008, 01:07:37 prijepodne »
meni se čak čini da suvozačev brisač proizvodi onaj iritantan šuštavi zvuk kad vozim iznad 120 (šta sam pisao u nekom drugom postu da mi gore kod suvozačevih vrata nešto šušti) , budem ovih dana skinio brisace i testirao   :D , ne sad jer trenutno pada kiša kod nas  ;D

a mozda mi i iz retrovizora šušti, ko zna, baš me živcira  :-\

kod mene se pojavljuje isto sustanje...nisam uspio detektirati uzrok.
metlice imam valeo...za sad dobro rade svoj posao.

Gigi

• Gost
« Odgovori #14 : Ožujka 26, 2008, 12:08:43 prijepodne »
Ma ja svaki put kad idem "preko", skocim do Famile, i tamo kupim nekakve (plavo pakiranje) koji kostaju nekih 4-5€ (PO PARU, dakle 2 komada).

E sad, da nise najbolji na svijetu, to je ocito, al fora je da JA za TE NOVCE nisam nasao bolje. Kostaju 3,4,5,6 PUTA manje, a traju MINIMALNO 6 mjeseci, a recimo da ih mijenja svakih godinu dana...ma u biti nemam pojma, znam samo da nije to toliko cesto da bi mi zapelo za oko.

Jedan put metlica zastruze - ok, drugi put zamaze malo staklo - ok, treci put ide novi brisac  ;D

Za te pare mi se ne da zajebavati.

Jedini pravi minus je sta nemaju spoiler tako da pri kisi, i s brzinama od 130-150 i preko znaju malo "plivati" po sofersajbi i u kutiji dolaze 2 komada ali JEDNAKE duzine, tako da za one koji imaju razlicite lijeve i desne brisace treba kupiti dvije kutije = 4 komada.

EDIT: E, da, firma je Lampa(.it).

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Ožujka 26, 2008, 12:08:43 prijepodne »