Autor Tema: Problem posle radjenja glave rover 214si  (Posjeta: 4906 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tasicdragan339

• Novi član
  • *
Problem posle radjenja glave rover 214si
« : Kolovoz 30, 2022, 05:08:35 poslijepodne »
Imam problem sa rover 214 si mesao je ulje i vodu zatim je radjena glava novi dihtung temperatura je ok u voznji e sada imam problem javlja mi se u posud za vodu nesto kao majonez sto kazu i ne znam na koji nacin da ocistim

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Problem posle radjenja glave rover 214si
« Odgovori #1 : Kolovoz 31, 2022, 06:09:01 prijepodne »
Uz pretpostavku da opet nije popustila brtva glave, da bi se očistilo ulje koje je ušlo u sustav hlađenja motora, potrebno je potpunomisprati sustav hlađenja motora. To znači ispustiti svu tekučinu iz sustava, te nekoliko puta napuniti sustav vodom, pa ispustiti, pa opet napuniti pa ispustiti, i tako sve dok se ne vidi da više nema ulja u sustavu hlađenja.
Nakon toga treba sustav napuniti sa rashladnom tekučinom odnosno antifrizom. Potrebno je također ispustiti sav zrak iz sustava hlađenja jer će se opet dogoditi da će se pregrijati glava motora i brtva će opet popustiti.

Offline tasicdragan339

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 : Kolovoz 31, 2022, 08:02:17 prijepodne »
Uz pretpostavku da opet nije popustila brtva glave, da bi se očistilo ulje koje je ušlo u sustav hlađenja motora, potrebno je potpunomisprati sustav hlađenja motora. To znači ispustiti svu tekučinu iz sustava, te nekoliko puta napuniti sustav vodom, pa ispustiti, pa opet napuniti pa ispustiti, i tako sve dok se ne vidi da više nema ulja u sustavu hlađenja.
Nakon toga treba sustav napuniti sa rashladnom tekučinom odnosno antifrizom. Potrebno je također ispustiti sav zrak iz sustava hlađenja jer će se opet dogoditi da će se pregrijati glava motora i brtva će opet popustiti.
Ok ali vidi moguce da je opet glava motora popustila meni u crevima dolazi kao majonez na izlaz iz motora gde je postavljen termostar nema masnoće

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Kolovoz 31, 2022, 04:48:28 poslijepodne »
Treba vidjeti da li se smanjuje količina ulja u motoru pa je treba nadolijevati. Ako da onda je zaista možda brtva glave ponovo popustila. Ako ne, onda je moguće da je na crijevima ostalo ulja koje još nije isprano.

Offline BACO92

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 : Travanj 23, 2024, 06:49:03 poslijepodne »
Koji moze dizel motor da ide u rover 25 ili mg zr

Послато са 2201116TG помоћу Тапатока

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Travanj 24, 2024, 05:51:59 prijepodne »
Jedini dizel motor koji se ugrađivao u Rovere 25 je L-serija motora. Sa njime ide drugačija mjenjačka kutija, te ima drugačija mjesta gdje se motor učvrščuje na šasiju. Isto tako ima drugačiji kompjuter motora sa kojim mora ići kutija alarma i daljinci.

Roveraši.org

« Odgovori #5 : Travanj 24, 2024, 05:51:59 prijepodne »