Autor Tema: trebam pomoc  (Posjeta: 2640 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Arnel

• Gost
trebam pomoc
« : Veljače 13, 2008, 10:27:06 prijepodne »
Kao sto sam rekao,nedavno sam kupio 214 si,trebam napraviti generalni servis i vozio sam ga kod majstora od frenda da mi veli sto trebam mijenjat.Nakon 45 min jezikove juhe zasto sam kupio taj auto,dosao je do zakljucka da mi je otisao i dihtung glave,jer je u posudi tamnija voda s masnim mrljama.Znaci imam malo veci zahvat.Bio bi jako zahvalan,kad bi mi netko od vas preporucio nekog dobrog provjerenog majstora i malo me utjesio jer me majstor fkt zbedirao da 2 dana pijem,hehe,auto kao auto mi je jako dobar,e da,lik mi je rekao okvirno cijenu servisa sa zamjenom dihtunga cca 5000kn,POMAGAJTE,tnx ??? ???

pixy

• Gost
Odg: trebam pomoc
« Odgovori #1 : Veljače 13, 2008, 05:38:55 poslijepodne »
pogledaj pod ovim i naci ces rijesenje
http://www.roverasi.org/forum/index.php?topic=665.0
a ja osobno sam rijesio sve sta ima veze sa glavom  i svemu oko nje za 3000 kn

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #2 : Veljače 13, 2008, 11:40:06 poslijepodne »
Nisam mehaničar ali daj si prvo malo sam pomogni:

- prati temperaturu ide li u crveno (ne na 2 km već se provozaj bar 20-30km)
- provjeri vodu i ulje prije polaska na tu vožnju i nakon povratka s vožnje, samo pričekaj po povratku koji sat da se mašina ohladi

Ja sam imao isti problem i nije bio dihtung ni glave ni usisne grane već vodene pumpe, propustio je dihtung osovine (zaboravih "mehaničarski" izraz za taj dihtung, Beast help! :D ) pa je bilo takvih masnih mrlja u posudi, nakon zamjene pumpe i ispiranja mašine sve bilo ok (mada ne bih isključio ni mogućnost HGF-a prije dolaska tog Rovera u moje ruke i lošeg ispiranja sistema nakon zamjene dihtunga).
Nekad

sad

Arnel

• Gost
« Odgovori #3 : Veljače 14, 2008, 12:02:29 poslijepodne »
temperatura mi ne ide u crveno,stoji malo iznad pola,vodu ne gubi jer ju cekiram svako malo,jedino ky mi je cudno da kad ga upalim nakon cca 10ak minuta mi se vec digne kazaljka,velim ne znam koliko je to normalno.Ali kaj se tice servisa onda me frajer nuje nish zahebao,jer mi je trazio za veliki servis cca 1500kn + cca 3000kn za glavu,onda je to ok sto se mene tice.Velim ovo mi je prvi susret s Roverom,pa brijem,brijem,brijem

zmaj

• Gost
« Odgovori #4 : Veljače 14, 2008, 02:12:59 poslijepodne »
hm cijena za servis se cini ok cak i povoljno a za glavu neznam,nisam imao tih problema...

ps normalno je da senakon 10min i manje temp digne na oko pola ali i da tamo ostane....

Offline jaguar

• Heroj Član
« Odgovori #5 : Veljače 14, 2008, 10:23:19 poslijepodne »
Sto se tice servisa ok, no glava je debelo preskupa.

U principu, zasto bi uzimao drugu glavu?

dubek

• Gost
« Odgovori #6 : Veljače 14, 2008, 11:00:42 poslijepodne »
To što ti se već nakon 10 minuta zagrije,nije ništa loše
Svi Roveri(naravno oni kojima je sve ispravno)su poznati po tome da se jako brzo zagriju
To me je uvijek oduševljavalo-osobito po zimi-prođeš dva tri kilometra,a ono već puše toplo(To mi sada jako fali)
A kaj se tiče glave,vidim da je nastala lagana pomutnja,pa molim te objasni da li bi mijenjao baš glavu ili samo gihtung i brušenje postojeće?

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Spol: Muški
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #7 : Veljače 14, 2008, 11:09:00 poslijepodne »
Pretpostavljam da ne bi išla nova glava već samo otvaranje mašine itd itd, hebi ga, tutto-completo repariranu mašinu 1.4 16V mo'š dobiti iz Italije za max 700 ojrića.

Pa probaj s mehaničarem dogovoriti da prije bilo kakvih većih zahvata ispere rashladni sustav pa da onda vidiš kroz tjedan dana hoće li opet biti masnih naslaga. Ak je još uz to dobar mech isprat će s deterdžentom za pranje veša, znam da ovo zvuči jako glupo no kad sam ja morao ispirati rashladni sustav kupio sam tekućinu i dao je mehaničaru, no čiča mi je rekao da to vratim u dućan i fakat je isprao sistem s deterdžentom ko suzu :)
Nekad

sad

beast

• Gost
« Odgovori #8 : Veljače 15, 2008, 04:26:48 prijepodne »
kaj nevelis idem ja odma sutra po glavu i grane za 200 ojrica ;)

frend je radio kod nekog lika u fusu dighting glave pa mu je lik zaracuno
1500 kn. kad su sugavi serafi za glavu 500 kn. ja sma vratio stare
al to tebi nebu preporuco posto si ja to mogu sam slozit a ti bas nisi
vjest u tom pa bolje mu dat 500 kn za te serafe pa si miran :)

@ mario_n
kak se zove digtung osovine vodnene pumpe da nije mozda semering osovine
vodene pumpe jer on ima gumicu nema one papirnate ili limene dihtunge na pumpi

sule

• Gost
« Odgovori #9 : Veljače 22, 2008, 07:25:22 poslijepodne »
....sad neki misle da je loše imat rovera,ak imaš malo ulja u posudi bliži ti se slaganje glave,kao i meni,slagao sam je na svim benzincima,jer im je to bolest,nije ništ opasno,tak se možeš vozit par mjeseci,jedino ak se digne kazaljka temperature onda je gotovo....savjet,komplet šarafa i duhtunga za glavu je oko 1700kn,brušenje glave oko 300 kn i meštar,sve skupa nesmije biti više od 3000 kn,jedino ak treba,preporučljivo,promjenit zupčasti,španer i vodenu pupmu,pogotovo ak si auto kupio nedugo,pa ko zna kad je to napravljeno

Arnel

• Gost
« Odgovori #10 : Veljače 25, 2008, 10:27:24 prijepodne »
tnx ekipa,otprilike sad vec znam kye,skuzio sam da mi malo gubi vodu,jer cekiram,a ulje na mjeracu je normalne boje,puno fala na informacijama...javim se ja jos

Roveraši.org

« Odgovori #10 : Veljače 25, 2008, 10:27:24 prijepodne »