Autor Tema: problem rover 45 2,0 dizel  (Posjeta: 17875 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline beljac

• Novi član
  • *
problem rover 45 2,0 dizel
« : Siječanj 27, 2017, 11:47:53 poslijepodne »
Pozdrav kolege roverasi, ja sam nov na forumu pa se tesko snalazim, a citao sam dosta po forumu i vidim da imate dosta iskustva sa kvarovima na rovere.

Moj problem je sa rovera 45 2,0 dizel 2001god.pali nepali opet pali ne pali.

Malo konkretnije ugasio sam auto koi je normalno radio i sutra dan da upalim dam kontakt upale se ventilatori za hladnak i rade a auto nije paljen cele noci skinem klemu sa akomulatora na minut dva i ponovo stavim i sve normalno auto upali.
Vozim tridesetak kilometra sve normalno radi prima gas pali normalno kao da se nista dotada nije ni desilo sutra dan ista prica kad da upalim opet ventilatori rade ja probam kleme ali opet ventilatori rade a auto nece da pali vergla normalno.
Skinem sa dizne cev i baca naftu dobro bez ikakvih mehurica ali cuje se kao neko zujanje napred i sve mi se cini da je iz bos pumpe,ja gurnem auto i upalim na pola mera radi normalno odem do dijagnosticara i on mi kaze da akomulator nema naponato to jest (o )volti a auto vrgla oce motor da iskoci iz auta a nece da pali.
Mi opet gurnemo i upai opet ugasimo i opet nece nakon desetak pokusaja on upli na kljuc radi normalno a pred tog pokusaja kad je upalio kad je dat bio kontakt ventilatori hladnjaka nisu se ukljucili i posle toga je palio ceo dan predvece je vozen i ugasen probao sam da upalim i nije hteo.

Opet ventilatori rade cim das kontakt a motor nezagrejan dijagnosticar je tvrdio da je problem u nekom kontaktu (da negde prekida kontakt ) nakon dva dana je doso drugi dijagnosticar i reko mi je da je elektronika na bos pumpu crkla.
Objasnio sam mu da na gurku pali i dalje je tvrdio da je elektronika u pitanju a bos pumpa je (VP 44 015) skinuo sam elektroniku sa bos pumpe i odneo elektronicaru i elektronicar je proveravao i reko da je sve dobro a auto i dalje nece da upali na kljuc a na gurku pali i radi normalno kao da se nista nedesava, pa bi vas molio ako imate neku ideju sta je problem da mi date strucni savet oko resenja ovih problema,unapred hvala

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: problem rover 45 2,0 dizel
« Odgovori #1 : Siječanj 28, 2017, 10:16:31 prijepodne »
Da li si provjeravao relej grijača u motoru? On se zna zapeći i stvarati probleme da se motor ne može upaliti.
Isto tako se može provjeriti i glavni relej.
Imaš ovdje http://www.roverasi.org/forum/index.php/topic,3786.0.html pozicije svih releja u autu pa možeš probati zamijeniti ova dva releja ako imaš iste takve rezervne, da vidiš hoće li onda raditi u redu.
Ako nemaš, onda možeš sa instrumentom vidjeti da li dobijaš struju na grijačima kada daš kontakt. Ako ne, onda je relej prvi koji treba provjeriti.

Drugi problemi koji se mogu pojaviti je da imaš loše grijače, ili pomaknuto vrijeme kada pumpa ubrizgava gorivo.

Interesantno je da rade ventilatori kada neće da se upali motor, što me vuće na zaključak da je problem u struji, pa bih ja prvo provjerio ove releje koje sam naveo na početku.

Nadalje, ja bih provjerio i relej ventilatora motora.

Imajući u vidu da kompjuter motora upravlja sa svim navedenim relejima, ako ništa od navedenog ne pomogne, odnosno svi releji su ispravni, obratio bih pažnju na davač temperature motora (senzor).

Moguće je i da je on neispravan, pa daje potpuno krivu i formaciju kompjuteru motora, a kompjuter onda upravlja sa ostalom elektronikom na osnovu krive informacije.

Offline beljac

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 : Siječanj 28, 2017, 12:57:26 poslijepodne »
Prvo sto sam urasdio proverio grejace i dobra su sva cetiri takodje sam proveravao releje i to je dobro davac temperature sam otkacivao djek i ventilatori opet rade ali mislim da nije do jnega zato kad pali i radi normalno se ponasa temperatura motora i ventilatori ukljucuju normalno moram proveriti dali mi aneser ne pravi veliki pad napona pri verglanju i da komp.m. ostane pod malim naponom i da pobrljavi a zbog cega se cuje ono zujamje oko pumpe sta li se tu desava  tup1

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Siječanj 28, 2017, 01:17:16 poslijepodne »
Teško mi je dijagnosticirati zujanje u motoru ako nisam pored njega. Da li si provjerio alternator i starter motora da su im kontakti uredni, čisti da na njima nema pada napona?

Offline beljac

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 : Siječanj 28, 2017, 06:00:14 poslijepodne »
Probao sam da mi akomulator ostane povezan  sa sve osim anasera, a na anaser prikljucim drugi akomulatror i automat anasera aktiviram direknona plus sa dodanog akomulatora stavio sam parce kabla sa buksnom na automat a njegovu zicu sam otkacio i aktiviram na plus sa tim kablom i auto upali bez problema,vratim sve na fabricki kako treba da bude i probam vergla a nece da pali dodam preko kablova drugi akomulatror od (135a) i opet nece da pali dok verglam tako spojene (dva akomulatora ) merim voltazu pada napon oko 10v pa cak nekad i bude 9,5v u slobodan hod je oko 12,8v
Ventilatori hladnjaka i dalje rade davac temperature sam merio omskii daje neki otpor dali on treba na hladan motor da nepokazuje nikakav otpor a pri zagrevanju da stvara sve veci otpor il se to ispituje drugacije.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #5 : Siječanj 28, 2017, 06:28:03 poslijepodne »
Davač temperature ima veliki otpor kada je hladan, a što je temperatura motora veća, smanjuje se otpor. Dakle, ako si mjerio otpor na hladan motor on bi morao biti oko 2 do 3 kiloOhma.

Ako sam dobro shvatio tvoj test, ti si starter motora aktivirao sa drugog akumulatora, a kada si ga spojio na svoj onda je problem opet tu. Ujedno je problem prisutan i kada dodaš drugi akumulator u paraleli.

Onda bih savjetovao da provjeriš kabele od startera do akumulatora, jer izgleda da na njima imaš veliki pad napona, te se time dešava i problem. Konektore bi trebalo očistit šmirgl papirom da bude čisti metal i dobar kontakt na obje strane, a ujedno bi i kabele trebalo ispistati da nisu negdje pukli, ili su pukli oko samog konektora.

Offline beljac

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 : Siječanj 28, 2017, 07:42:30 poslijepodne »
sto se tice kablova sa anasera i kutije osiguraca nove sam stavio od akom, do anasera bio je 24kvadrata stavljen 36kvadrata a drugi je boi15 kvad, a stavljen 24kvad i sve papuce  lepo stegnuto presom ako uspem postavicu sliku
u razmisljanju sam oko ukljucivanja ovih ventilatora otvarao sam relej i sve tri spulne su dobre kontakti uredno prenose to sam proverio

Offline beljac

• Novi član
  • *
« Odgovori #7 : Siječanj 28, 2017, 07:49:30 poslijepodne »
Ne snalazim se bas najbolje, kako mogu da posaljem slike?

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #8 : Siječanj 28, 2017, 07:52:48 poslijepodne »
Čitajući što si sve probao i napravio, ja bih onda napravio još jednu stvar, čisto da budem siguran da sam sve probao, a to je odspojio akumulator te glavni konektor na kompjuter motora odspojio i očistio sve kontakte, kako na kompjuteru motora tako i na samom konektoru.
Imajući u vidu da kompjuter upravlja sa relejima, želim biti siguran da je kontakt ispravan na svim konektorima.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #9 : Siječanj 28, 2017, 07:55:51 poslijepodne »
Ne snalazim se bas najbolje, kako mogu da posaljem slike?

Iznad tipke Pošalji i Pregled, dok pišeš novi ili ispravljaš stari tekst imaš opciju Privitci i ostale opcije. Ako tu klikneš imati ćeš mogučnost da pošalješ sliku/e sa svog računala.

Offline beljac

• Novi član
  • *
« Odgovori #10 : Siječanj 28, 2017, 08:31:44 poslijepodne »
Sve konektore sam odspojio i isprskao kontakt sprejem ,komp. motora sam otvorio i pregledao da negde nema hladan lem i oprao alkoholom izduvao kompresorom, i mislim da je problem oko ovih ventilatora da oni negde prave problem mozda i gresim.

Offline beljac

• Novi član
  • *
« Odgovori #11 : Siječanj 28, 2017, 08:49:36 poslijepodne »
pri pokusaju da posaljem sliku izbacuje mi gresku i pise Direktorij za prihvat datoteka je pun. Pokušajte sa manjom datotekom i/ili prijavite ovu grešku administratoru.

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #12 : Siječanj 29, 2017, 08:11:28 prijepodne »
Ako misliš da je problem u ventilatorima, zašto ne odspojiš konektor na njima i tako ih izbaciš iz upotrebe dok ne probaš paljenje?
Da li si mjerio napon na akumulatoru kada ti motor radi? Napon bi trebao bit oko 14.1 V. To pitam jer razmišljam da li ti problem radi alternator.

Glede slika rješavamo taj problem prepunjenosti.

Offline dadom5

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #13 : Siječanj 29, 2017, 07:43:39 poslijepodne »
pri pokusaju da posaljem sliku izbacuje mi gresku i pise Direktorij za prihvat datoteka je pun. Pokušajte sa manjom datotekom i/ili prijavite ovu grešku administratoru.
Pokušaj sada upload slike.

Offline beljac

• Novi član
  • *
« Odgovori #14 : Siječanj 29, 2017, 09:02:15 poslijepodne »
pokusavam ceo dan da posaljem i neide??

Roveraši.org

« Odgovori #14 : Siječanj 29, 2017, 09:02:15 poslijepodne »