Autor Tema: Molim pomoć!  (Posjeta: 6959 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

mikula197

• Gost
Molim pomoć!
« : Prosinac 15, 2015, 10:39:32 poslijepodne »
Zadnja 3 sata sam proveo listajuci i citajuci pojedine teme ali ne nadjoh trazeno..
Problem je sledeći, 2 dana nisam palio auto i bas danas kada mi je trebao 0 bodova.. vergla ali ne pali, u pitanju je 214si, kada dam kontakt(a davao sam 20-ak puta) ne cujem pumpu goriva da zuji, proverio osigurac pumpe ispod haube, ok je, na forumu sam nasao da se spominje prekidac dovoda goriva(u jednom postu se spominje da se nalazi ispod radia) pa sam pomislio da nisam nekako-slucajno statijaznam sta, ugasio.. Ako bi neko bio voljan samo par reci o tome, gde se nalazi?!?. sutra cu proveriti releje da nije slucajno to. do pre 2 dana je palio na zub i nije se dalo naslutiti ovako nesto. unapred se zahvaljujem i izvinjavam se ako mi je promakla navedena tema.. Hvala

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
  • Spol: Muški
Odg: Molim pomoć!
« Odgovori #1 : Prosinac 16, 2015, 07:38:07 prijepodne »
Prekidač koji spominješ je prekidač koji prekida dovod goriva u slučaju sudara. On se kod Rovera serije 200 nalazi u motornom prostoru. Baš sam onjemu pisao prije nekoliko tjedana: http://www.roverasi.org/forum/index.php/topic,3736.msg36802/topicseen.html#msg36802

Isti prekidač se nalazi iza radia kod Rovera serije 400.

Osnovno pitanje: koliko goriva imaš u rezervoaru? Da li se auto nalazi na kosini dok ga želiš upaliti, a imaš malo goriva?

Ako motor ne pali uobičajeni slijed provjere je svjećice, kapa razvodnika paljenja, filter goriva.
Kažeš da vergla cijelo vrijeme, dakle ne može biti da ti je akumulator prazan, jer tada se ni starter ne bi pokrenuo, čuo bi samo kliktanje releja.

Provjeri relej u motornom prostoru, poglavito glavni relej koji se nalazi sa lijeve strane pored akumulatora.

mikula197

• Gost
« Odgovori #2 : Prosinac 16, 2015, 02:41:02 poslijepodne »
svecice menjane pocetkom 10-og meseca, takodjer i filter goriva. Benze ima 15-20 l, malo ispod pola, bez goriva ostao samo jednom, pocetkom ove god. relej nemam kako ispitati, jer nisam odavde pa nemam nista ni potrebnog alata, obisao sam dva majstora u blizini mene, jedan ne zeli uopste da se bakce s roverom.. a drugi kaze, zovi slep sluzbu pa kod njega, a on mi je malo skup, prosli put me oderao pa ako ne moram ne bih kod njega. mislim ako je relej od par 10 kn, skidao sam zadnje sediste(jedva) ali pumpa nije tamo, znaci u rezerevaru je..a mozda je i nemam hehe.. s razvodnom kapom ne znam da li smem da se bakcem?,jer nemam znanja pa mozda nesto zaj.. Zna li neko, ne znam sta da radim. Na srdočima sam kod restorana Ex, ako ima neko u blizini od roveraša i pri vremenu da mi to ispita? p.s. kupio na pumpi neko cudo za ispitivanje napona, ali ne radi, ne znam sta sam ocekivao za 40 kn  :D

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #3 : Prosinac 17, 2015, 07:15:58 prijepodne »
Do pumpe goriva se može doći samo da se skine rezervoar goriva od ispod.
Na žalost ja sam u Splitu, tako da ne mogu doći do tebe. Ovdje u Splitu ima par servisera koji se bave sa Rover vozilima.

mikula197

• Gost
« Odgovori #4 : Prosinac 17, 2015, 03:43:17 poslijepodne »
Hvala svejedno, otišao rover malopre sa vučnom službom.. Pa uz 250 kn šlepanja, kukao ja ali ne idu ispod toga i gotovo. 300kn pumpa, neka kineska, i ruke 350kn ako je pumpa u pitanju, original je "kažu" 705 kn. u subotu gotovo..pa javim detalje. pozz i hvala

Offline Kristijan2024

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 : Ožujak 15, 2024, 01:51:12 poslijepodne »
Pozdrav ,na autu mi se pali sama ventilacija i radi po nekoliko dana i onda opet krepa , ventilator je u pitanju , ne vrti ga , kad predem preko nekog odskoka znao se upalit i proraditi , skuzio sam da nakon pranja auta najcesce pocne zezati , moze li pomoc ?

Offline Roverlike

• Administrator
  • Heroj Član
« Odgovori #6 : Ožujak 16, 2024, 07:15:24 prijepodne »
O kojem modelu se radi?

Pretpostavljam da govoriš o ventilatoru hladnjaka? Ako se tako ponaša treba skinuti ventilator i pogledati četkice motora. Pogledati da li zbog nekog drugog razloga motor možda zapinje.
U krajnjem slučaju ako se ventilator ne bude dao popraviti trebati će ga zamijeniti.

Roveraši.org

« Odgovori #6 : Ožujak 16, 2024, 07:15:24 prijepodne »