Autor Tema: Roveri iz oglasa: zanimljivi, ali sumnjivi  (Posjeta: 7812 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

GĂśrtosing

• Gost
Odg: Roveri iz oglasa: zanimljivi, ali sumnjivi
« Odgovori #15 : Listopada 08, 2007, 01:59:52 prijepodne »
pa baš je potrošnja ključna kod kupnje polovnog auta. Ako ti lik kaže da troši 7 litara a ti čuješ od drugih koji isto to auto imaju da im troši 10, onda znaš da lik laže i da vjerojatno laže da ga je "odlično" održavao...
Ako neki mali motor do 75 KS troši 10 litara, znaš da nije nešto u redu s njime, tj. istrošen je motor i pri kraju, makar izgledao kao da je ne znam kakav.

A uostalom što će ti neznam kako dobro auto ako ga ne možeš tankat. Jedna stvar je kada imaš auto koje ide 250 km/h pa da rečeš jebiga nek troši koliko troši kada ide ovako, ali druga je stvar kada ti prosječan motor po konjaži moraš tankat svako malo a da radiš 2-3 puta manje kilometara nego netko drugi koji može imat i brže auto od tvog.

hinko

• Gost
« Odgovori #16 : Listopada 08, 2007, 11:08:29 prijepodne »
Evo mojeg slučaja. Kupio sam auto u salonu rabljenih vozila, uščuvan iznutra i izvana, motor ljepo radi još ljepše izgleda. Garancija na motor 6mj. Nakon 2 mj. čujem neko škljocanje koje ne prestaje. Ko klopotec v goricama. otišo do njega i uputi me svojem mehaničaru. Dihtung na glavi i zapekli se ventili pa otud to škljocanje. Lik to popravi i zove da je auto gotov, ali zove i tip kod kojeg je auto kupljen. Hoče da platim polovicu popravka jer je veči kvar. Naravno da ne pristajem, kažem da će mu se javiti moj odvjetnik sa garancijom ako neću moći podići auto. Tip mi je svašta nasrao ali sam isti dan digo auto- složen. Inače je auto prošo tehnički kao odličan- a na tehničkom radi dotični lik-gazda salona.

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #17 : Listopada 10, 2007, 02:11:54 prijepodne »
A tako nešto slično mi je ispričao i jedan poznanik koji je kupio polovnog BMW-a kod Tomića, na garanciji bio a ovaj mu htio naplatit, to je bilo nešto sa farovima ali inaće je sve ostalo valjalo.

hinko

• Gost
« Odgovori #18 : Listopada 10, 2007, 10:31:10 prijepodne »
I ovdje je bilo ostalo u redu. Ali čuo sam da je ovo dosta koštalo. Probao tip vidjeti dal ću pasti na njegovu spiku. Moraš biti bezobrazniji od njih. Nije ljepo ali je tak.

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #19 : Listopada 10, 2007, 10:15:20 poslijepodne »
a dobro kad smo već tu što ti je bilo s dihtungom, koji je uzrok tome da se istrošio/iskrivio/oštetio? i jeli ti puštalo ulje tuda, tj. jeli bilo popratnih nevolja? ta gumetina je relativno jeftina, 100 kn max, za Rovera možda više nešto, ali je li trebalo bušiti glavu? (mislim, to mi logika govori)

hinko

• Gost
« Odgovori #20 : Listopada 10, 2007, 10:25:06 poslijepodne »
Naravno, ulje u posudi za antifriz. Uslijedila je obrada glave, nije srećom trebalo ići na zatezanje jer veli tip da rover ima samozatezajuče vijke. Kažem, nemam pojma kolko je sve zajedno sa ventilima koštalo, ali mislim da je dosta s obzirom da je tip "plako" na telefon i tražio polovicu love.

hinko

• Gost
« Odgovori #21 : Listopada 10, 2007, 10:26:33 poslijepodne »
Zašto se istrošio neznam, možda i ja prilikom kupnje nisam posvetio dovoljno pažnje.

Offline Bik

• Opći Moderator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
  • ex Rover 45 1.8 16v
« Odgovori #22 : Listopada 14, 2007, 10:58:27 poslijepodne »
Naišo na jednog na aukciji/prodaji ; znaci;  R 600 , 98 godište, dizel. oko 21 000 kn. hmm cini mi se dosta povoljno. Sad zavisi u kakvom je stanju, al eto utuč u njega još 10 mikica za manju generalku  i voziš se u finom auticu za 30 000kn .

http://www.4kotaca.net/index.php?a=2&b=128867

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #23 : Listopada 15, 2007, 02:00:09 prijepodne »
To kolega Goert ide gledat u utorak! Zamisli, kupit Rovera na aukciji!!! Ĺ ema skroz! 8)
ex: 414 SLi 16v  ´95.

GĂśrtosing

• Gost
« Odgovori #24 : Listopada 15, 2007, 10:44:45 poslijepodne »
upravo tako;))

Gigi

• Gost
« Odgovori #25 : Listopada 16, 2007, 10:42:38 prijepodne »
...iz DU u OS???!?!?!!??

Ili sam ja nesto krivo kapija?

hinko

• Gost
« Odgovori #26 : Listopada 17, 2007, 08:58:33 poslijepodne »
Za Rovera ništa nije daleko. ;D ;D ;D :-*

sule

• Gost
« Odgovori #27 : Listopada 18, 2007, 12:14:59 prijepodne »
švadro,rover ima jednu manu,benzinci 1.4 i 1.6 odlaze dihtunzi jer su tanki,popravak nije preveč skup,set šara(obavezno mijenjati svaki put)i dihtunga za glavu je oko 1500kn,još je gore kad kupiš auto iz salona koji je stajao više mjeseci da se nije vozilo,to već odmah možeš pripremit nove dihtunge jer sprhnu od stajanja i antifriza...zato samo vozi i gas :)

Offline Mario_N

• Heroj Član
  • Rover 214Si '97 : SOLD
« Odgovori #28 : Listopada 18, 2007, 12:24:10 prijepodne »
Ne zato što su tanki već zato kaj je neki ultraturbomegainteliđente faca iz BavarischeMĂźschtWerke AG rek'o da dihtung glave mora biti gumeni.

Nekad

sad

Offline Chess

• Heroj Član
« Odgovori #29 : Listopada 18, 2007, 02:02:24 prijepodne »
švadro,rover ima jednu manu,benzinci 1.4 i 1.6 odlaze dihtunzi jer su tanki,popravak nije preveč skup,set šara(obavezno mijenjati svaki put)i dihtunga za glavu je oko 1500kn,još je gore kad kupiš auto iz salona koji je stajao više mjeseci da se nije vozilo,to već odmah možeš pripremit nove dihtunge jer sprhnu od stajanja i antifriza...zato samo vozi i gas :)
Samo jednu??? ;D
Sule jesi ti možda radio u ACCLu il slično? Aj reci... ;)
ex: 414 SLi 16v  ´95.

Roveraši.org

« Odgovori #29 : Listopada 18, 2007, 02:02:24 prijepodne »