Autor Tema: Pozdrav iz Bjelovara  (Posjeta: 7044 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Damir

• Mlađi član
  • **
  • Spol: Muški
Pozdrav iz Bjelovara
« : Kolovoz 29, 2019, 09:17:58 prijepodne »
Dragi ljudi, Roveraši, suborci, braćo po oruž... pardon autima, budući sugovornici, diskutanti, zašto ne i prijatelji?!..
Ja sam Damir iz Bjelovara, u solidnim srednjim godinama (mažda malo i previše) i već 17 godina držim se Rovera kao pijan plota. Godinu i pol sam vlasnik prekrasnog Rovera 75 2.0 CDT u kojega sam ulupao gomilu para i slobodnog vremena. Samouk sam elektroničar, audiofil sam, diskofil i svaštafil i teško mi se sjetiti kad sam u životu za godinu i pol naučio toliko o bilo čemu (pogotovo ne o braku) pa bih vjerojatno mogao pomoći nekomu savjetom, a i sam bih imao poneko pitanje. Svako dobro svima i živjeli.
 agreement

Želiš li pobijediti, ne smiješ izgubiti!

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
Odg: Pozdrav iz Bjelovara
« Odgovori #1 : Kolovoz 30, 2019, 07:06:08 prijepodne »
Dobrodošao na forum!

Ako Rovera 75 imas godinu i pol, smijem li pitati koje Rovere si imao/vozio prijašnjih 15 i pol godina?

Offline Damir

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #2 : Rujan 14, 2019, 04:09:56 poslijepodne »
Pozdrav Roverlike i hvala na dobrodošlici. I isprika zbog nejavljanja. Satrle me obveze. Ide hladnije vijeme pa će vjerojatno biti više vremena i volje za forumiranje.
U stvari, prije 75-ice imao sam samo jednog Rovera koji je de facto bio prepakirana Honda Civic Sedan, naziva Rover 213SE iz 1989. Ali, malo je reći imao jer smo se družili oko 16 godina. Na kraju je limariju pojeo karijes, a Hondin 1.3 benzinac (12 ventila) ni nakon stvarnih 460000 km nije dimio ni trošio ulje. Normalno je vukao i palio je na zub i to uvijek, bio mraz ili tepsija. Nesreća od motora. Auto sam dobro održavao, dvaput sređivao komplet limariju i farbao i na kraju ga prodao za kikiriki da mi ne smeta jer mi ga je bio bed dati pod prešu na kilu. Nikad me nigdje nije ostavio, a barem 12 godina sam ga derao okolo nemilice radeći kao komercijalist-terenac. Imao sam drugih prioriteta, nisam brijao na aute i trebao mi je pouzdan svakodnevni prijevoz. A 213 je bio i više od toga.
A onda je stigao 75 i tu svaka sličnost prestaje i nestaje. I dan danas prekrasan i odličan auto kojega je milina voziti, jednako koliko i gledati.

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Rujan 15, 2019, 01:34:52 prijepodne »
Dobrodošao na forum! welc

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #4 : Rujan 15, 2019, 08:44:27 prijepodne »
Da, prepakirane Honde su dugovjecni auti. Dizajn Rover automobila je meni bezvremenski, i stvarno ih je lijepo vidjeti, pogotovo u danasnje vrijeme u kojem mi svi novi auti slice jedan na drugi.

Offline Damir

• Mlađi član
  • **
« Odgovori #5 : Rujan 15, 2019, 09:52:55 prijepodne »
Hvala lijepa dadom5.
Što se tiče dizajniranja suvremenih auta, pogotovo konfekcije, situacija je već dugo tragikomična. U bezglavoj utrci s konkurencijom, proizvođači više ne znaju kako bi sfrkali lim i oblikovali svjetla. Pa većina auta koje Hrvati kupuju izgleda poput pileta sa sisama. Konkretno Rover 75 klasično je i bezvremenski lijep. Uvijek je bio lijep i bit će lijep i za 20 godina. Još nisam sreo nekoga tko bi rekao da mu nije lijep. I mislim da se nije rodila punica koja za zeta ne bi poželjela vozača 75-ice. Šteta što me to više ne zanima. Ha, ha. Meni osobno je najljepša boja t.zv. british racing green, a baš sam takvoga i upecao. Inače, gospoda odgovorna za dizajn zovu se Richard Woolley (eksterijer) i Wyn Thomas (interijer). Što se mene tiče, svaka im dala.
 :D

Roveraši.org

« Odgovori #5 : Rujan 15, 2019, 09:52:55 prijepodne »